-
Yetenekli arkadaşlar, besteciler nasıl beste yaptıklarını paylaşabilirler.. 1. Duygu yoğunluğu içindeyken, 2. Sessiz veya sakin bir ortam.. ve?
-
ben beste yaparken mutlaka bişeyden etkilenirim....bu her türlü olabilir....örneğin ben genelde depresyonik şarkılar yazabiliyorum çünkü ailemle aram pek iyi değil...habire kavga...bundan ayrı izlediğim bi filmde,ya da sokakta gördüğüm bi dilenciden.....vs.....ya herşeyden ilham alıyorum...
-
yahu beste yapılacak veya yapılamayacak ortam mı vardır. Varsa bile o ortamdaki sesleri Beethoven nasıl duymuş ya da Aşık Veysel nasıl görmüş. Beste yapmak için hazırlanamazsın o gelir sen alırsın. Yok bunun başka çaresi.
-
hç tamamen katılıyorum. parça yazımında belirli bir oda sıcaklığı,steril bir ortam,yeteri kadar aydınlık,sağlam veya bir milyon kafa,üzgün ya da mutlu bir mod aranmaz.
-
olayı saptırma kardeşim! o saydıklarınla beste değil senden sabun yapılır! konu nasıl beste yapılır değil, beste yaparken ne hissedildiği neler yaşandığı.. paylaşılan beste yapma tarifi değil.. bestenin nasıl yapıldığı.. ne hissettiğin, neleri düşündüğün.. arkadaş yazmış sokaktaki adamdan bile ilham alabildiğini.. bunun gibi şeyler..
-
eyvallah da kardesim sen demek istedigini aç1kla sakince, ne öyle sabun falan sayg1l1 ol biraz, baran yanl1s anlam1s olabilir ama sapt1rmaz bunca zamand1r hiçbir konuyu sapt1rmad1 efendi gibi fikrini söyledi ve bunu da sapt1rmaz sende öyle yap bence!Hem yanl1s da anlama falan yok senin ilk dediginden ve konusman1n gelisiminden o anlas1l1rd1 ancak!
-
o zaman sen de baranın ne yazdığını iyi oku madem beni saygısızlıkla suçluyosun "hç tamamen katılıyorum. parça yazımında belirli bir oda sıcaklığı,steril bir ortam,yeteri kadar aydınlık,sağlam veya bir milyon kafa,üzgün ya da mutlu bir mod aranmaz" şeklinde dalgacı bir ifadesi yok mu?
sen kör müsün?
yoksa kör müsün?
-
Gizemli bir konu bu...sırrı belki binyıllar sonra çözülür...
-
yav bir dakika,çözeyim durumu. yazdıklarım hç'in söylediğiyle paralel şeylerdi,kimseye muhalefet yapmak veya saptırmak için yazmadım. konuyu iyi anladım merak etmeyin,benim söylemek istediğim şey parça yazımının ayrı bir boyutuydu,yani yazımında mutlak bir gereklilik yoktur. büyük bestekarlar ve müzisyenler de bir şeyler üretirken duygu yoğunluğu ve ilhamla zamanın akışıyla üretmişlerdir,bunun bir koşulu yoktur demek istemiştim. kimseye ters düştüğüm bir nokta yok. illa ki çeşitli duygular yaşamalı besteci,parça yazacağım diye oturursa yazamaz,bunu söyledim. niye çıkışıyorsun ki??
-
ben genelde wc deyken ahenkli besteler yapıyorum diğerleri iyi olmuyor