Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Yavuz ÇETİN hangi marka gitarlar kullanıyodu

• bursaligitaris • 19 Şubat 2005 17:42 • #451901
    sadece gitar değil yavuz çetin in kullandığı anfi pedallar tonlar hakkında bilgi edinmek istiyorum bilen wars yazarsa sevinirim
  • Poyraz • 22 Şubat 2005 03:25 • #452472
    fender strat
  • LordSoth • 22 Şubat 2005 14:43 • #452502
    fender strat...haklı poyraz
  • souls_for_rent • 22 Şubat 2005 16:22 • #452518
    bir ara da squier'ı varmış yaw... yazık!!! (Yavuz Çetin anısına Güven Erkin Erkal'ın hazırladığı programda Nejat Yavaşoğulları söylemişti...)
  • bimilyon1 • 23 Şubat 2005 00:17 • #452601
    cool da çalarken kaç kere tele ile gördüm onu
  • drummist • 23 Şubat 2005 00:36 • #452602
    strat1n yan1nda bir de gibson kullan1yordu. heralde les paul yazmama gerek yok. baska bir gitar daha görmüstüm elinde ama ne oldugu konusunda hiç bir fikrim yok. san1r1m pedal konusunda da analog pedallar1n çoguna sahipti. zira hasan cihat örter'den ders al1rken dahi bir sürü pedal1 varm1s...
  • bimilyon1 • 23 Şubat 2005 00:50 • #452607
    bence en güzel ekipman jmp1(midi pedal dahil)+drawmer stage line comp+yamaha 2X24 graphic Eq+digitech studio quad+cry bebeyim (yıllarca kullandığım için olabilir belki)
  • _lord_spawn_ • 23 Şubat 2005 01:46 • #452609
    yavuz çetin strat kullanırdı.birde marshall lambalı kafa anfisi olayın kopuş noktası:)crybaby kullanıyodu ben onu izlediğimde.birde dikkat ettiğim bir olaysa tek pedal kullanmasıydı ama neler olduğunu hatırlamıyorum...
  • karete • 26 Şubat 2005 19:39 • #453115
    bu yazıyı biyerde okumuştum tanımayanlar bilmeyenler için tekrar bi yapıştırıyım dedim madem yavuz çetin konusu açılmış

Ölümünün bizler için ne kadar acı bir şekilde görüldüğü şüphesizdir . Bunun için onu her zaman anmak ve ona duyduğumuz sevgi ve saygı için bu yazıyı kendime bir borç bilerek yazdım . Bu yazıyı okurken sıradan bir biyografi olarak görebilirsiniz fakat Yavuz Çetin'in bu ülkedeki önemi açısından ve ölümünün 4. yılına doğru yaklaşırken bu yazının önemi anlaşılmalıdır .

Türkiye'nin en iyi gitaristi olarak kabul edilen Yavuz Çetin 1970 yılında Samsun'da doğmuştur . Müziğe olan yakın ilgisi 10 yaşında cura'yla olan tanışmasıyla başlar . Daha sonraları ise bağlamaya ilgi duyar . Gitara olan hayranlığı ; akustik gitar ile başlar ve daha sonrasında elektro gitarla devam eder. Gençlik yıllarında (daha çocukluktan yeni çıkma dönemlerde) müzikte ciddi şeyler yapmaya başlar . Artık müzik onun için belli bir sınır gerektirmiyordu .
    Müziğe olan tutkusu öğrenim olarak da sürer ve Marmara Üniversitesi müzik bölümüne girer . O daha çok blues'a hayrandı ve büyük ekol Jimmy Hendrix onun vazgeçilmeziydi .
    Üniversite hayatında çalışmış olduğu grubu ''Labirent'' ile Yıldız Üniversitesi müzik yarışmasında birincilik derecesine sahip olur . Daha sonraları dostlarıyla kumuş olduğu cover grubu ''Blue Blues Band''de vokalinin yanı sıra ; gitarını da çalmıştı . Blue Blues Band'de ; geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz Kerim Çaplı ve Duman grubundan tanıdığımız Batuhan Mutlugil'in yanı sıra , bir zamanlar Bulutsuzluk Özlemi'nden tanıdığımız Sunay Akın vardı ve grup böylesine büyük dört adamdan oluşmaktaydı . Blue Blues Band daha çok 70'li yılların rock ve blues gruplarının coverlarını yapıyordu .

Bir dönem reklam müzikleri yapar ve bütün bu kayıtlar Fuat Güner'in stüdyosunda yapılır . Kayıt olarak yaptığı işler bunlarla sınırlı olmadı ve bir çok albüme eşlik etmiştir ; Kıraç'ın ilk ve ikinci albümleri (Deli Düş , Bir Garip Aşk Bestesi) , Soner Arıca'nın ''Ayrılık'' , Zelin ''Bir küçük aşk'' adlı albümlerinin yanı sıra Turgut Berkes ve Göksel'in albümlerindede ona rastlanılmıştır . Zaten Göksel'in ''Sabır'' adlı şarkısında yapmış olduğu Talkbox performansı Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşır ; ilk Yavuz Çetin sayesinde kullanılmıştır talkbox ülkemizde .
    MFÖ grubuyla çalışmaları 90'ların ikinci yarısında başlar ve MFö'yle bir çok turne ve konserlere katılır .

1997 yılında Yavuz Çetin albümleri çalışmalarına başlar ve ilk albüm müjdesi Stop müzik ile gelir . Albümün ismi ''İlk''tir ve burada blues alt yapılı Türkçe Rock müzik adına yapılan bir çok mükemmel eserler vardır . Bunlardan biri Sinan Çetin'in yönetmenliğini yaptığı ''Propaganda'' filminin müziği ''Dünya''dır . İkinci albüm çalışmalarına kadar bar performansları ve MFÖ'de ki çalışmaları da devam etmektedir . İkinci albüm TMC gibi dağıtımı iyi bir şirketten çıkması planlanır . Albüm çıkarda fakat ; Yavuz Çetin bunu göremez . Kayıtları bitirip ve hatta albüm çıkmasına yakın tarihlerde Yavuz Çetin Boğaziçi Köprüsünden atlayarak hayatına son vermiştir . İntiharı 15 Ağustos 2001 yılında ve 31 yaşına denk gelir . Albüm daha sonra dostları tarafından çıkartılacaktır . Geriye bıraktığı iki albüm , bize Yavuz Çetin'den kalan önemli iki şey olmuştur .

http://www.muzikpark.com/site/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=169&sid=7e0639d064800a9477e107822723c1a3
  • Metal milita • 26 Şubat 2005 19:42 • #453117
    abi bu topic i açnın gözünden öpüyorum ya yavuz çetin harbi sağlamdı farklıydı en sonunda atladı
    efkarlandım şimdi

yaşamak istemem artık aranızda....