-
insanın genetik şifresinde müzikle ilgili bir parça var mı?...
çoğumuz genellikle ingilizce ve türkçe müzik dinleriz. sözler bi yana
melodiler ne kadar farklı. öyle değil mi? örneğin şu "solo" kavramı!
bi kere türklerde bu kavram yok. aslında daha basit gruplar için
düşünerek söylüyorum bunu mesela kurban, mvö, duman... bunlar için
"solo" müziği aşmış bi olay ki, herifler zaten birkaç notayla
sınırlı sololarını atarken kendinden geçiyolar. ama yavuz çetin öyle
değildi, blues da türk müziği değil
ama (özellikle ilk albümünde) hem müziğiyle hem sesiyle
"blues budur" dedirtiyo abi! (yavuzu anmadan geçemiyorum)
pentagramı çoğumuz biliriz,severiz. şarkıları iyidir.hatta
türk bir grup için yeterince serttir. ancak bazen pentgrm dinlerken
insanın halaya durası gelir!!! bu türk kültürüne sadık kalmak için
pentagramın izlediği bir yol mudur yoksa müzik genetik midir,
ya da müziği ait olduğu yere uygun şekilde _gerçek müzik kıvamında_
yapmak sayılı müzisyenlere bağışlanmış özel bir yetenekmidir???
-
bağlama solosu keman solosu ney solosu ne biliyim bunlaru unutmuşsun bunlarda var senelerdir sen sadece yabancılardan geçen kültürü örnek almışsın
-
içinde doğup büyüdüğümüz toplumun kültürünü alır,ister istemez,nerede olursak olalım o kültürü bilinç altında yaşatırız. Müzik de kültürün bir parçasıdır ve hoşlanıdığımız müzikal motifler,türk ezgileri yıllardan beri kulağımızdadır. Zevk meselesi,zevk de göreceli zaten ama dayandığımız sosyal taban bir takım kültürel kavramları tabu olarak görmemizi sağlıyor. Solo işi de akademik bilgi veya en azından sağlam temel gerektiren bir öğe. karete'de değindi. dış kültürler ön plana çıkıyor,onların alanlarında iyi olmak kendi kültürümüze hakim olmaktan her zaman daha zor olmuştur. Çünkü elektro gitar ve blues popüler ve evrensel kavramlar,etnik değil.
-
farklı zeka türleri vardır.müzikal-ritmik zekaya sahip bireyler ritmden iyi anlar ve kulakları iyidir.zekada da kalıtımsal etkilerden söz edildiğine göre neden olmasın?
elbette kişiler bulundukları kültürden sosyal ortamdan etkilenirler.sadece bununla da kalmaz.çünkü artık globallikten söz eden dünyamız insanları trend olan her bi halttan hoşlanmaya başlamışlardır.bu da işin genlerle ilgisinden çok başka boyutlara taşınmasına neden olmuştur.neyse bu konu başka platformda tartışılabilir.ben geri döneyim cırcır vırvırıma.çok fazla ciddi olamıyorum.kısa devre yapıyo bende.
-
evet,iyi başlamıştın oysa :)
-
bu mudur yani!
-
valla muzık genetık mı bılmıyorum ama slash ogluna 8. yas gunu hedıyesı olarak epiphone elite almıs..artık bu cocuk baba bır gıtarıst olsun...babası ogretır ona zaten allah kısmet ederse oda calar bızde slasha yakın bısııler dınlerız ılerıde...bu genetık olmasada belkı babadan ogula gecen baska bır sıstem olr...
-
budur.
-
yeğenim 5 yaşında dün doğum günüydü benden oyuncak notebook'lardan istedi. Dolaştım bi kaç yeri çok pahalı geldi :) Bende bir gitar alıyorum ona kendi boyuna göre :) İnşallah benim gibi olmazda iyi bir gitarist olur. Şimdiden alışsın gitara ilerde benim gibi yabancılık çekmesin :)
-
kıraçın bu duruma uygun bi klibi vardı yanılmıyorsam :P