Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Biraz saygı

• LtEagle • 18 Aralık 2004 10:17 • #445476
    arkadaşlar aramızda bir sürü metalci vardır bundan eminim hepiniz için geçerli değildir söyleyeceklerim fakat kendi çevremden de tanıdıklarım bunu gözardı ediyorlar. İron maiden ac\dc gibi büyük ve eski gruplar hep dışlanıyor ve küçümseniyor buna bir türlü anlam veremiyorum. hatta bir olayı anlatayım bir tane craddle of filth hastası arkadaş daha yeni tanışmışız adam bana sadece cradle dinliyrum gerisi tıraş falan diyor. bende arkadaşa arşivden birkaç em pe üç açtım hallowed be thy name zaten başka şarkısını dinlemiyorum bu grubun (konuyla alakasız gereksiz 12 bayt veri) eleman bu şarkının orjinalini dinlememiş ve craddle'ın zannediyor elemanla bir saat atıştık iron maidenin ve aslı daha güzel diye ama dinletemedim. başka biri daha craddle manyağı iron maideni grup olarak bile tanımıyor vesaire. bitanesi haha metalika mı dinliyorsun baba onlar eskidi be biz küçükken dinliyoduk onları. ayrın meydın mı? onlar metal mi yapıyordu... arkadaşlar bunlar çok saçma cümleler benim gün 24 saat kesintisiz dinlediğim iced earth bile iron maiden ve ac\dc gibi gruplara özenerek kurulmuş gruplar o gençliğimizin en sevilen metal grubu metalika bile zamanında iron maiden parçalarıyla konser vererek buralara gelmiş. hatta şu an bu dediğim saygı statüsünde bile. eskiyi tanımadan eskiye saygı duymadan bence metalci olmayın...
  • Ktulu • 18 Aralık 2004 12:13 • #445484
    Vur kafalarına :)

Her dediğine katılıyorum ancak Metallica Iron Maiden'a bağımlı olarak gelişen bir grup değil. İkisi de aynı zamanlarda çıkmış gruplar.

Hallowed be thy name'in bence de Cradle Of Fİlth versiyonu daha "aşmış" ancak yine de bu benim Iron Maiden'a taş atacağım anlamına gelmez :)

Zamanında burda nickleri bile Metallica'nın parça isimleri olan kişiler gelip Metallica'yı pop yapmakla suçladıklarında ortalığı birbirine katmıştım. Böyle, çıktığı çöplüğün farkında olmadan konuşan lavuklara haddini blidiriceksin ki ne olduklarının hatırlasınlar :) Ayrıca şu anda dinledikleri o grupların da zamanında bizim gibi Metallica, Iron Maiden,Led Zeppelin, AC/DC vs. grupları ddinleyip onlardan etkilendikleri ve onların idolleri olduklarını unutmamaları gerek.

Bizle de Metallica çalıyoruz diye dalga geçen lavuklar oldu, olmaya da devam ediyo :) Gerçi biz brutal vokalle süslü cover'lar yapıyoruz ama adamlar anlamıyolar güzellikten :) Onlar için önemli olan popüler olanı dinlememek :) Kendilerini zevk sahibi zannediyolar böyle yaparak ama sadece kendilerini rezil etmiş oluyolar böyle çocukça davranarak :)

Bir de Metallica'nın pop yaptığını falan söyleyenler var ya :) Onlar için yapılabilecek en iyi şey; hepsini bir araya toplayıp, çöp preslerinde sıkıştırıp, sonra bi çöp arıtma tesisine yollayıp 2000 derecelik fırınlarda yanışlarını seyretmek :)

• Ktulu • 18 Aralık 2004 12:32 • #445486

Şimdi dinliyorum da.. Bu parçaya pop diyebilecek zihniyetteki bi adam cehennemin kör dibinde yansın başka bişey demiyorum >:->

• Single_FACTOR • 18 Aralık 2004 13:39 • #445489

Her dediğine katılıyorum ancak Metallica Iron Maiden'a bağımlı olarak gelişen bir grup değil. İkisi de aynı zamanlarda çıkmış gruplar.

1979 Soundhouse Tapes - İron Maiden
    1983 Kill'em All - Metallica
    İron Maiden biraz daha önce sanırım.
  • cc_baran • 18 Aralık 2004 13:47 • #445490

Iron Maiden'ın 5-10 sene fazla bir underground geçmişi var,şu "Prowler"lı dönemler,metallica'dan daha önce başladılar basamakları çıkmaya. eski metallica iyiydi be abi,benim başladığım dönemde bozmaya başlamışlardı ama eskileriyle büyüdüm onların,bugün ise hoşlanmıyorum çünkü insan farklı alanlara ve geniş arşivlere yönelince metallica'yı gülümseyerek hatırlıyor sadece,bir de çok köpekleştiler. 80'lerin başlarından gelip değişmeyen onca grup daha çok hoşuma gidiyor.
    Dani tam bir Iron Maiden ve Bruce Dickinson hastasıydı zaten. Cradle ilk demosunu Bruce'a yollamış ve Bruce grup için çok olumlu şeyler söylemiş,bizimkilerde daha bir gaza gelmiş tabi.
    Hallowed Be Thy Name'in Cradle versiyonu çok daha iyi. Bir de bir Iron Maiden konserinde Fear Of The Dark parçasında Dani sahneye çıkıp eşlik etmişti. Mükemmel olmuştu.
  • Single_FACTOR • 18 Aralık 2004 13:54 • #445492

Iron Maiden hiçbir zaman yaptığı müzikten ödün vermemiştir ayrıca
  • LtEagle • 18 Aralık 2004 18:10 • #445506
    biraz saygı

arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum birde metallica iron maiden parçalarıyla başladı nerdeyse aynı senelerde sizin dediğiniz gibi fakat tarzını ve grubunu tam olarak bulamamıştı 83 84 yıllarında tarzını buldu (yani biz öyle sandık) fakat jamesin aklında daha değişik birşey vardı metalin evrimine ayak uydurdu. kim beğendi kim beğenmedi onu bilemem de adamların tarzı bu değişim... trash falan değil bence çoğunluk olarak albümlerinde sayısı 3 tü heralde trash yaptılar sonra dediğiniz gibi tarzlarından ödün verdiler fakat bence hiçbirşeyden ödün vermediler tarzlarını yaptılar. ve iron maiden ın çıkışı mükemmeldi ve tarzlarını devam ettirdiler yani hala british heavy metali...
  • gizem_cobain • 22 Aralık 2004 09:52 • #445662
    biraz saygı

kanka gerçekten aynı konuda ben de üzüntülüyüm..çoğu kişi pink floyd,ac/dc ne bilmiyor ve bunun gibi birçok grup ve sanatçı unutuluyor.neyse ama böyle bir forum açtığın için alkışlıyorum seni,teşekkürler!pink floyd dan hey you dinleyin güzel şarkı hatta bence harika..
  • gizem_cobain • 22 Aralık 2004 10:00 • #445665
    kardeş aklıma geldi bakınız bir de inxs diye bir grup var mutlaka edinin gerçekten güzel.ayrıca eagles,dire straits ve deep purple ı da unutulanlar arasına eklemekte zarar görmüyorum..