Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Nil Karaibrahimgil ve Şarkıları

• thriller • 31 Mart 2005 01:40 • #458024
    Kendine has bir tarzı var...Keşke herkes oyle olabilse...Dinlediğin zaman bu nil şarkısı diyobiliyorsun...Saçmasapan şarkı sözleri, müzikle beraber birbirini tamamlıyabiliyor.Klasik; sevdim ,öldüm, bittim gibi şarkı sözleri yazmıyor en azından!Yaptığı müzikte çok güzel...

Nil hakkında sizin düşünceleriniz?
  • sdqantaris • 31 Mart 2005 02:00 • #458025
    İlk çıkış yaptığı şarkı mükemmeldi, her açıdan. (Extralarge dı yanılmıyorsam tam adı) Onun dışında bir kaç has, kaliteli şarkısını daha hatırlıyorum ama adları gelmiyor aklıma. Bu son albümünde biraz fazla popülist davranarak zorlamış gibi geldi bana ama dur bakalım bir insanı iki albümle değerlendirmek zor. Tarkan ilk çıktığında s.çıktan bir şeydi ama şimdi çok iyi bir vokalist, yorumcu; kendi besteleri ne alemde bilmem.

Olacak bence ileride Nil de, özgün bir tip. Yetenekli, bir insan. Söz besteleri hep kendine mi ait ama hiç bir fikrim yok.

Saygı, sevgi.

Onur

Not: Sonuçta pop müzikte kalırsa nereye kadar ilerler bilmiyorum çünkü farklı kaygılar oluşuyor ister istemez. Albüm sattı mı, single patladı mı vesaire...
  • sdqantaris • 31 Mart 2005 02:14 • #458027
    Ya bir şey daha var ama. İşte ne olursa olsun bunlar geliyor aklıma. Şimdi kızın yaptıklarından bahsedelim diye muhabbet açılıyor. Objektif değerlendiriyorum sonra aklıma bir şeyler geliyor çıldırıyorum.

Bir röpartajda sosyal konularla ilgili bir şeyler sormuşlardı da ne kadar abuk sabuk cevaplar vermişti hatırlamıyorum tam olarak ama nasıl bu kadar boş kafalı olabiliyor bir insan diye sinirlenmiştim.

Sonra Özgürlük şarkısı geliyor aklıma. Aslında çok güzel bir şarkı. Ama sonra o şarkının bir kontör reklamı için yapıldığını hatırlayınca sinirleniyorum. "Özgürlük=Telefonla konuşabilmek" mi diye?

Sonra mesela Tarkan geliyor aklıma. Özgürlükle ilgili ne düşünüyorsunuz diyorlar adama; kalkıp "Kendimi özgür hissettiğim tek yer tuvalet" diyor dana. "Özgürlük=Kaka yapabilmek" diyor adam resmen.

Bu mu yani özgürlük? Telefonla konuşabilmek mi, kaka yapabilmek mi?

Saçma sapan işler. Bu da madalyonun öbür yüzü. İyi müzik yapıp da boş kafalı olmak, saçma bir çarkın içinde olmak, o çarkı sevmek, o çarka hizmet etmek.

Onur

Not: Bilmiyorum ben böyle düşünüyorum işte. Benim bakış açım bu olan bitenlere.
  • thriller • 31 Mart 2005 02:35 • #458028
    Söz besteleri hep kendine mi ait ama hiç bir fikrim yok.

bütün şarkı sözleri ve besteleri kendine ait...zaten olmasa boyle özgün bir tarz yaratamazdı...ayrıca tv. da dikkat çeken bir çok reklam single ıda nile aittir...Şarkılarının aranjmanınıda Ozan Çolakoğlu yapıyor..bu bakımdan çok şanslı..ilk çıkış şarkısı da evet xl dı..

onun aşkı bana extralarge extralarge exlarge
    dedim ama benim boyum kaç benim kilom kaç daha benim yaşım kaç...

şeklinde idi sözleri.
  • sdqantaris • 31 Mart 2005 02:36 • #458029
    Ozan Çolakoğlu süper bir insan.

Onur
  • sırtım ağrıyo • 31 Mart 2005 10:12 • #458034
    ohşşşş

ohşş hastasıyım nilin
  • thriller • 31 Mart 2005 13:43 • #458063
    .

Ozan Çolakoğlu süper bir insan.

Türkiyenin en iyi 2-3 aranjöründen biri.
  • AYŞA • 31 Mart 2005 14:52 • #458066
    .

çok şirin harika bir fırlamadır "nil"...
    şarkılarında şirinlik yapmayı emrediyor adeta.alışılmışın dışında bir tarzı var.güzel duygular uyandırıyor.sözleri yazarken kasmamış,kaygı duymamış olduğu gibi herşeyiyle bir şirinlik abidesi:)babasının kızı:)
  • gizem_cobain • 1 Nisan 2005 10:13 • #458252
    kusura bakmayın burdaki tek muhalefet ben olucam galiba.. :) ama ben sevmiyorum hatunu.daha doğrusu şarkı sözleri o kadar ahmakça geliyo ki şarkılarını duyduğumda hemen ortamdan tüyüyorum.bence şarkı sözleri insanlara mesajlar verebilmeli,saçma sapan çocukça şeyler anlatmamalı.saygılar..
  • bimilyon1 • 1 Nisan 2005 11:18 • #458256
    Bence tam anlamıyla kız müzüiği yapıyor kendisi. Daha hiç dinleyince çok etkilendiğini söyleyen bir erkek arkadaşım olmadı. Vay moruk ne güzel yapmışlar falan diyen bir erkek daha yok piyasada.
    Bana da hitap etmiyor. Kötümü derseniz elbetteki değil. Aksine güzel ve başarılı.
    Konserine falan da gitmem çünkü sıkılırım ama bu arada bende hastayım Nil'e o başka tabi.. keh keh