-
Santana'n1n tonu için Overdrive yeterlimidir yoksa teller veya processor fark1 var m1?
-
ilk önce gitarının kasası ve ağacı (sustain için) aynı olacak. sonra onun kullandığı fx leri kullanacaksın + aynı kabinler olacak ve unutma ki kullandığın aletlerin (ampli, dist. vb.) çoğu lambalı olacak. kimse albüm kayıtlarında transistörlü processor kullanmaz.
-
ya adam sadece benzer bi ton yakalamak istiyodur sonuçta profesyonle kayıt için tabi ki processor kullanmaz. analog pedal alıcak sanırım arkadaş. ben anlamam siz yorum yapın bu konuda :)
Bu arada sustain'in daha uzun olması için kasanın ağacının daha mı kuru olması gerekiyor? ya da ne tür ağaçtan yapılmış olması gerekiyor? basswood alacak parası olmayanlar için bi tavsiye verirseniz daha iyi olur :)
santana nın ekipmanları için www.sntana.com bakın ırda adamın kullandığı tüm ekpmanlar ayrıntılı biçimde var, bu arada bende ibanez rg 320fm ve washburn bd 12 overdirve amfi var rahatlıkla santananın sounduna ulaşıyorum ev ortamında çıkan saund benim için gerçekten çok tatmin edici..
-
açıkçası santana'nın tonunu ayırd etmek için bayağı uğraşmıştım. fakat bi dergide gitar teknisyeninin nasıl elde edildiği konusunda bi açıklamasını okuduğumda dumur olmak bile yetmedi hissiyatımı anlatmaya. ve açıklamanın üç sayfası sadece "şurdan girdik, burdan çıktık" diye devam ediyordu. prs gitarının maun(arkadaşın sorusu üzerine yazıyorum)ağacı sustain konusundaki en iyi ağaç bence. basswood'un ayrı bir yeri var bana kalırsa zira yoğun bi ağaç olmasına karşın hafif. daha çok sert tonları almak konusunda daha iyi ama bu demek değil ki sustain i daha uzun. şurdan devam etmek isterim; sadece lambalı amfiler ve analog pedallar değil mevzu. ya a ben sizin duymadığınız başka saçmalıklar duyuyor olabilirim. bu yüzden şimdiden özür dilerim. ibanez ise bana sorarsanız her tarza yatkın olan en iyi gitar. bi çeşit makine gibi bu yüzden ibanezle bu tür tonların çıkarılması bence jacksondan kolay olur. şunu demek istiyorum ki sadece overdrive söz konusu bile değil zira, clean tone ile overdrive tonunun bu kadar birbirine karıştırılması çok ta kolay olmasa gerek...