-
buyrun arkadaslar şimdide bu iki kankayı kıyaslayalım...
ben müzik ruhu açısından satriani teknik bakımından vai derim ama burada fazla eleştri alabilirim çünkü satriani amca vainin öğretmeni olmasına karsın daha kolay ve dinlenesi parçalar yapıyo ve vai amca tamamen kendini tekniğe vermiş durumda..(bkz G3 2003 vai is playing triple guitar)
-
Ya arkadaşlar bu satriani vai in öğrencisi olayına son noktayı koyuyorum.... Asıl hikayeyi bir ben bir de Fbi biliyo....
Bunlar zamanında(9-10 yaşlarında)aynı sitede oturuyolarmış. Satriani amcamız 10 yaşında gitara başlamış. O sıralar Vai 8 yaşlarındaymış. Satriani amca 13 yaşında ders vermeye başlamış. Bu sıralarda gitar çalmaya başlayan Vai in annesi bir gün ona demişki " hadi benim akıllı oğlum gitde satriani ile gitaristlik oyna" demiş.Hatta "aman çooocum şu satrianiye çaktırmadan bak da sweep, tappig falan öğren" demiş... Sonra ne mi olmuş.... Gökten üç elma düşmüş.. Rivayete göre o elmaları yiyenler dünyanın en iyi gitaristleri olcakmış... Bu elmalardan ikisi Satriani&Vai in kafasına düşmüş... Biri de Türkiye yi ıska geçip İsveçe düşmüş...
Umarım bu tartışmaya son noktayı koymuşumdur.
-
:))))))))))))))))))))))
-
hehehe süper nokta komusun :D
-
hehe ben şunu bilir şunu söylerim boynuz kulağı geçermiş!:))
-
ben de burda petrucci rüzgarı estirsem nasıl olur? olmaz di mi? bence de olmaz..
-
üstad şimdi......satriani hayatımın tek kel erkeğidir:)işin geyiği bi yana;ikisini kıyaslamak gereksiz bence yaa..steve vai yi ona aşık olan kankam raistt anlatsın.ben ağzımı açarsam çenemi kırar valla:)))teknik bakımından satriani derim...steve vai onun arkasından gelir..bence..
-
puhaaaaaaaaaaaaa
-
Birileri Vai & Satriani formu açmış dediler koştum geldim valla :)
Her ikisini de severim ama Vai daha önemlidir benim için.
anlatmak için Frank Zappa'dan başlayıp Alcadrazz dan geçip White Sneak'le ile uçup David Lee Roth ile coşmak lazım önce.
nerdeyse yaşı kadar Çaldığı gruplarla ve solo albümleri vardır neticede.
Türkiye konserine geldiğinde sahnenin en önünden izlemiştim .malsteen vs yi de izledik ama sahnede çalan adam hatayımda izlediğim gitaristler arasında en iyisi ve en mütevazisiydi.band elemanlarına ve hatta öğrencilerine bile sahnede.saygı duyuyor en başta hatta öğrencisinin bile kendi şarkısını çalmasına izin veriyor.
deli gibi solo attığı bi sırada benim ona baktığımı farkedip göz kırparak klavyeyi görmem için bana doğru yaklaştırmıştı. unutamam.
üstat, saygılar....
-
Arkadaslar Eger Satriani olmasaydi bugün Steve'de olmazdi.Teknik olarak Vai daha iyi bunu Satriani'de kabul ediyor.Satriani cok iyi bir müzisyen,Steve Vai cok iyi bir gitarist.Bi kere ikisinin tarzlari farkli.Steve Vai hard rock caliyor,satriani de ne kadar hard rock yapiyor gibi gözüksede aslinda sololarinda blues tadi var.Gerci son albümlerinde biraz tekno havasi da var.
Bir hikaye de benden.Steve Vai,gitar dersinden cikip arkadaslariyla bira içmeye gider.O kadar cok içerlerki arabayla sokaklarda turlayip sirayla popolarini insanlara sergilemeye baslarlar.Sira Steve'e gelir.Steve birasindan bir yudum alir ve ileride gördügü bir cifte bagirip pantalonunu indirir.Ertesi gün derste küfredip poposunu gösterdigi kisinin hocasi satriani ve onun kiz arkadasi oldugunu ögrenince yerin dibine girer.O günden beri her g3 konserinde Satriani onu sahneye cagirdiginda iki büklüm olarak cikmaktadir.:P