-
Türkiye'de örneklerini nadir olarak gördüğümüz bayan gitaristler neden ön plana çıkmazlar, nadir olarak gördüğümüz bu bayanlar kimlerdir? Akla ilk gelen sadece Şebnem Ferah mıdır?
Ya da amatör olarak ve sadece bayanlardan kurulacak bir grup için ilan verildiğinde neden sadece erkekler "ah ben erkeğim ama bi şekilde beni de bu müzik grubuna dahil edebilir misiniz?" diye sorarlar.
Hiç mi gitarın teline vurup da parmaklarını kanatana kadar çalan bayanlarımız yok mudur?
Varsa neden verdiğim ilanlara cevap vermezler, sabır mı ölçmektedirler, ya da internetle işlerimi olmaz, ya da kendilerine güvenleri 0 değilde (-)lerde dolaşmaktadır.
-
şebnem ferahın gitarist olduğunu sanmıyorum :) yani gitar çalan bir insanla gitaristi ayırmak lazım ilk önce...ayrıca bence bu dişilerin ya beceriksizliğinden ya da ilgisizliğinden kaynaklanıyor.ben bir tane bile kadın virtüoz tanımıyorum valla (bak bu konuda kör cahil de olabilirim)...keşke dediğin gibi parmaklarını kanata kanata çalan bi kadın olsa da dinlesek...hem böyle daha seksi olurdu bee :))
-
evet ya hatun bi virtüöz düşünsenize ..inanılmaz olur tek kelimeyle böyle klasik gitarist tripleriyle hafif öne eğilmeler, gitarı kaldırışlar,ağzı açışlar falan uff....ne süper olur ya. şebnem feraha'a gitar yakışıyo ama o ayrı konu
-
bu kadar düşürmeyin kendinizi ..
-
kendimizi düşürmek ne alaka? ciddi iyi olurdu kadın bi virtüöz olsa ..buna herkes katılır eminim ki..
-
ya ben de istiyorum şöyle kadınlardan oluşmuş bi metal grubu. Kralından çaliyorlar biz de önde kafa salliyoruz falna eheh! baya güzel olurdu :)
-
.
-
pin-up diye bi grup var..tamamen hatunlardan oluşuyo...punk yapıyolar..iyide yapıyolar..şu sıralar izmir dungeon'da çıkıyolar...derim ben
-
meralexantirik
28 Ocak 2005 Cuma / 14:07
Türkiye'de örneklerini nadir olarak gördüğümüz bayan gitaristler neden ön plana çıkmazlar, nadir olarak gördüğümüz bu bayanlar kimlerdir? Akla ilk gelen sadece Şebnem Ferah mıdır?
Ya da amatör olarak ve sadece bayanlardan kurulacak bir grup için ilan verildiğinde neden sadece erkekler "ah ben erkeğim ama bi şekilde beni de bu müzik grubuna dahil edebilir misiniz?" diye sorarlar.
Hiç mi gitarın teline vurup da parmaklarını kanatana kadar çalan bayanlarımız yok mudur?
Varsa neden verdiğim ilanlara cevap vermezler, sabır mı ölçmektedirler, ya da internetle işlerimi olmaz, ya da kendilerine güvenleri 0 değilde (-)lerde dolaşmaktadır.
sen hiç adam gibi solo atan bayan gitarist gordunmu türkiyede ? şebneminki göstermelik bende isterdim satriani gibi bi bayan gitarist ama yok işte ne yapalım yapamıyolar bass çalarlar ondada pek başarılı değiller aslında ... bu bi gerçek kadın oldukları için söylemiyorum lütfen yanlış anlaşılmasın
-
bi gitarist olarak bayanların genelde şarkı söylemeyi tercih ettiğini gözlemledim..ama ben kendi grubumda hem ritm atıp hem söylüyorum ikisi zor iş bütün hatlarıyla yapmaya kalkınca ama kendini iyi hissediyosun..abi zor bi iş yapıyosun zamanında avril ikisini yapamazdı şimdi elektroyla çıkıyo kız konserlere..düşük cümlelerim için özür dilerim arkadaşlar.