Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Rock Müzik Neden Sustu?

• Lucifer77 • 19 Kasım 2004 21:19 • #443847
    Genelde MTV izlemem...Cünkü emperyalizmin bir diğer simgesidir..Ama MTV nin Roma da düzenlediği müzik ödüllerine göz attım yine de..Bilmem izlediniz mi?konu bu değil aslında.konu ödül töreninde tüm dünyanın oldugu gibi benim de ilgimi ceken EMINEM..Biz rock severler bu adamları zevk icinde yasamak ve sarkı sözlerinde anlam bütünlüğü bulunmamak,emek vermemek gibi şeylerle sucluyoruz..bunlar doğru olabilir..ama adam cıktı törende bush a da küfretti kendi askerinede etti..protestosunuda yaptı...bu misyonu eskiden Rock müzik üstlenirdi..nerde o hak savunucu ROCK grupları?ne yani tükürdüğümüzü yalamaya mı basladık?Kimse bana MVÖ yi savunmasın..onlar da ticari kaygı dolayısıyla iki-üç laf sokmuslar.ben daha evrensel gruplardan bahsediyorum..rock müzik ölmedi ama gidişatı kötü galiba..
  • cc_baran • 19 Kasım 2004 21:26 • #443849
    megadeth yıllardır alasını yapıyor bunun ve gayet sert bir dille. takip etsen iyi olur. insanlar başlarını metallica dan kaldırsa çok daha iyi olur ama kişisel ihtiraslarıma girmeyeyim şimdi.
    megadeth dinle megadeth. tüm albümlerini al,aradığın her şeyi bulacaksın.
  • divinemusic • 19 Kasım 2004 23:30 • #443877
    Güzel bir soru, hemen cevap vereyim. Bundan 20 yıl önce Rock ve Metal müzikler kabuklarının dışına çıkıp türemeye başladılar ve alternatif müzik türü gibi bir tür ortaya çıktı. Ben alternatif demiyorum rock/pop diyorum. Bu rock/pop müziği içine aşk konusunu aldı ve rock eski sertliğinden yumuşadı, özelliklerini kaybetti ve yok olmanın kıyısında. Rock ı taş gibi yapan gruplar var ama maalesef azınlıkta kendilerine yer arıyorlar. Bulutsuzluk Özlemi güzel bir gruptur. İyi müzik yaparlar ama çoğu kimse dinlemez. Çünkü piyasa değillerdir. Her ne kadar Türkiye de rock bir ivme kazandı deselerde birşey olduğu yok. Piyasa gruplarla bu iş olmaz zaten...
  • souls_for_rent • 20 Kasım 2004 08:19 • #443883
    divinemusic

+1
  • cc_baran • 20 Kasım 2004 14:27 • #443894
    abi metal rock'ın bir türü ve apayrı bir dal. kendi içinde bölünüyor ve piyasaya yönelik iki türü alternatif olarak endüstriyel rock ve nu-metal. rock ise çok daha ayrı,bir çok tarzı bünyesine alıyor ve pop-rock çok geniş bir yer kaplıyor. rem,3 doors down gibi gruplar pop-rock olarak lanse edilirken türkiye de haluk levent,mvö,mfö,teoman,şebnem ferah,bülent ortaçgil,bulutsuzluk özlemi,düş sokağı sakinleri,mavi sakal gibi farklı alanlarda ki geniş yelpaze müzisyenleri de (blues-hard rock gibi) pop-rock oluyor. türkiyede ki alternatif akımı da kurban gibi gruplar yükleniyor. hepsi kendi içinde mesaj verebilir ve eğer ki çok dinleniliyor olsalar dahi mesajları alınmıyor. piyasa kavramına farklı açıdan bakıyorum ben.
  • gizli_vadi • 21 Kasım 2004 02:51 • #443923
    eminem demek..savaşı protesto etti...vay vay aile sorunlarını özellikle annesiyle olan sonrunlarını halletmiş..daha küresel konulara el atmış...büyük gelişme...onun klosete yaptıklarını düşünürsek...
    ne kadar gülünç olduğunu tahmin edersiniz...ama
    rap müziğini çok hafife almamak gerek...
    vanilyalı rapçi vardı...o bile şarkıda...
    yooo vip...let 's kick it" diye başlar....bu rap 'in vanilyalısı
    megadeth en başından beri savaş karşıtı...hangar 8 'le uzaylılara karşı sempatiside vardır...mustaine gora da iyi bir rol alabilirdi..
    kih kih...bye
  • karete • 21 Kasım 2004 02:59 • #443924
    biz müzik yapıyoruz başkalarına sataşmıyoruz başka müzikleri kötüleyerek kendi müziğimizi daha iyi gibi gösteremeyiz
    kimsenin özel hayatı düşüncelerini beğenmiycez anlamını taşımaz
  • karete • 21 Kasım 2004 03:01 • #443925
    bence rock müzik susmadı kenarlardaki metal ve alternatif müziklerd3e artış oldu
  • heimdall • 21 Kasım 2004 04:06 • #443927
    abi divinemusic hakl1 ve sorun su sistem kendi muhalefetini kendi içinde olusturur,bu zarars1z muhalefeti de herkese duyurur bunun için zaten bütün gücü vard1r bizler de bak art1k baskalar1 muhalif rock bitti deriz!halbuki o muhalif gözüken asl1nda sitemin kendi parças1d1r gerçek muhalifleri ise sistem sevmez ve seslerinin duyulmas1na izin vermez rock her zaman muhalif olmustur ve öyle de olacakt1r bu alternatif saçmal1klar ve ne üdügü belirsiz nu-metal ak1m1 da sistemin rock müzigin muhalifligini ve özünü kaybetmesi için ve sisteme dahil olup bir pazar olustumas1 için yaratt1g1 ucuz piyasa mallar1d1r ama bizler adam gibi olan1 dinleyip de bunlara prim vermezsek bu saçmal1klar bir son bulacakt1r(ama ne yaz1k ki bizler bunlara prim veriyoruz ve gerçek sesimizi kendimiz k1s1yoruz)
  • kafa-yok • 21 Kasım 2004 13:29 • #443936
    heimdall'a ekliyecek lafım yok.