-
son yıllarda nerdeyse gitar çalmayan veya çalmak istemeyen yok gibi..
peki gitar neden bu kadar ön plana çıktı??
bunun altında ne yatıyor??
her ne kadar sorular köşe yazısı sorusuna benzediysede bu bi gerçek gitar artık bir parçamız..
peki siz ne düşünüyorsunuz??
-
Güzel bir enstrüman. Çalması zevkli. Öğrenmesi kolay, ama ustalaşması zor. İnsanı çeken, benim de çözemediğim birşey var gitarda. Düşünüyorum acaba laptop için biriktirdiğim parayla neden Jackson almaya karar verdim diye. Cevap bulamıyorum. "Çal beni, çal beni" diyor adeta. Söylenecek fazla da birşey yok.
-
cevap verilemeyek kadar gizemli bir istek duyuyor insan değil mi!
-
gitar çalmak için en uygun enstrumanlardan bi tanesi. (bağlama da olabilir mesela ama müzik zevkine göre de değişir bu seçim)
başlangıçta ucuz bi gitar alırsınız ama ilerlettikçe istekler beklentiler dolayısıyla da masraflar artar ama ben derim ki bi piano bi yan flüt veya bateriye başlamak öyle kolay değil. öncelikle oldukça sağlam fiyatları var. (derseniz ki ben kursuna gider kurstan kursa çalarım ama nereye kadar?)
bi de gruplarda gitarın yeri apayrı. mesela bass gitarsız grup gördüm ama elektrosuz grup görmedim. (bassçı arkadaşlar kızmasınlar bass elbette müziğin altyapısıdır ama bkz. the white stripes - demek ki oluyomuş)
hepsi bu kadar (uzun mu oldu?)
-
ne uzunu bayağı güzel olmuş.. tebrikler..
katılıyorum fikirlerine .. söylediğin gibi gitarın ucuz olan çeşitleriyle çalmaya başlanabiliniyor.. hem insan heves edip vazgeçse bile pek kaybı olmuyor aksine kazançları oluyor..
arkadaş, ortam, muhabbet filan gibi..
tabi bu değildirki diğer çalgı aletleriyle müziğe ilgi duyulmaz.. elbette duyulur ama gitarla daha güzel ilgi duyulur..
-
sonuçta en uygunu gitar. ama ben de isterim bi piano çalmak güzel olurdu.
-
heryerde gitar çalan birilerine rastlamaktan ve her tv de her şarkıda gitarın olmasından bıktım
-
cık cık cık...
olmadı!..
-
ne olmadı ?
-
heryerde televizyonda gitar çalan adamlar görüyorum sinir oluyorum demişsin. o insancukların sana zararı ne? aslında sevinmen lazım bu duruma.