tam yapyığımın yanlış olup hatamı kabul edince böyle birşey gördüm ve özür dilemek üzere olan bi insanı 180 derece dönderdiler.........
Bak sen? "Büyümüş" (aklen) insanların dünyasında, biri bir hata yaptığını anladığında önce özür diler. Sonra görgü sahibi insanlar da onun özürünü samimi bulursa aynı şekilde özür dileyerek karşılar. Tam özür dileyecekmiş de bak sen terbiyesizlerin yaptığına. Allah allah?
neyse duyuru gibi olmasın kısacası yaptıkları yanlış birşey ben tam kabahatimi anlamışken nedir bu!!!!!sizce de yaptıkları yanlış değil mi adamlar uzun uzun dalga geçmişler.....
Geçerler. Haklılar. Tiye alınır elbette yaptığın. Kaldı ki yine büyümüş insanların dünyasında gereksiz ego tatminleri yaşanmadığı için, yapılan eleştiriler hoş şekilde karşılanır ve insanlar hata yaptıklarında bu eleştiriler sayesinde bunun farkına varırlar ve kendilerine de gülerler yeri geldiğinde. Demokratik hazımsızlık ve büyük ego sorunu yaşayanlar hırçınlaşır. (Bkz. RTE, yakın tarih)
Bir de bu büyümüş insanlar eleştirileri hoş karşılayabildikleri için sağa sola çatmazlar ve "sizce de yanlış değil mi bu bana yaptıkları" diye kendini haklı çıkarmaya çalışıp, lüzumsuz destek aramazlar. O desteği millet isterse kendi verir. Şükür 90%ımızın akıl sağlığı ve duyarlılıkları yerinde.
Tabii alt yanaklar bulutlara teğetken bu yazdıklarımın hiçbiri olmaz. Bir gün yaptığın hataların farkına varacağını umuyorum Eren. Yol yakınken sinir minir yapmadan söylenenlere kulak ver. Yoksa kime dinleteceksin müziğini? Ben dinlemem, konserine de niye geleyim yahu? Ne demek istiyorsun ki? "Bak gel de gör nasıl solo atıyorum, cevabını verecem hepinize" mi? Öh!
Onur
Not: Bazı şeyleri değiştirebilmek kabul edebilmekle başlar. Kabullenmek yenilgi değildir. Değiştirdiğin şey iyi bir şey olacaktır çünkü. Ardından insanın kendiyle barışıklığı gelir ki asıl huzur budur.
Kabullenmek bir yenilgi bile olsa iyi bir yenilgidir ve insan yenilgilerle büyür.
Her hata bir ders, ne hata biter ne ders.