-
eğer punk olmasaydı nasıl bir yaşam tarzınız olurdu punk la ilgilenenlere söylüyorum bilmeyenler atlamasın lüten
-
Aslında punk olmaması gibi birşey söz konusu olamazdı çünkü punk yoksa diğer müzikler de yok demektir. Tüm müzikler punk dan türemiştir gibi aptalca birşey söylemiyorum. Punk olmaması müzik yapma özgürlüğünün olmaması nedeniyle hasıl olur. Sonuçta diğer müzikler de özgürce üretilemez. Konuyu dağıtmiym olmaz ya işte olsa, Punk birden yok olsa... ölmezdik heralde daha kaliteli başka birşey arardım şahsen. Yani anlamadığım punk birden yok mu olacak yoksa şimdiye kadar hiç yapılmamış mı olacak?
-
yanlışsın arkadaşım. özgürlüğü sembolize eden tek tarz punk değildir.
dünyanın yer kesiminde belli kavramlara duyulan karşıtlık sonucu bir çok müzik dalı türemiştir,punk bunlar arasında popüleriteye erişmiş bir tarzdır. yaşam tarzı bazındaki özgürlüğü sadece punk'da buluyorsanız büyük yanlış yapıyorsunuz. latin amerika'da tango sistem ve despot tabular karşıtı oluşturulmuştur. hippiler özgür bir felsefe anlayışı sonucu varolmuşlar ve buna paralel müzikler icra etmişlerdir.
doğu balkanlar ve rusya'da da yöresel müzikler ve aynı amaçla edinilen yaşam tarzı dünya genelinde özgür bir toplumsal yapıyı amaçlar. her yerde özgürlük arayışı ve birbiriyle ilintili olan müzik ve yaşam tarzları vardır,punk bunları genellemez,punk sadece bir öğedir ve özellikle büyük britanya'da kraliyet ve aristokrasi karşıtı olarak varolmuştur.
punk olmasaydı müzik de varolurdu,özgürlük arayışı da...
-
punk'ın cıvığı çıktı artık...
ne varsa eskilerde var...!
eskileri dinlediğimdeyse gıdıklanıyorum...
hepsi bu...:P
-
Sen yanlış diilsin ama ben de diilim :) Ben punk ortaya çıkmamışsa kimse zaten özgürce müzik yapamıyor ne rock ne tango hiçbiri yapılmıyor olurdu diyorum. Hem punk özgürlükle bağdaştırmadım, orda bir yanlışın olabilir. Ama haklısın bu tarz her zaman anarşiyi çağrıştırır. Dediklerine diyecek yok sadece demek istediğim özgürlük sadece punk la gelmez, punk olmaması demek diğer müziklerin de yapılamıyor olduğu anlamına geliyor. Çünkü bugün herkes istediği müzik tarzını yapıp sergileyebiliyor. Bunun anlamı bu özgürlük oldukça punk da var olacaktır. Karıştırdım biraz belki ama ucundan anlatabildim mi acaba? neyse :P
-
minasius şimdi anladım :))
öyle haklısın,punk'ın yapılmadığı bir dünyada ( özgür müzik ve yaşam anlayışı bazında ) tek ve aranan tarz varolurdu ama ütopik bir diktatörya kokuyor bu söylediklerin,yani illa ki olacak :))
bi sigara versenize...
-
Yani evet! Hayır! bilmiyorum tam ne demek istemişim? Ben tek müzik olsun demedim olmasın zaten ben hergün başka tarz müzik dinliyorum çünkü :)))
-
diğer mesajları okumadan bağımsız bi cevap yazıyorum.güzel, heavy metal ve türevleriyle dolu, giyimleriyle şoven olmayan insanların yaşadığı, anarşizimi vurdu kırdı olarak algılamayan(tonla fraksiyonu var)bir dünya olurdu.belirtmek isterim sözlerimin bir kısmı kendini PUNKER sananlar içindir.ayrıca son yıllarda SAF PUNK yapn bi grup var mı?
-
demek istediğim sistem ürünü olan tek bir tarz olurdu,bu zaten punk olamazdı,ütpik olan bu.
lacunacoil saf punk kanımca öldü çünkü herkes marka telaşında.
sum 41,blink 182,avril ve daha nicesinin punk diye lanse edildiği bir dönemdeyiz.
punk pratikte öldü ama teoride asla tükenmez.
ne metal punk'a yanaşır ne punk metal'e. ben metal tarafında görüyorum kendimi ama her tarzda ego,her egoda da şovenizm vardır,bir şey kanıtlamak zorunda değiliz.
-
Aslında punk olmaması gibi birşey söz konusu olamazdı çünkü punk yoksa diğer müzikler de yok demektir. Tüm müzikler punk dan türemiştir gibi aptalca birşey söylemiyorum.
Peki punk nerden geldi? :) Punk ve benzeri müzik türlerinin rock tabanlı olduğunun farkında değil misin? :) Ya da şöyle soruyim: Punk gruplarının kullandıkları enstrümanlara bak. Bas, distortion kullanılmayan elektro :) , tek kicki olan ve 1 crash yeterli olan davul, o kadar :)
Bunu söylerken alkollü müydün merak ettim :)