Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

rock'ta ve rock'çı dediğimiz kitlelerde materyalizm ilgisi ve olgusu nedir

• efespilsen • 9 Nisan 2005 23:04 • #459684
    rock'ta ve rock'çı dediğimiz kitlelerde materyalizm ilgisi ve olgusu nedir ?
  • hummingbird • 9 Nisan 2005 23:46 • #459693
    materyalizmle rock ilgisi kurmak yanlış bence... rock a anlamlar yüklemeye çalışmak da.
  • sdqantaris • 10 Nisan 2005 03:14 • #459713
    rock'ta ve rock'çı dediğimiz kitlelerde materyalizm ilgisi ve olgusu

Resmi Gazete'de mi yayınlanmış bu? Kesinlik içeren hükümleri sarfetmekte ne kadar rahat, kararlı ve ısrarcı bir tutum sergileniyor anlamıyorum.

Onur

Not: Bırakın yahu rockı, rakıyı. İnsan olmakla bozalım kafamızı. Onunla boğuşalım.
  • sdqantaris • 10 Nisan 2005 03:34 • #459715
    Yahu kaldı ki bir de şunu merak ediyorum. Neden materyalizmin "öcü" olduğu konusunda izlenimler bu kadar kolay oluşuyor?

Ben çok merak ediyorum materyalizmden kimin ne anladığını, kimin materyalizmin ne demek olduğunu bildiğini.

Önce bir bilenler elini kaldırsın; materyalizm üzerine tartışalım bakalım, tarihsel materyalizm, diyalektik materyalizm nedir ne oluyor, din neden bu kadar korkuyor materyalizmden, bunları da konuşalım. Sonra bakarız materyalizm rock ilişkisi var mıdır yok mudur varsa da yoksa da niye öyledir.

Zaten kastedilen nedir ki? "Rockta, rockçıda bilinci varlıklarımız oluşturuyor" mu denmek isteniyor? "Rockta, rockçıda bilinci toplum oluşturuyor" mu deniyor? Yoksa "Hüleyn her şey para olmuş kahpe dünya" mı deniyor acaip bi alakasızlıkla ne deniyor?

Ne oluyor yahu?

Kavramlar uçuşuyor. Fikirler ya gerçekler ya da bazen doğrular gibi aksettiriliyor. Şu oluyor bu oluyor. Ben anlamıyorum.

Onur
  • ner • 10 Nisan 2005 03:37 • #459716
    materyaliz mi...? biraz kafanızı kaldırın, harun yahya kitaplarından daha farklı şeyler okuyun... aklınız çalıştırın hafiften, neden sonuc ilişkileri kurun, sonra bunları bozun. düşünün. başkasının etiket laflarıyla ortalığa çıkmayın.
    materyalizm paraya tapmak falan değil, bunu da kafanıza iyi sokun başta.
  • JackSparrow • 10 Nisan 2005 06:12 • #459719
    ner ve sdqantaris...

ben rockçıyım ve dehşet materyalistim.. Materyal benim herşeyim örneğin Marshall amfi, Tama davul, ESP gitar gibi materyallere hangi rockçı hayır diyebilir... :-))
  • karete • 10 Nisan 2005 12:20 • #459723
    ner ve sdqantaris...

rock muzık dinlemek le kuru fasülye pilavı sevmek arasında nasıl bir bağlantı kuruluyorsa rock dinleyen metaryalist olur ataist olur diyen kişide aynı bağlantıyı kuruyor
  • chazy_chazzz • 10 Nisan 2005 17:49 • #459752
    ner ve sdqantaris...

yavv karete sen beni güldürüyorsun yaa allahta seni güldürsün her daim:)) yav millet olarak bir şeyci olmaya ne kadar meraklıyız yav..rockçı metalci punkçı yeter baba bırakın artık bu işleri insan olalım önce gerisi o kadar önemli değil...
  • deprofundis • 10 Nisan 2005 18:17 • #459755
    ya keşke önce sen bi söyleeydin düşüncelerini de herkes ona göre yazsaydı.ortaya laf atıp çekilince böyle oluyor.herkes başlığa takılmış,soruya doğru düzgün açıklamalı bir cevap gelmemiş haliyle.
    bir de keşke önce "materyalizm nedir?"bir söylense,sdqantaris'in deddiği gibi!bilmeden konuşma olmaz enazından!
  • insubordinate • 11 Nisan 2005 16:33 • #459863
    bence rock'çı kitle materyalizmden ve fenomenden uzak olmalı