-
İllaki müziği yaparken bedensel olarakmı emek harcanmalı, ozamanmı müzik olur?
Beyinle harcanan emek, emek olmuyomu ki?
Müzik elektronik olunca bu kadar karşı olunuyor. Birde emek falan deniyor.
-
İkisi de sanatçı...
-
beyinle harcanacda emek oluyor
ama her emek harcanan müzik olmuyor
-
kafam karıştı!
-
düşyılmaza kesinlikle katılıyorum.müzik bir sanattır.sanat emek ister,enstrümanları çalmak , g.t ister.geçsin adam pcnin başına saat başına 1 parça çıkarsın.bununla günlük yövmiyesini kazanır.ama ben sanatçıyım diyemez.tabii ki beyin gücü de emektir ama bir kaç tuşa düğmeye dokunmak asla emek değil işi ucuzlatmaktır.her kes yaptığı işin hakkını versin.bilgisi olamayan işede bulaşmasın.
-
beyinle yapilan is de kesinlikle emek ister,zeka ve birikim de ister,ve konu muzik olunca muzik bilgisi de ister,bilgisayarda yapilan muzige sanat degildir demek gibi bir hakkin yok,sonucta bilgisayarda yapilan her muzik isi ucuzlatmak degildir,dogal olarak yapilamayacak bircok sey bilgisayar yoluyla yapilabilir,elektronik muzik de sanattir bence,ama tabi su tiesto gibi club muziklerini saymiyorum muzikten,elektronik muzik deyince herkezin aklina bir dj kabini,hap,dans eden cilgin kalabalik gelir oldu,halbuki elektronik muzik elektronik bir sanat olarak vardir
ayrica bilgisayar basinda muzik yaratmak(calmak degil) gercekten emek ister,ve gercekten birikim ister,oyle acid i acip hazir loop lari dizmek,ya da seti kurup cd den dj lik yapmak degildir bu is
ve dinledigin her muzik,elektronik bir sekilde master aranje ıvır zıvır larindan gecmistir,masa basinda oturan biri tarafindan hem de
-
müzik bir sanattır.sanat emek ister,enstrümanları çalmak , g.t ister.geçsin adam pcnin başına saat başına 1 parça çıkarsın.bununla günlük yövmiyesini kazanır.ama ben sanatçıyım diyemez.
Dediğine göre bir ressam sanatçı, animatör sanatçı değil eğer bu mantıkla bakarsan. Şöyle söylüyim, bi ressam bi tabloyu belki 1 günde bitirebilir ama Final Fantasy gibi bir animasyon-film 7 senede ancak yapılabiliyor koskoca bir ekip tarafından. Sonuçta gitardan çıkan o distortion, delay, reverb efektlerini de gitarist ağzından çıkarmıyo yani.. Onu da bi elektronik alet yapıyo.
-
bilgisayarda yapilan muzige sanat degildir demek gibi bir hakkin yok
senin bunu söylemeye nekadar hakkın varsa benimde elktroniğe sövme hakkım o kadar var aynen.
ktulunun dediği dist. mist. haricinde kpnuşuyorum..
yani enstrümana bağlanmış elektrik cihazlardan değil.salt elektronik seslerden,yani sentetik şeylerden hiç hoşlanmam.
tiksinirim.
sanata dahil etmem de.
-
sanal sanat,suni sanat,sentetik sanat,elektronik sanat,pilli sanat
bırakalım onu bunu..
soruyu tekrar okuyalım
Davul çalan adamla, aranje yapan adamın emeği bir değil mi?
değil.
değil.değil.değil.değil.
bir diyen var mı?
yani bu bizim burdaki psikoloji öğrencilerini tavırlarına benziyor
elleri sakallarında ''biz'' diye başlayan cümleler kuruyorlardı.
ben de ''biz'' diye girdim bir kere cümleye :D
dedim ki ''biz'' türkçeye çevirmesek ''siz'' nah varsınız.
aynı şey. aranjör neyi aranje etcek?
emekleri bir olmaz tabi ki!
sevmem ben sentetik,suni şeyleri!
uzak kalsınlar.
-
aslinda haklisin sanatin ne oldugu bile tartismaya acik,yani sanattan saymama hakkin var dogru,ben aslinda gazla yazmisim,ama sovmek tiksinmek falan bunlar sacmalik olur,seviye kalmaz,elektronik muzik zaten dogayi ve enstrumanlari taklit ederk baslar,ve ozgunlesir,dogada olmayan seslere gecer,ya neyse ne,tekrar soyluyorum ki,sadece dj lerin yaptigi club muzikleri degildir elektronik muzik