-
benim gibi düşünen vardır kesin ama doğru değil mi hatta bu yüzden bir grupta en önemlisi enstrümanlar ben aslında rockı çok sevmiyordum ama enstrümanları çok hoş şarkı ne kadar güzel olursa olsun o şarkı yetersizse kulağımı doldurmuyorsa dinleyemem
-
yaşasın ensrtümantal ler!
yaşasın yemek yemeeeuueek !
-
Ktulu
24 Mart 2005 Perşembe / 18:57
Vokaller genellikle grubun frontman'leri olduğu için, yani grup sözcüsü ya da grubun kurucusu oldukları için ve grupta en çok göze batan insanlar oldukları için, sahneden en ortada ve en önde yer aldıkları için, insanlar her zaman vokallere daha büyük sempati duymuşlardır. Bir grubun imajını belirleyen, tarzını, hikayesini anlatan kişi de vokaldir..
Bu yüzden vokal grubun "herşeyidir" bence.. Müzik önemsizdir demiyorum, sadece grubu grup yapan vokaldir. Vokali lmayan kaç tane grup var? Hangi enstrümanı çalarlarsa çalsınlar her zaman vokal vardır.. Gitar olmaz saz olur, bass olmaz kontrbass olur, hiçbişey olmaz, sadece bi klasik gitar olur ama bir hikayeyi anlatan bir vokal mutlaka vardır.
Yoksa müzik fakir kalır, istenen noktaya gelemez, bir eksiklik hissedilir...
-
sana katılmıyorum.müzikte söz herşey değildir.
bence enstrümanlar daha önemlidir vokalden.
-
ben yoldan geçen dinleyici olarak cevap vermek istiyorum:
gruptaki gitarist değişse fark ederim ama beni o kadar etkilemez, hatta ruhum bile duymayabilir..
ama vokal değişse durum çok farklı olur..
yani sokaktaki dinleyici ne der:
vokal daha önemli (en azından öyle duruyor)
-
ben derimki arası da vardır bunun,
vokali enstrümanın yaptığı çok hoş enstrümantaller oluyor,sevdiğim şeyden bahsediyorum.
bazen vokalin de kelimeler sözlerden oluşması gerekmiyor,
güzel tonlarda,güzel ezgilerle yine ağızla yapılan vokaller de cok hoş olur.
Kudret Kurtcebenin albümünde çounlukla oldugu gibi,ya da Nev in şarkılarında kimi zaman yaptıgı.
Yeni çocyk Cem Adrian ın hele yaptığı,
6.5 oktavlık sesle muazzam şeyler yapıyor.
-
enstrüman-vokal dengesi en sağlıklısıdır...
-
vokallerin çok önemli olduğu doğru...ama sadece vokallar önemlidir görüşüne katılmıyorum...örneğin metallicanın soloları olmasa bu kadar etkilenir miydik??..onuda geçtim etrafta vokalsız gruplarda var..örneğin apocalyptica(son albümü hariç) şahsen eski albümlerinde vokal yok ama gayet gusel bence...
-
vokal dediğin nedir ki... bir enstrüman(cem adrian'a sevgiler yolluyorum:P(şaka bir yana piyano gibi adam yahu)