Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Herkes Müzik Dinler Ama Glam Rock...

• Stikky Fikk • 22 Ocak 2005 17:39 • #448236
    Hepimizin sevdiği bir tarz vardır.Doom, Black, Gothic, Heavy, Trash, Alternative, Hardcore vs. vs... ama günümüzün insanlarına nedense hard rock ya da glam diyer bi değişle 80'ler biraz uzak mı kalıyor ne benim anlamadığım yukarda saydığım bu kadar tarz arasından sıyrılıp günümüzde hard rock dinleyen insan bulamamam. Belki az olsada var (emin olun hard rock dinleyen insan olsa bile o sadece poison, def leppard, dokken, motley vs. bilinen grupları ün yapmış grupları dinler) Neden Doom da Hard rock değil, glam değil? Çok basit bizi türk insanıyız türkler sert sever belki biraz ağdalı oldu ama... :)) kendi adıma konuşursam eğer bende Manowar la başladım metal müziğe ama kendimi manowar a bağlamadım araştırdım ve gerçek müziği buldum kendi kanımca doom ya da black insanı karatıyor alternative sadece eğlenmek için yapılan bir müzik hardcore ve bunun gibileri ne bi anlam veremiyorum sadece nefret ve saldırganlık var içinde ama glam öyle değil glamde eğlenceyi, yaşamayı, aşkı, duygusallığı, güzeli ve muttluluğu bulabilirsiniz peki sizce glam için saydığım bu şeyler başka hangi bir tarzda var? bana kalırsa tek bir cevap var oda HİÇBİRİNDE YOK!!!

Burda hiç bir müzik tarzını aşağaşlamak amacıyyla bu konuyu açmadım sen dinlersin senin tarzındır ama şuda bir gerçek ki gerçek müzik bana kalırsa 80'lerde kaldı... bi daha da geri dönmez...
  • heimdall • 22 Ocak 2005 18:00 • #448238
    Ben şahsen bir çok türü severim ve dinlerim(altrnative,hard core,rap metal veya rap ve türvleri hariç,bi de pop tabii)neyse seninm saydıklarının çoğunu severim ben!
    ama hard rocak,glam bunlar bence de bi ayrıdı o 80lerin akımları rock'n roll'u yorumlayışları hard'n heavy işte bunların bence bir ruhu vardı!
    bende glam ve demin saydığım türlere bayılıyorum ve ne yazıkki şu anki boş müzik piyasasının bu türleri öldürdüğünü görüyorum o grupların en ünlülerini bile şu an 15-17 yaş grubunda ki genler bilmiyorlar çünkü ne artık basında varlar ne de insanlara müzik diye sokuşturulan saçmalıklardan başka bir şeye rastlayabiliyorsunuz!
    evet artık bu türler bitiyor sen ben ve bizim gibiler yani bu türleri yakalayıp yaşayabilmiş olanlar çok şanslı son nesiliz gibi geliyor bana!:(
    (bu arada bende aslında o dönemlerde yakalayıp dinleyenlarden değilim ama abilerimizden ablalarımızdan o dönemi yaşayanlardan öğrendik bu türleri ve muhteşem grupları şimdiyse artık bizlerin bile çok azının dinlediği bu tür bir sonraki nesile aktarılamıyor çok yazık ve üzücü)
  • Ratt • 23 Ocak 2005 12:00 • #448312
    Glam - Hair Metal 80ler benim için vazgeçilmezdir ve bence 80 ler her tazda müziğin en iyi olduğu dönemlerdi. şu anda çıkan grup ve tarzları gördükçe sadece gülüp geçiyorum. çok nadir iyi gruplar cıkıyo en son Darkness i sevmiştim, kesinlikle 80 leri yaşatıyorlar. gençlere kızmayın :)) yaşı küçük olup da sadece bu tarzları dinleyen liseli arkadaşlarla çalmıştım. 80 leri dinlemeyenler kendilerine yansınlar. ne kaçırdıklarını asla bilemeyecekeler...

Ratt N Roll !!!
  • andresson • 23 Ocak 2005 13:05 • #448314
    Ya sert müzik ve doom metal ne alaka anlamadım 1 ve Def Leppard'ın da Glam Rock altında yer almasını da anlamadım. D.L. NWOBHM yapardı. Sonra ise Hard Rock yaptılar. Hala dinleyenleri var bu türün. Zaman zaman eğlenceli gelir insana. Koskoca Celtic Frost'umuz gidip Cold Lake gibi bir albüm bile yaptı.
  • Ktulu • 23 Ocak 2005 13:18 • #448315
    Arkadaşlar, Glam Rock adına dinleyebileceğimiz bikaç parça ismi yazarsanız - 8-10 tane gibi - sevinirim. Biraz dinyeip kendime gelmek istiyorum. Şu sıralar kendimi max. ruhsal doygunluk içinde tutmam gerekiyo bana tavsiye verin :)

Ayrıca New Wave Of British Heavy Metal (NWOBHM) adına Iron Maiden ve Def Leppard haricinde de gruplar önerebilirmisiniz?

andresson, arkadaşımız doom dinlemeyin dememiş, doom dinleyin demiş aksine sen yanlış anlamışsın :)

• andresson • 23 Ocak 2005 13:31 • #448316
    Yo anladım da doom iç karartıcı sert adam müziği değil yumuşak romantik olduğu yerlerde çoktur doom metal altında yeni bir başlık açarak bunu konuşuruz.

Güzel Glam Parçalarından bildiklerim :

Motley Crue - Dr. Feelgood, Girls Girls Girls
    Steelheart : Love Ain't Easy
    Poison : Unskinny Bop, Every Rose Has It Thorns
    Jaded Heart - Excuse ( damardan girer )
    Ratt : Herhangi bir parçası

Great White, Pink Cream 69, White Lion, Enuff Z'nuff, Bonham, Bad English, Quireboys filan bu ahalidendir.

NWOBHM :

Judas Priest, Saxon, Samson, Holocaust, Riot, Tygers Of Pang Tang, Diamond Head diye sayabiliriz.