-
kıraç dediğiniz adam çocukluğundan beri tek bir kitap okumadığını övüne övüne söyleyen biri..
ne alaka abii yaa...benim evimdede 300den fazla kitap var ama hala gitar çalmayı öğrenemedim...nasıl bu iyimi...!!
senin aynı dediğin melodilere ben tarz diyorum....
-
:))))ya ne diyosunuz siz ya!!..adamın kitap okumadığını ve bunu övüne övüne söyleyip salak durumlara düştüğünü söylüyorum,kitap okuyan kesin deli müzik yapar demiyorumki..sadece benim gözümde değeri daha büyük olur.bir de gökçen arkadaşım bu uyuşturucu ve homo zırvalamalarının konuyla ne ilgisi var,kitap okumayan bi insandan bahsederken homoları ve uyuşturucu kullananları örnek olarak vermen nası bi mantıktır,bişeyler bildiğinimi göstermeye çalışıyosun..buarada müziğe yaklaştığım zihniyet doğrultusunda dinlediğim kişi ve gruplar(merak etmişsin)..:pj harvey,nick cave,wilco,turin brakes,radiohead,white stripes,strokes,clash,sex pistols,yeah yeah yeahs,doves,bob dylan,,bülent ortaçgil,zuhal olcay,serdar öztop,beatles..aklıma geldikçe sana özel mesaj atıcam,söz...
-
bu tütün experi olupta sigara içmemek gibi bişiy..herif ben kitap okumam ama müzik yaparım diyoo..bencede iyi yapıyo; sanırım Gökçen'inde demek istediği böyle bişiy..bunda anlaşılmıycak bişiy yok...
müzik yapmak ve yapanı anlamak için kıstas kullanmaya gerek yoktur...kitaptır, yataktır, sokaktır...bunlara gerek yok.. bence!
-
ozaman o bildiği yolda devam etsin nediyim..buarada bencede kıstas kullanmaya gerek yoktur,hata kullanmak yanlıştır,gökçen hangi kıstasları arıyosun diye sorunca öyle bi cevap verdim..
-
"müzik melodidir,söz yazımı ayrı bi sanat dalıdır,kitap okumakla alakası vardır ama müziğin niteliğine girmez"
"hendrix'in,mustaine'in,santana'nın senin söylediklerinle bi alakası var çünkü sen müzik yapan adamların kimliklerine bakıyorsun"
"okuyup teoman kadar aşağılık bi adam olmaktansa kıraç gibi *okumamış* olmak daha iyidir"
"eğer ki entellektüel bi birikim arıyorsun,sende ne kadar olduğunu merak ettiğim gibi bu konuları senle tartışmayı da çok isterdim"
"rock müzik yozlaşmaz,rayından çıkmaz,endişelenme. yurt dışındaki rock müziği örnek olarak alıyorsan türkiyede ki rock müzik her zaman ayrı bir alanda seyretmiştir,daha farklı bir tarzı vardır burada ki rock gruplarının"
"kıraç ve haluk levent'in kitlesi kendilerine özgü,yoruma gerek yok,ben de dinleyicileri değilim ama seslendikleri kitlenin yoğunluğu ve piyasada ki konumları öyle demiyor,bu adamlar uğraşıyor pj"
-
--ya ben anlatamıyorum derdimi,müziğin ayrı bi sanat dalı olduğunu,orda adamın yaptığı icraatı kastettiğimi,seninde yanlış anlamamış olmanı umduğumu söylemiştm ki hala yanlış cümleler kurduğunu görerek vazgeçiyorum bu çabamdan..
--ben kimseyi kırmak istemem çk ağır konuşmuş da olabilirm başta,ama bu benim düşüncem!!!..söylemediğim şeylerle karşıma çıkmayın,anladm seviyosunuz da sevdiğinizi havada karada savunma özelliğinizi bırakın..
--sonuçta ben de kıraç'ın kendiğini beğenmiş bi moron olduğunu,teomandaki potansiyelin binde ikisine sahip olsaydı -müzik potansiyelinden bahsetmiyorum- ,yani öyle bi kültürden gelseydi onunda aynısını yapacağını,(burda teomanın aşağılık bi adam olduğu konusunda hemfikiriz) hatta şuanda asi rocker triplerinde öyle görünmeye çalıştığını,ve sonradan görme vaziyetlerinde pis bi şekilde sırıttığını düşünüyorum..neyse sonuçta ikiside aşağılık ve burda kitap okuyan kültürlü insanı seçmem daha mantıklı bence..(tabi aralarında bi ayrım yapılacaksa..yani teomanı kitap okuyo diye dinlediğimden değil,ya da kıracı tam tersi yüzünden dinlemediğim..insan olarak karşilaştırıyorum,)
--ben dinlediğim insanların kişiliklerine onların müziğini sevdikten sonra bakarım ki olumlu yanları varsa bişeyler kazaniyim diye..ben kıracı oturup araştırmadım,bunu adam kendi kitabında yazmış..bi dergide alıntı yapmışlardı (roll) ordan biliyorum.sadece söylemek istedim..
--benim gözümde OKUMA İSTEĞİ,ÖĞRENME İSTEĞİ olmayan adamın yeri yoktur!!..bugün bende kültür bakımından çoğu insana göre belki vasatım ama sonuçta elimden geldiğince okumaya çalışıyorum..kıracın içinde yetiştiği kültüre bi laf ettimmi??kendini geliştirmek istememesine kızıyorum,yetersiz olsada bi insanın içinde okuma öğrenme isteği varsa ona hiç bi söz söylemem ki çoğu insana göre bende o durumdayım belki...
-
tamam öyleyse,okuma öğrenme isteğini müzikle bağdaştırma ve kapansın bu konu.
eğer yine "yanlış bir cümle" kurduysam cevap yazma lütfunda da bulunma.
-
barancım kanki olcam senle nereyi okusam arkamdasın:)
pj kardeş anlayana sivrisinek saz,anlayan anlamış demek istediğimi..vesselam..