Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

1996 - 1998 arası müzik piyasası

• Ktulu • 8 Nisan 2005 20:28 • #459498
    Dün canım sıkılmış, oturup eski hard n heavy parçaları çekerken birden aklıma geldi. 96'da Fool's Garden diye hakkaten Fool'lardan oluşan bi grup vardı. Lemon's Tree diye ritmi ve vokalin tonlamaları çok hoşuma giden bi parçası vardı... Hemen açtım Limewire'ı ve çektim parçayı.. Sonra aklıma 96-98 yılları arasında ne grupların olduğu geldi.. Baya uzunca bi müddet düşündüm durdum..

Nerde şimdi o 96-98 yılları arasındaki canlılık...

Piyasa kaynıyodu resmen... Her türde..

Savage Garden, Prodigy, Alanis Morisette, Jamiroquai, No Doubt ve hatta Cradle Of Filth :), ismini sayamayacağım ve hiç hatırlamıycağım yüzlerce grup bu kısa zaman aralığında inanılmaz yükselişler yapmışlardı. Hepsi de günümüz piyasasından çok daha kaliteli parçalar/albümler çıkardılar bu zamanlarda... Müzik piyasası tam anlamıyla "doymuştu" her tür müziğe. O zamanlar dalga geçtiğimiz Spice Girls bile şimdiki dandik pop gruplarından kat kat daha kaliteli müzik yapıyolardı. Boyband'lerle girlband'ler :P kapışıyolardı. Kim Kevin'cı kim Mel'ci diye :D

Şimdi bi J Lo, bi de Beyonce'la bütün dünya idare etmek zorunda..

Bryan Adams gibi, George Michael gibi idoller yeniden albümler çıkarmışlardı ve gençlerle kapışıp; o anki müzik endistrüsinin zenginliğinden kendilerine pay çıkarmak istiyorlardı.

Natalie Imbruglia'mız vardı Torn diye bi lavuğa parça yazmıştı :)

Fiona Apple'ımız vardı, Björk'ümüz vardı,Tori Amos'umuz vardı... Hatta Loreena McKenneth'ı ilk duyduğum senelerdi.. Daniella's Daze'in %100 Jesus diye bi parçası vardı... :))))

Vardı da vardı....

Fool's Garden'ın Lemon Tree'si vardı... :) Ne salak bi parçaydı ama hala dinlerim. HEHEHE! Bi tarza sokamıyosun. Yok onu tarif edebiliceğim bi tarz. :)

Neyse sizin de bu zamanlardan kalma hatırladığınız gruplar, parçalar, klipler varsa yazın paylaşalım, eski günleri yad edelim :)
  • oqz • 8 Nisan 2005 20:34 • #459500
    ahh..ahh..

aklıma şu an bişey gelmiyor ama özledim ben yaa..

neyi mi?

o berbat yılları..
  • ner • 8 Nisan 2005 20:59 • #459510
    U2 da olaya POP'la girivermişti(1997). ne biliyim, ironi doluyduk, çocuklar gibi şendik...
  • metaligirl • 8 Nisan 2005 21:07 • #459512
    ben o zamanlar dünyadan habersiz mini mini bir yavruydum :)))
  • ner • 8 Nisan 2005 21:29 • #459518
    öhöm, bi dakka ya, o zamanlar ben de çocuktum. 12 yaşında falan idim. paralel evrenlerden mi hatırlıyorum ben o yılları. gözlerim doldu şimdi de...
  • Ktulu • 8 Nisan 2005 22:12 • #459528
    Yok benim lise zamanıma denk geliyodu tam..

Hem de NumberOne'ın NumberOne olduğu zamanlar yani.. Burçin'li Jess'li zamanları...

Şanslıymışız baya... Şimdiki nesille karşılaştırınca.

• Nem • 9 Nisan 2005 01:51 • #459548
    Gerçekten o zaman her şey daha iyiydi. Acaba ben mi yaşlandım da yeni müzikleri, grupları beğenemiyorum filan diyodum bikaç yıldır :) Ama yok ondan değil..

Müzik basitleşti, onun boşluğunu kof bir görsellik doldurdu sanki. Gerçi yine iyi şeyler çıkıyor ama eskisi kadar net değil.. Belki de yapacak bir şey kalmamıştır sadeleştirmeler, kavurmalar ve tekrarlardan başka. Fikirler tükenmiş, evler eğrilmiş, diller kavrulmuştur, kim bilir..
  • ner • 9 Nisan 2005 01:55 • #459549
    o kadar kötü değil. umut var, bal - yoz şekline bürünmüş olsa da. misal:
    godspeed you black emperor!
    dinleyin...

p.s:bu arada o yukardaki tireli kelime nasıl oldu da dejenerasyondan hüküm giydi anlamadım:)
  • klavyeci • 9 Nisan 2005 02:21 • #459552
    Konservatuar yıllarım heeey gidi heeey..Aziza hastalığı vardı millette.Dance of fire modaydı.millet deli dana gibi kulaktan aziza parçaları deşifre etmeye çalışırdı...
  • Ktulu • 9 Nisan 2005 02:28 • #459553
    "Nem demiş ki:"
    Belki de yapacak bir şey kalmamıştır sadeleştirmeler, kavurmalar ve tekrarlardan başka. Fikirler tükenmiş, evler eğrilmiş, diller kavrulmuştur, kim bilir..

Belki de yapılabilicek herşeyin o 2 yıl içinde yapıldığını düşünen ve biz kendi işimize bakalım, o zamanlar tarihte müziğin patladığı dönemler olarak kalsın diyenler yüzünden böyle kalmıştır da diyebilirmiyiz?