-
Sürekli karşıma çıkan ancak kimseden tam olarak ne olduğunu öğrenemediğim bir müzik tarzı olan Acid Jazz kavramını iyi bilenler bir açıklayabilir mi?? Daha önce bu konu açıldıysa özür dilerim sizleri meşgul etmek istemem üzerinden geçilmiş konularla...
-
Acid jazz ustaları vardır çok iyi doğaçlamalar ve normal enstrümanlarla yapılamayacak atmosferler yakalananilir Ju-Ju space jazz,Red snpper, James Hardway Örnek verebilirim ancak genede canlı enstrümanların verdiği keyfi tercih ederim.
-
Jazz'ı geleceğe taşıyan ve bu aşamada jazz üzerine çeşitli elektronik ses modifikasyonların gerçekleşmesi ile ortaya çıkmış olan önemli bir biçimdir. Özetlemek gerekirse temalar Jazz üzerine kurulu, destekler ve enstürmanlar elektronik ağırlıklıdır.
Sonuç: Etkileyici. Modaji, United Future Org., Gotan Project ve Fauna Flash,önemli isimler arasında yer almaktadır.
-
Ancak şunu unutmamak gerekir ki elektronik sesler kullanıldığı için müzikten armoniden anlamayan insanlarda birtakım loop larla sample larla bu işin içine katılabilmektedir.Gerçek müzisyenlikten öte olan bu kişiler sebebiyle de Jazz bi nevi yozlaşmaktadır benim kanaatimce . çünkü Jazz çok iyi bir enstüman kabiliyeti ve yılların tecrübesini gerektiriyor.
-
Acid jazz diyince benim aklıma Liquid Soul, Beady Belle, Brooklyn Funk Essentials, Jamiroquai, Ledisi, Incognito, Azymuth gibi gruplar ve kişiler geliyor ki bunlar da pek elektronik değil.
Ama aslında Gotan Project, Thievery Corporation, Cinematic Orchestra, St. Germain gibi daha elektronik türler de acid jazz kategorisine dahil ediliyor sanırım..
-
Jamiroquai Boogie yapıyor ama biraz daha karışık altyapıları var.Azymuth Arkada Kuş sesleri filan kulllanır ama gerçek enstrümanlar kullanırlar.yani modern jazz fusion gibi daha çok.
-
Hmm eyvallah! çok da tercih etmeyeceğim bir tarzmış o zaman çünkü enstrumantel müzik her zaman ilk tercihimdir ve elektronik müziğin düşük kalitede olduğuna inanıyorum. Yani diğer müzik aletlerini kullanan ustalaşan yıllarını veren insanlara biraz ayıp oluyo sanki :D
-
acid jazz'ın kolay bi tanımıda jazz müziğiyle eletronik müziğin karıştırılmasıyla oluşan bir müziktir bkz.Jamiroquai:)
-
Hmm eyvallah! çok da tercih etmeyeceğim bir tarzmış o zaman çünkü enstrumantel müzik her zaman ilk tercihimdir ve elektronik müziğin düşük kalitede olduğuna inanıyorum. Yani diğer müzik aletlerini kullanan ustalaşan yıllarını veren insanlara biraz ayıp oluyo sanki :D
bu yorumu getirmeden once bir synthesizer kullanmayı hic denedin mi? bana sanki synth vb aletleri kullanmakta uzun süreli bir ustalaşma süreci gerektiriyormuş gibi geliyor biraz.