Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

BİRZAMANLARIN PUSUDAKİ TEHLİKESİ...

• MeDuSa_62 • 2 Nisan 2005 21:43 • #458600
    Adam bitkin ve düşünceliydi.Sürekli olarak boyununu ovuşturuyordu.Ertesi gün onu görenler ,başını öne eğmiş,kolları ve bacakları birbirinden iyice ayrılmış, sanki bir kukla gibi yürüyüşüne bakıp şaşırdılar.Bitkin halde işini yapmaya çalışırken,boynunda .koltukaltlarında ve kasıklarında şiddetli ağrılar duyuyordu.Boynunun alt tarafında bir de sertlik oluşmuştu.Karnı ağrıyor, miğdesi bulanıyordu.Daha fazla dayanamadı; öğürmaya başladı, öğürmenin ardından pembe bir safra çıkardı.Soluk alıp vermede zorlanıyordu.Yandığını hissetti.Eve döndü.Ateşini ölçtü; 39. Sonra, sonra buynundaki yumrular iyiden iyiye ele gelmeye beşledı.Elleri ve ayakları da şişmişti.Tam böğrunde iki büyük kara leke gördü.Başı çok ağrıyordu.Birden susadığını hissetti.Dudakları kurumuştu.İçi yanıyordu.Sanki yıllardır su içmemeişti.Ertesi gün yumruların iyice şitiğini anladı, dokunduğunda sert ve pütürlü olduklarını gördü.Aldığı birkaç basit ilacın etkisi ile,ateşi bie inip bir çıkıyordu.Ateşinin 41 dereceye ulaştığı sırada karısı hep sayıkladığını söyledi.Kusuyordu.Yumruları acı vermeye beşlemıştı, özellikle dokunduğunda.Ağzı yaralarla dolmuştu, balmumunu andıran dudakları, kurşun gibi ağırlaşmıştı göz kapakları.Yemyeşil bir suratı gösterdi ona ayna.Kesik kesik soluyordu, her yanı acıyordu.Öüm dedi içinden, kurtuluşum olmalı.Bu son düşüncelerdi aklından geçen...Birkaç dakika sonra soluk alıp vermesi de durmuştu....

evet.. müzik forumunda açılmaması gerekn bir konu ama bunu sizinle paylaşmak istedim...eski dergilere bakıyordum ki 1999 senesinin nisan ayının bilim teknik dergisi dikkatimi çekti...açtım ve bu yazıyı gördüm...

geçmişte milyonlarca insanın ölümüne neden olmuş, belleklerimizde derin izler bırakmış bir bakteri...VEBA...

NE KORKUNÇ Bİ HASTALIKMIŞ:(..
  • Ktulu • 2 Nisan 2005 22:18 • #458607
    Allah kimseye çektirmesin...

Avrupa veba'yla ve pislikle uğraşırken biz politikacıların pislikleriyle uğraşıyorduk...

Haçlı seferlerinin birinde savaş öncesi Fransız askerlerinin derede sabunla yıkanan Türk askerlerini görüp "Türkler köpürüyo" dediği tarihlerde, Avrupa Krallarının çoğu afedersiniz WC'nin ne olduğunu bilmiyorlarken (sarayda odanın bir kenarındaki lazımlığa edip sonra da pisliklerini sarayın camından aşağıya dökerken) gayet sağlıksız olan "klozet" olayını Avrupa marifetmiş gibi bulurken biz halâ daha en sağlıklı tuvalet olan alaturka tuvaletleri pislik olarak görürüz. Tıbben de klozetlerin def-î hacet zorluğu yarattığı ve erkeklerde prostata yol açtığı bilindiği halde günümüzde marifetmiş ya da temizmiş gibi klozet kullanmamız zamanında onların yaptıkları gibi cahillik değilmidir?

Veba'nın bulaşmasındaki en önemli faktörlerden birisi de mikrobun direk cilde temas etmesi bildiğim kadarıyla.. Ki sarılık da bu yolla bulaşıyor... Günümüzde hangi umumi WC'de klozete oturabiliyorsunuz? Şahsen hiçbirine oturamıyorum ve kapağı da açarken bile iğreniyorum..

Hacet etmenin bile bi adabı vardır afedersiniz...

Şimdi bunun müzikle ne alakası var derseniz....

WC'de müzik dinlemek çok zevklidir.. :) Boşaltımı kolaylaştırır :) Özellikle de Death :) Deneyin ;)
  • cc_baran • 2 Nisan 2005 22:35 • #458610
    Albert Camus - Veba

Alın okuyun.

"...Camus un hiçbir yapıtında böylesine acı bir yazgı, böylesine şiirsel bir dille ele alınmamıştır. Veba, insanlığın ve aydınlığın şiiridir. Bu şiirde renkler alabildiğine koyu, ancak yazarın sesi o denli umut doludur. Beklenmedik bir boyuta ulaşan veba salgını, tüm Oran kentinin sakinlerini önce umutsuzluğa boğar, ardından Doktor Rieux, Tarron ve Grand ın gösterdikleri dayanışma örneği, başta yetkililer olmak üzere, herkese bir güç ve umut kaynağı olur..."

kitabın arka yüzü..
  • düşyılmaz • 2 Nisan 2005 22:58 • #458612
    cüzzam

da kötü..

(motorsiklet günlüğü'nde ve mazlum çimen'in
    ekmek,şarp,sen ve ben şiirindede geçiyor..)

''garaj tıp birimi'' hehe..