Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

ülkemizde virtiözler gerektiği ilgiyi görmüyrmu

• nere • 16 Nisan 2005 17:43 • #460703
    meraba..aklıma ciddi takılan bir soruyu ve düşüncelerimi sizlere de açmak istedim.bece ülkemizde virtiöz dediğimiz insanlardan çok daha populer olanlar genellikle daha basit,daha görsel guruplar ya da insanlardır..tabi bu benim fikrim ve bence buna birçok arkadaş ta katılıyordur,,bunun nedeni de bence insanlar anlayabildikleri,akıllarında çok kalan insanları populer yapmalarıdır...örneğin ben de amacı virtiöz olmak olan insanlardan biriyim..adım eren kömürlü,,garajın formunda megaloman tavırlarımla uzun uzun dalga geçildi,aslında haklılardaı,,,çünkü mütevazi olabilmek insanın sahip olduğu en büyük özelliklerden biri olmalı... o yüzden artık insanların karşısına saçma sözlerimle değil,,icraatlerimle çıkıcam,,neyse burda anlatmak istediğim benim hayallerimin ve hedeflerimin büyük ölması ve bunun için çok çalışmam..ama bazen düşünüyorumda yaptığım işte türkiye'de en çok tanınan,en çok beğenilen insanlardan biri olan serdar öztop'u bile tanımayan insanlar çok ve belk,de hakettiği bir çok şeyi alamıyordur,,şimdi herkez biliyor manga birden bire çok sayıda insanın beğenisini kazandı..serdar öztop,akın eldes,hasan cihat örter gibi isimler uzun yıllar müzikle uğraşmalarına rağmen bir manga kadar populer değiller,,,bunun önemli bir nedeni de kral tv etkeni...manga sevenler beni yanlış anlamasınlar ben hep mangayı örnek gösterdim aklıma şu an onlar geldi benim her müziğe saygım olduğu gibi manga'ya da ve yaptığı müziği de saygım var,,müzik güzel bi şeydir,,,ama ülkemizde bazı şeyler doğru gitmiyor gibi,,,yoksa bana mı öyle geliyor
  • deprofundis • 16 Nisan 2005 18:20 • #460708
    haklısın!ama bunun böyle olmasının nedeni bence bu insanların böyle istemesi.yani bu vitiözler çıkıp piyasa malı olmak istemiyorlar bence!doğru da yapıyorlar.onların reklamları ellerindeki gitarları ve insanlar bu tür reklamı anlayamıyorlar hala ülkemizde!bizimkiler kendilerine sunulanla yetiniyor.direk tüketici mantığındaki müziksever yani!
    valla bu ülke de örneğin Gürol Ağırbaş'ı da tanıyan çok az!ama bence böyle daha güzel!gerçek müzikten anlamayan,orda burda duyduğu popüler adamları dinleyip piyasa yapmaya çalışan adamlar dinlemesinler zaten.gereksiz kalabalık yaparlar!
  • Nofx • 16 Nisan 2005 18:30 • #460711
    Evet bu sitede eren kömürlü gibi bir virtiöz vardı onu bile harcadılar valla..:))
  • sdqantaris • 16 Nisan 2005 18:58 • #460713
    Ben şikayetçiyim.

Abi bu ülkede Eren Kömürlü yeterli ilgiyi görmüyor. Yeter yahu! Başbakan Eeeren Başbakan Eeeren! Tamam tamam, yazıyı okudum ve hatanı anladığına sevindim. Ben makara geçmiycem daha fazla sanırım. Yine de müziğin iyi ya da kötü olmasını basit veya komplike olmasına bağlamıyorum. Ama doğru popüler kültür daha ziyade basit unsurları öne sürer. Neyse.

Saygı, sevgi.

Onur

Not: Yine de özür dilemek için açtığın başlık mı bu yoksa yeterli ilgi gösterilmiyor virtüzlere derken kendini de mi sıkıştırdın araya karışıyor bak orası. Umarım yazında da bahsettiğin gibi bir gün virtüöz olursun. Onu bırak gerçi, bana iyi müzik yapıp yapmadığını söyle. İki üç mp3 koy bir yere de dinleyelim, görelim neymiş olan biten. Sağlıcakla.
  • _DEATH___ • 16 Nisan 2005 20:29 • #460735
    Ben şikayetçiyim.

ben o gitar kıran virtiyözü gördükten sonra virtiyözlere ön yargıy bakıyorum...

KaRaBuLuT
  • düşyılmaz • 16 Nisan 2005 22:44 • #460745
    Ben şikayetçiyim.

o yüzden artık insanların karşısına saçma sözlerimle değil,,icraatlerimle çıkıcam,

haddimemi değilmi bilmem.
    fark de etmez.
    takdir ettim.

popüler bir virtüöz olmak istiyorsan,herşeyin ötesinde farklı bir biçimde de çalışman gerekiyor.
    doğru yerde doğru sözlerle reklam mesela.
    burda kendini anlattığın zamanki gibi değil yani.

[17 kez okundu]_DEATH___
    16 Nisan 2005 Cumartesi / 20:29
    ben o gitar kıran virtiyözü gördükten sonra virtiyözlere ön yargıy bakıyorum...

önyargıyla baktığının bile farkında, br de yazıyor.
    temiz toplum ayağına bir yığı plan proj işledi bizim toplum sevicilerimiz.
    bu da bilinçli bir kardeşimiz.
    neyi bildiğinin farkında.
    önyargısına uzaktan bakabiliyor.
    bir de virtiYözler zaten değer bulamıyor,o vitiYözlere biraz da hoş görüyle önyargılı baksa tam olacak.
  • ibanetze • 16 Nisan 2005 23:19 • #460762
    valla bana sorarsan serdar öztop istese bi sürü popüler guruba girebilir... istese "hepsi"ye bile girer yani ama adamın derdi popülerlik değil ki...o tür bi gurupta çaldığında insanın bi sürü yapmak istediği şey kısıtlanıyo adam teomanın arkasında üç akorluk şarkı çalacağına daha az para kazanıp, daha özgür davranıyo...sadece virtüözlerin müziği değil ki insanı rahatlatmak yerine düşündüren çoğu şey basitlerine göre daha az izleyici toplar...ben arkadaşlarıma bazen joe satriani falan dinletirim ilgisiz olanlar ne gerek var bunlara adam gibi çalsaya şu aleti falan der...haklılar da adamın bi sürü derdi var,okulu var bilmem nesi var bi de joe satrianinin çaldığı gamlarla mı uğraşsın... dinler babalar gibi gece yolcularını ohh mis neyse biraz uzun oldu galiba ama güzel oldu da di mi...
  • pUnKeR • 17 Nisan 2005 00:12 • #460773
    bu ülkede virtüözler değer görseydi Yavuz Çetin'i sadece kalbimizle değil gözümüzlede görüyor olurduk...
  • düşyılmaz • 17 Nisan 2005 01:02 • #460782
    çok eksik adam var garajda,
    yazdıklarından
    ''yavuz çetin popüler olmadığı için atladı'' diyen falan çıkar şimdi.

tabi sen bunu kastediyorsan
    ayrı!
  • pUnKeR • 17 Nisan 2005 01:05 • #460783
    başlıkta ben popülerlikle ilgili birşey göremedim... yani okuyanda eksiklik yoksa ne demek istediğimi anlar..