-
arkadaşlar jazz denilen müzik türü hangi kıtada ve kimler tarafından bulunmuş bilen varmı ben cezayir diye duydum ve epeyce şaşırdım...
-
hayır hayır tamamen farklı jazz chicago da doğmuş...ve benim bildiğim kadarıyla(yani duyduğum) zencilerin müziğiymiş jazz evvel zamanda..
-
benim duyduğumda ilginç ama ilk jazz'ı cezayirdeki araplar bulmuş sonra zenciler bu müziği alıp matematiğe döküp armoni değişikliklerinde bulunarak bugünkü haline getirmişler benim bildiğim
-
Jazz da blues kökenli bir müziktir ve Amerika doğumludur. Geçen yüzyıl başlarına dayanır çıkış zamanları fakat elbetteki kesin bir tarih yoktur.
Missisipi civarındaki Blues müzisyenlerinin kendi sınırlarını aşmaya başlamasıyla ve New Orleans taki bando müzisyenlerinin blues armonisinden etkilenip polka bando gibi çaldıkları tarz üzerindeki değişiklikler sonucu çıkmıştır. En kısa haliyle. Ama ilk Blues çıkmıştır.
-
cezayir mi,yoh yav.
nerden duydunuz,ben de bi araştırıyım.bakayım.
-
-
new orleans cazın doğduğu yer diye bilinir. sonra missisippi nehri boyunca yayılmış, sonra da doğu kıyısına kadar etkinliğini genişletmiş. ilk doğuşunda bluesun etkilerinin olduğu kesin.
-
bence blues jazzdan türemiştir...
-