-
Söz nassı yazılabilir kine
-
valla pat diye şöyle yazılır diyemiyorum ama gitarla bi melodi girip üstüne söylediğimde daha güzel şeyler üretebiliyorum ben...tabi bizimkisi gitar ağırlıklı bi müzik...senin tarza da bağlı...
-
Bu gruba göre değişir,hepsinin farklı yöntemleri var..
Örnegin; Bodom dan Alexie sözleri albüm için kapandıkları stüdyoda uyduruyormuş..
-
prozodi miydi neydi...
-
prozodi söz-müzik uyumudur..ben seçimimi söze göre müzik'ten yana kullanıyorum...
-
Pek önemli değil gibi.Söze görede müzik yapılabilir,müziğe göre sözde yazılabilir.Zaten iyi bir grubda bunu doğru düzgün takacağına inanmıyorum.
O ana göre ruhun neyi istiyorsa ilk zaten o çıkıyor,gerisinide kafana göre uyduruyorsun.müzik-söz ilişkiside böyle birşey olmalı.
-
İçinden geliyorsa yaparsın. Bazen ikisi birden gelir. Bazen de biri diğerinden önce.
Saygı, sevgi.
Onur
-
söz yaz hece ölçüsünü ayarla kelimeleri değiştir, açık kapalı heceleri diz, kelimeleri yeniden değiştir. ondan sonra uygun bir melodi bul üzerine akorlarını yaz. özelliğine göre ilginçleştir, çeşitlendir. ya da tam tersi.
kısacası bazen önce sözlerin ilhamı önce gelir, bazen de müziğin ilhamı zaten içeridedir. önemli olan anlatmak istediğin duyguyu ifade edebilmendir. sözler şarkıyı açıklamalı, müzik ise akıldan çıkmaz bi hale sokmalı(mı)dır.(?)
birşeyi çekici hale getirmenin en iyi yolu cinselliktir(?), bir şarkı da müzikle sözlerin sevişmesi değil midir?
-
ikisi aynı anda. Çünkü zaten müzik belli bir duyguyla çıkıyor yani konusu falan belli. yoksa zaten içten gelen bir şarkı olamaz müzik önce gelirse. bu gibi durumlarda hikaye anlatmak, başkalarından söz etmek en mantıklısıdır herhalde. sözün önce gelmesiyse pek bana uyan birşey değil.
-
belli olmaz ki bu...Bazen söz çıkar üstüne beste..bazen beste once sonra söz..Ve en güzeli ikisininde aynı anda olması tabi :)))