-
Demo albumü en etkili tanıtma yolu ne olabilir önerilerinizi bekliyorum
-
tarzına bağlı!!!!!!!
şoyle şeyleri yazarken yüz defa diyorumki bilgi verin yok ta yok :))
-
yav blues olsa noolcak hard rock olsa noolcak anadolu olsa nolcak bi iki öneri istedik .Ama yok kardeşim. Sinerji istiyoruz.
-
Demo albumü en etkili tanıtma yolu??
Sevgili "Garaj Üyeleri" !!
Bu baslık benim icin gercekten önemli...Umarım daha duyarlı olursunuz??
Simdiden tesekkürler!!
-
Bence de tarz belirtmelisin ki insanlar daha kolay yardımcı olsunlar.
Ayrıca hangi şehirde oturduğunu da yazarsan daha güzel olur o bölgedekiler öncelikle yardım edeceklerdir.
pekala !! Ozman soyle dıyeyım...
İstanbul'da yasayan ve grunge riflerini barındıran,rock tadında lezzetli ve oldukca iyi ( Ulkemize baktıgınızda saygı duyulacak kadar - ki bu benim fikrim ) derin zaman zamanda gurultusunu seveceginiz temiz bir album...
Fikirleriniz & önerileriniz gercekten önemli...
-
DEMO ALBÜMÜ TANITMANIN YOLLARI !!!
ya kronos kardeşim sen pop albüm yapıyosundur onun yolları başkadır rock yapıyosundur başkadır..detayları ile anlatman gerekli değil zaten sadece rock mı pop mu türkü mü hip hop mı onu soyle dedik sinerji falan istediğimiz yok..... tamam rock yapıyormuşsun.. :)
demoyu tanıtman için tavsiyem şudur...ilk oonce güzel şole janjanlı bir kapak yaptırın demoya..heryerde yapıyolar..bu işin görünüş kısmı..
ikinci kısmı ise şarkıları her yere yollayın yani çalınacak diye falan korkmayın...kimse şarkınızı çalmaz....tabii bunlar rock muzik için geçerli bu yüzden soruyorum zaten ne tarz yaptığınızı....
yok biz korkuyoruz çalınmasından dersen o zaman notere tasdik ettir..ya da noter pahalıdır başka yontemler var.onları kullan..biliyosunuzdur zaten..AMA DEDİĞİM GİBİ BUNLARA GEREK YOK..KİMSE ŞARKINIZI ÇALMAZ...şarkı çalma artık sadece yabancı şarkılardan araklama oluyor..yani adam gidiyor (orneğin teoman:) )ne kadar yabancı şarkı varsa bi yerinden çalıyor üzerine söz yazıyor...ama bunlar türkiyede türk müzisyenler arasında yani çok az olur.hatta artık olmaz bile...ZATEN ŞOYLE BİŞEY SOYLİYİM ..ŞARKIYI ÇALACAK ADAM ZATEN ÇALAR..ENGELEYEMESSİN...YANİ SEN ÜZERİNE noterli olmasada noterli yazarsın o herif nerden analayacak onun noterlimi değilmi olduğunu...ANLAYACAĞIN KİMSE BU RİSKİ GÖZE ALMAZ...
rock muzikte albüm yapmanın sırrı albümü yapmadan piyasada TANINIP sevilmektir..yani bir popçu albüm yaptıktan sonra tanınır ama rock müzik yapan bir insan albüm yapmadan bilinmek zorundadır...
he gelelim tanıtıma;
1.bence en iyi yol ilk once yarışmalardır.orneğin en son ornek olarak SİNGYOURSONG yarışması yapıldı ve ordan 6.cadde ve MANGA albüm yaptılar..3. olan grupun albümünün çıkmasıda yakındır....yani yarışmalara mutlaka girilmeli..
2.genç insanların şarkılarını yayınlayan radyolar var...hatta çok ünlü radyolar bile var..oralara şarkılarınızı yollayabilirsiniz..
3.plak şiketlerinede yollayın derim.bende biliyorum onlardan bir halt olmayacağını ilk etapta ama bellimi olur.bu iş şans işi...
4.menejerlik şirketleri var..eğer profosyonelseniz yani bir yerlerde çalabilicek kapasitede iseniz onlarla anlaşın..bu tarz menejer şirketleri var..onlarda sizi konserlere çıkarır..konserlerde de ne kadar kitle toplarsanız kendinize kardır..tabii iş sizin yeteneğinize kalıyor..orda ne kadar insanı etkilerseniz o menejerlik şirketide gelecek talebi(ve tabi ki kazanacakları komisyonu yani parayı ) düşünerek size o kadar fazla konser ayarlayacaklardır.....bu da işte underground dediğimiz iş..
5.ayrıca demo yollayacağınız şirketileride mantıklı seçin..yani tutupta erol koseye metal şarkılardan oluşan bir demo yollarsanız sadece cebinizden posta parası vermekle kalırsınız..adamda dumura uğrar...
6.hiçbiri olmadımı.uğraşın her şeyiyle albümü (mixing-mastering aranjeler vs.) yani herşeyiyle kendiniz yapın(ee tabi biraz para lazım bunun için) yani albüm herşeyiyle sadece üzerine albümü çıkartacak şirketin amblemini basıp piyasaya sunulabiliceği şekile getirin...bu sayede inan şans kat kat artar..yani bir plak şirketi neden albüm yapmaz..ee bu işin 1.beste yapmıyosan adam bestecilere para vercek 2.adam aranjöre parea vercek 3.stüdyoda çaalacak müzisyenlere para verecek 4.albümü bastırmak için para verecek 5 .birde promosyonu için para harcayak PEKİİİİ YA TUTMASSA YANİ VERDİKLERİ BU PARALAR NE OLACAK diye düşünüp risk almak istemiyorlar tabii.. fakat siz ilk 3 şıkkı kendiniz yaparsanız geri kalan ikisi zaten onların işi...
7.yok biz albüm falan yapmak istemiyorum sadece sağda solda arkadaşlar dinlesin mantığında iseniz(klasik ben populer olmam mantığı) o zaman hiç uğraşmayın...ama kim albüm yapıp ta milyonlara ulaşmak istemezki !!!!
şimdilik bu kadar.aklıma gelirse yazıya eklerim...esasında asıl yazmadığım şey tabi ki çevre...yani TORPİL DENİLEN şey...ama o zaten olsaydı boyle bi soru sorulmazdı....
son söz yetenekli isen MUTLAKA BİR GÜN BİR YERLERDEN BAŞLARSIN.bunlar sadece zaman kaybına neden olduğunla kalır..benden bukadar hadi kolay gelsin.....
bu arada çok uzun bi yazı oldu.emre bunu makale olarak yayınlasakmı :))
-
Aferim ya helâl olsun!
İlk defa bi işe yaradığını, hem de güzel bi işe yaradığını gördüm thriller. Duygulandım valla :)
-
İlk defa bi işe yaradığını, hem de güzel bi işe yaradığını gördüm thriller. Duygulandım valla :)
bak bak bak... :)
-
Destan ıcın oncelıkle sagolasın buyuk kardes...
Ne diyecem Thriller,adın harbi Anıl mı dıye sorcam?
Avrupa Yakasında mı oturuyorsun ???
Tanıdık gıbı gelıyorsunda acaba dedım ??
Altınoluk taraflarına falan geldın mı sen hıc?