-
Merhaba,
Genelde Pink Floyd adı akla gelince ya "The Wall, Wish You Were Here" gibi parçalar veya en popüler albümleri "Dark Side Of The Moon" akla gelir.Bu albümleri kötülemiyorum fakat bana göre "Meddle" albümünden sonraki albümlerde yani "Dark Side Of The Moon" ve sonrasında yavaş yavaş psychodelic ve progressive etki kaybolmuştur."The Wall"'un sözleri anlamlı olabilir fakat bu albümle birlikte Pink Floyd farklı bir müzik yapmaktadır."A Saucerful Of Secret, Set The Control For The Heart Of The Sun, Careful With That Axe Eugene, Cymbline , Atom Heart Mother, Echoes" gibi parçalarla "The Wall" 'u karşılştırdığınızda bu değişikliği fark edebilirsiniz.
Sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir?
-
Ayrıca "Live At Pompeii" the director's cut konser dvd'sini gerçek Pink Floyd'u tanımayan herkese tavsiye ederim.
-
Müzik dünyasina çok şey katan gruplardan biridir...(queen de ole)
-
Jon Lord dediklerine aynen +1. Pink Floyd'u The Wall ve Wish You Were Here'dan ibaret zannedenler dinlesin bir ummagumma'yı...
-
ben birşeyi merak ediyorum,pink floydun 1 albümü varmış video ve cd sini bir izleyip dinleyince transa geçiriyormuş..hangi albümü?bilen varmı?
-
Doğru bazı parçaları konsantre olup dinleyince insan farklı bir moda giriyor.Bunlardan biri "Ummagumma" live albüm'dür.Aslında "Meddle" 'a kadar olan tüm albümler "Meddle" da dahil olmak üzere insanı ayrı bir moda sokar.
-
Çünkü The Wall Tamamiyle Roger Waters in Albümüdür ve bütün otoriteler de öyle kabul eder. Sonraki Final Cut Albümü ise The Wall albümünün çöplüklerinden oluşturulmuştur. Zaten hemen sonrasında Roger Waters in Bu aşırı Megomanyaklığı sebebiyle Yollar ayrılmıştır da.Momentary Lapse Of reason albümüyle beraber grup toparlanmış buna Waters in yorumu ise "Çok iyi bir panayır bozması "olmuştur.Watersin kendi solo albümlerindeki karamsar hava ve müzikaliteninde pink floyd un wall albümü sounduyla bu yüzden eşdeğerdir Ayrıca Waters in Eric clapton la çaldığı Pross cons and hitchhaking albümü de enfes bi albümdür tavsiye ederim.Bu arada Dark side of the moon kahramanı;Alan Parson ın da Wish you were here sonrasında Pink folyd un ses teknisyenliğinden ayrılmasınında farklılıkta rolü büyük etkendir bunu da unutmayalım
-
Syd öldü mü? Heriften haber alınamıyordu en son. Waters'lı yıllarda bir kez Pink Floyd kayıtlarına gelmiş,öylesine,önce tanımamışlar,sonra çıkardıklarında iş işten geçmiş,herif basmış gitmiş,nerede olduğu bilinmiyordu.
-
Evet.Ama benim demek istediğim "The Wall" albümünden çok önce o progressive etkinin kaybolmaya başlaması yani tam kadro yapılan albümlerde."Dark Side Of The Moon"'la birlikte progressive etki yer yer görülmekle birlikte yine bu albümle birlikte azalmaya başlamıştır.
Örneğin "Money" veya "Wish You Were Here" parçalarına herkes tapar.
Fakat o güne kadar yaptıkları progressive müziğin yanında son derece önemsiz parçalardır bence.
-
Evet kesinlikle o parçalarla birlikte Daha popüler olma kaygıları Hissediliyor,ama bence 77 lerden itibaren bee-gees le başlayan o elektronik disko akımında Birçok gurup gibi saçmalamamış olmalarından daha iyi,ve hatta bu günlerde de Benzeri beni sarsan bi olay aynı zamanda hayranı olduğum Alan parsons project in de Valid Path albümünde iyice tekno ya yönlemiş olması.bence kesinlikle guruplar kendi soundundan ve müzikal anlayışından ödün vermemeli.