Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

80 lermi yoksa şimdinin müziği mi

• medussa • 16 Mayıs 2005 16:39 • #466325
    80 leri daha melodik yapıda buluyorum çağa ayak uydurmak için bilgisayarla bir takım ses düzenleri kuruluyor. bu da asıl vokal sesi bastırıyor bilemiyorum cıstak cıstak (bi de tekno var tabiiiii) o zaten başlı başına bir bela zaten .ama metal daha ölmediği için seviniyorum. tavsiye ederim ankara kedisi süper bir grup
  • bigbooots • 16 Mayıs 2005 16:47 • #466327
    hepsinin de özellikleri farklı, tadları farklı.. ama benim çok hoşuma gider 80'lerin yerli yabancı müzikleri!! sadece müzikleri değil, 80'lerin giyimi, kuşamı, modası da çok ilginç ve hoştur..
    hele türkiye'de her gencin klasik tarzı: dar gömlek (yaka bağır açık), saçlar john lennonvari, favoriler desen beatles mübarek, yine dar ve ispanyol paça kumaş pantolon ve ayakkabılar sivri burun.. hey yavrum hey!!
  • radyokafa • 16 Mayıs 2005 20:07 • #466364
    bugünün müziğini tercih ederim, çünkü tüm zamanların müzikleri toplandı bugünün müziği oldu. ne ararsan mevcut.
  • NoChristRequir • 16 Mayıs 2005 20:32 • #466375
    bigboots kendim gibi birini gormek ne kadar mutluluk verici. yas dolayisiyla yalnizca 4 senesini yasayabildim ve o da cocukluk caginda tabi ki..daracık kotumun icine kazagımı sokmak, kaykaya binmek, walkmanlerin, tv nin yaygınlaşmasını gormek..synth pop ile diskolarda cilgin atmak..icimde ne kadar buyuk bir ukte bunlar. keske yasayablseydim o donemleri.

muzik olayiyla ilgili, 80 lere tapan biri olarak synth pop derim ben..
  • Kanpp • 16 Mayıs 2005 20:43 • #466378
    1990-1999 arası black metal...
  • _DEATH___ • 16 Mayıs 2005 20:55 • #466381
    KISS

KaRaBuLuT
  • Affedilmeyen • 16 Mayıs 2005 21:56 • #466396
    ben o dönemleri jon bon jovi si ile.
    ac/dc si ile
    meatllica sı ile de yaşadım
    elviside dinledim madonnayı da
    o dönemlerde banu alkan serpil çakmaklı ve ahu tuğba şeytan üçgeni vardı.
    onların takımına karşılık tecavüzcü coşkun nuri alço ve sakih kırmızı atak oynarlardı.
    onların kaçırdıklarını ise fırsatçı kimlikleri ile ediz hun ve tarık akan yakalar golle buluşurlardı.
    modern talking vardı. en diskolu gecelerde zıpladığımız. şeri şeri bilmemne leydi felan
    komançero ve samuray klasiklerdendir.
    ha birde rasputin.
    o zamanlar nerdeee korsan cd bırak korsanı ne cd si koca koca ansiklopedi kadar videolar vardı.
    o dönemlerde sex filimleri vardı alamanca kocaman vhs beta kasetlerde.
    gözünüzde bir canlandırın.
    elemanlardan birisinin ailesi yazlığa giderdi ondan sonra alırdı elemanın birisi videosunu onların eve giriş yapardı. o giriş yaparken arkasından tek sıra halinde 8 kişi. kiminin ceketi altında alamanca eğitim öğretim baabında anatomik açık öğretim kaseti kiminde kuruyemiş kiminde bira.
    eve çıkırdı filim sonuna kadar seyredilirdi.
    aklımda kalan nağmeler : oohh şşöööönn.. yawoohhhh..
    ahzooooo..
    ve benzeri.
    ve birde şu geyik vardı o filimleri her seyredişimizde moralimiz bozulmasın diye 2 saat boyunca canlı performans sergileyen baş oyuncu için :
    _ ilaçlı lan bu. yoksa bu kadar saat nasıl dayansın
    derdik.
    o dönemlerde tek kanaldan ikinci kanala geçince şeker kız candy. seyrederdik. ki nereden bilelimki candy zaten şeker demekmiş.
    polisler subay gibi giyinirdi en kıyak arabalar renaultlar ve doğanlardı.
    ilk renkli televizyonları alınmıştı memleketimizde. her filim renkli değildi. renkli filim olunca komşularımız olurdu beraber seyrederdik.
    ben en çok tv kapanınca askerlerin istiklal marşını okumasını seyretmeyi severdim.
    marşımız biter trt bizi aptal yerine koyup lütfen televizyonunuzu kapatmayı unutmayınız diye yazardı.
    merak ederdim ne kadar yazacak diye beklerdim.
    bayaaa bi kalırdı.
    sanane kardeşim faturasını senmi ödüyorsun derdim
    çok elektrik kesilirdi. çok su kesilirdi. ve bu şehir istanbuldu.
    değil cep telefonu her evde telefon bile yoktu.
    ben doğduğumda bana telefon yazdırmışlar büyüyünce kullanırım diye. ben 7 mi, 9 yaşındaykenmi ne ancak çıkmıştı telefon.
    darbe olmuştu felan askerler vardı.
    öyle bişe idi 80 ler.
    benim yaşımmı kaç :))
    şu anda tevellüt 35 zeka yaşı da 5.
    grup vitamin dinlerdimde o zamanlar. oradan kalmış aklımda.
    neyse. sene 2005 olmuş. ben kaçıyım artık annem merak etmesin. akşam ezanı okununca herkes eve giderdi ben çocukken. birde kaka çocuklarla oynamazdık.
    ya birde herkes gitmeden önce saklambaç oynarken en son ebe saymaya başlayınca eve kaçardık ya ne gülerdik lam her seferinde birimiz yerdik bunu.
    tamaaamm anneee geldiimmm.......
    kaçtım :)
  • beelzebubxx • 17 Mayıs 2005 00:38 • #466426
    ne fark ederki zaten 80 ler müziği bügünün birçok metal turevleri içersinde yer almakta zaten hatta şimdi daha iyi çünkü müzik çok sesliliktir..
  • souls_for_rent • 17 Mayıs 2005 16:07 • #466487
    70ler... :=)

ya 80lerin reverb'lü davullarından pek haz almam... 90larda herşey normale dönmüştür sanki... ama davul sorunum dışında tabi ki 80ler bugünden daha iyi bence...
  • dexter_holland • 17 Mayıs 2005 17:35 • #466501
    hiç sevmiyorum 80lerin disko müziklerini. zaten müzik hep organik olmalıdır.