Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

barda sahne alanlar dikkat....

• Single_FACTOR • 20 Mayıs 2005 15:04 • #467164
    basına böyle bi kaza gelen baska bahtsız bir topluluk var mı acaba??

ben şahsen bu duruma endişeyle bakıyorum çünkü günümüz piyasasında avrupa da vs.. de de var sonuçta ama bizimki gibi bütün piyasa cover üzerine kurulmuş değil.

eline gitar alan hemen "abi muse çalalım radiohead çalalım bara girelim" zihniyetinde. bu Amatör gruplarının geleceğini baltaladığı gibi bu tip olaylara da zemin hazırlıyor. yani "cover grubu değilmisiniz kardeşim? benim istediğim şarkıyı da pekala çalarsınız" demeye geliyor.

bence artık gruplar kendi kişiliklerini ortaya koymalı ve kendi izleyici kitlelerini yaratmalı. bu gidişatın kimseye faydası yok.

Örneğin üniversitelerin birinde konser verdiğimiz sırada 2. şarkıda falan izleyicilerden biri geldi -"baba siz cover çalmıyormusunuz?" diye sordu. bende -"biz beste grubuyuz" dedim. çok şaşırdı-"nasıl yani? siz cover çalmıyormusunuz" dedi.
    Günümüzdeki izleyici kitlesi o kadar basitleşti ki; artık sahnedeki grubun kişiliği ikinci planda. sen cover çalıyorsan millet eğlenir gider.
    bunu da bu günlere getiren; millete müzik olarark coverdan başka şey vermeyen bar gruplarıdır.
  • Fetus • 20 Mayıs 2005 15:53 • #467183

Bu verdiğin örnek nasıl bi dünya insanının lafları merak ettim yarım saattir gülüyorum ya:))) Ya bazılarımıza komik gelmeyebilir ama bence fazlasıyla komik...
  • erdyy • 22 Mayıs 2005 12:51 • #467601
    cewapppppp

ayıp degilde biz oraya belirli bir idolojiye hüküm vermek için gitmedik!o şarkı siyasi bir anlam taşıyordu ve orda yapıcagımız davranısın sonucları farklı olabilirdi!olay metal-rock ve türevlerini calmak ya a cover yapmak eğildi.sadece orda 2 zıt politik davranıs tasıyan topluluklarda olabilirdi!!!ve ordan tek parca halinde cıkamayabilirdik!!!!!!!!!!!!
  • erdyy • 22 Mayıs 2005 12:53 • #467602

olay dumur etmek degil de sarkının anlam ve önemiydi ama neyse!şarkı calınmayacak sarkı degildi zaten!
  • erdyy • 22 Mayıs 2005 12:54 • #467603

olay dumur etmek degil de sarkının anlam ve önemiydi ama neyse!şarkı calınmayacak sarkı degildi zaten!
  • erdyy • 22 Mayıs 2005 12:56 • #467604

oh bee tak biz degilmişiz!ama abi calma sonra alısırlar,her gece cal oynucam hesabı!

-Buna kültür mü dersin,cahillik mi dersin,saflık mı,salaklık mı...
    hepsi müsait!!!
  • asarneyeal • 22 Mayıs 2005 16:09 • #467632

felsefe yapmış arkadaş biraz(yanlış anlamasın felsefeciler)..
    ama yinede güzel söylemiş...
  • erdyy • 22 Mayıs 2005 16:30 • #467638

di mi?
  • erdyy • 22 Mayıs 2005 16:33 • #467639

ya yine mi sn ya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sn bu mevzuyu ilk duyanlardansın zaten
  • asarneyeal • 22 Mayıs 2005 16:36 • #467640

evet...:))