Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

aşık veysel

• pUnKeR • 5 Mayıs 2005 11:13 • #464085
    bildiğimiz üzere veysel şatıroğlu görme özürlü bir üstadımızdır.ama inanıyorumki gönül gözünün olması duyusal görmesinden daha iyiydi.nasıl o kadar güzel şarkılar yapmış hala anlayamıyorum.parçalarının sözleri gerçekten olağanüstü. beni derinden etkileyebiliyor. bu üstadımızı unutmamalı, her daim sahip çıkmalıyız.bol bol dinlemeli ne demek istediğini anlamaya çalışmalıyız.

sizlerinde birşeyler yazmanızı istiyorum...
  • kafa-yok • 5 Mayıs 2005 13:42 • #464094
    Kafası iyi bir eleman.Kara toprak gibi yaşıyorum hayatı zaten.
    Zamanında değeri bilinmemiş,geberdikten sonra kıymete binmişlerden birisidir abdal usta.
  • klavyeci • 5 Mayıs 2005 16:12 • #464124
    Bak 'BEYİN-YOK'

Sen böyle büyük bir insana 'gebermek' gibi aşağılayıcı bir ifade kullanamazsın.
  • berry88 • 5 Mayıs 2005 21:44 • #464272
    EVET YAA NE BİÇİM BİŞEY O ÖYLE 'GEBERMEK'
    KAFANDAKİLERİ TOPARLA DA ONDAN SONRA YAZ NE YAZICAKSAN
    BENİM YORUMUMA GELİNCE DÜNYA DA Kİ EN İYİ MÜZİK İCRA EDEN İNSANLARDAN BİRİ
  • theBends • 7 Mayıs 2005 00:46 • #464464
    üstadımız! ayrıca öldükten sonra değeri anlaşıldı diye birşey de söz konusu değil. zamanında besteleriyle oldukça meşhurmuş kendisi, radyolarda çok çalınırmış. dün biliniyordu, bugün biliniyor, yarın yine bilinecek! böyle işte allah rahmet eylesin.

bu arada zerrin özer güzel yorumlamış aşık veysel'in şarkısını...
  • kafa-yok • 7 Mayıs 2005 14:10 • #464493
    Aşağılayıcı bir ifade kullanmadım.Samimi davranıyorum aslında.
    Zaten bu tip insanlara karşı kullandığın cümleler,ya da uydurulan kelimeler hiç önemli değildir.Bir çeşit Allah olmuşlardır.Tanrı ile arandaki Aşk'ı,nasıl saçmasapan kelimeler bozamayacaksa,bu tip aşıklara karşıda işler böyledir.
    Onların adlarını anmakla işlerimiz bitmez,bize mutlu bir hayatı gösteren değerlerine,kendimizde olmayan ayrı bir aşk ile inanmamız gerekir.
    Zamanına göre değeri bilinmemiştir,Değer verilseydi eğer bir maaş için o kadar süründürülmezdi.Atatürk sayesinde bir yere konuldu.Şimdi de herşey gibi abartılıp,aşkını unutacak şeyler yapıyoruz.Ve bunun farkında değiliz.Devam edelim bakalım...