-
evet biraz saçma bir soru oldu ama bir metodolojisi varmıdır diye soruyorum. yoksa öyle birden tuvaletteyken falan mı gelir?
-
bu konu gizemli.psikologlar ya da psikiyatrlar belki birgün tam anlamıyla açıklar.
-
valla ben iki güne bi oturup yazmaya çalışıyorum ama kelimeleri toplayamıyorum bi türlü!! ama an geliyo kendimden geçip arka arkaya döşüyorum sözleri!! ilginç ama ''ilham perisi'' denilen fantazik bi varlığa bağımlı olmaktan artık sıkıldım açıkçası!! şunun bilimsel açıklamasını yapsınlar da belki ilacı milacı çıkar da alır kullanırız.. (bööyygghh!!)
-
Ne tarz yaptığına bağlı...
-
benden sana tavsiye bir 45lik kanyak iç sonra al kağıdı kalemi eline yaz yaz yaz sonra al eline aletini(gitarını) çal söyle uydur bişiyler ayılınca düzenlemeleri yaparsın...
-
bu tamamen özel bir konudur
ama kafa kıyak olmadan da yazılmaz
istiyorsan sana beste yollarım
-
thriller
15 Mart 2005 Salı / 02:57
Ne tarz yaptığına bağlı...
sıkışma
.)
-
aslında belli bi tekniği yok ara sıra ilham perisi gelip bi pandik atıyo o anda yazıyosun.
benim ilham perimle çok seviştiğim oldu.
ama şu bir gerçek tuvalet insana haz veren bi mekan artık nedenini bilmiiyorum. belki insana verdiği rahatlıktan dolayıdır.
-
bence ilk önce kafanın güsel olması lasım gerisi kendiliğinden geliyo
-
Bence kafanın güzel olmasından çok, o anda kafanı bişeye takmanla alakalı. Parçayı yazacağın konunun kafanda o kadar yoğun bi şekilde acısı/coşkusunu hissetmelisin ki ortaya kopuk olmayan ve gerçekten amacına ulaşan, yani ağlatan ya da gaza getiren bi parça çıksın.
Tamamen duyguların yoğunlaşmasına bağlı..
Blues'culara bu yüzden hastayım. Adamlar o kadar basit melodilerle o kadar içten parçalar çıkartıyolar ki hayran olmamak, ağlamamak, imrenmemek elde değil...