Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

İstanbul Hatırası

• TurkishMetal • 7 Haziran 2005 10:32 • #471092
    Müzikle az çok ilgisi olan herkesin izlemesi gereken bi belgesel.İstanbulda oturanlar inanılmaz etkilenicekler.Ağıt yakan bi kadın vardı adını tam hatırlamıyorum ağlattı kadın beni.Türk müzik yapısını anlatan bi belgesel.Amaçsız kişiliksiz para için şarkı söyleyen insancıklara yer verilmemiş belgeselde.erkin koray,sezen aksu.orhan gencebay,ceza,mercan dede,replikas,duman belgeselde yer alan birkaç isim.

Belgeselin kafamda kalan en içli cümlelerinden bir kaçını yazıyım.sokak sanatçısı var birkaç tane.erkin korayın sokağı anlatışını filan anlatıyo.dilinin döndüğü kadar anlatmaya çalıştı inanılmaz etkilendim.

sokak taştır.bunu herkes hissedemez.kafanızı kaldırıma koyduğunuzda anlayabilirsiniz gibisinden birşeyler söyledi.size burada anlatamam bendeki etkisini.görsel hiçbir öğe yok.ama o perdenin büyüsüne kapılıcaksınız.müzikle biraz ilginiz varsa kaçırılmayacak bi sanat eseri.

Fatih akına çok teşekkürler.bu duyguları bi başkası yaşatamazdı sanırım.Önünde eğilir elini öperim.
  • TurkishMetal • 7 Haziran 2005 12:05 • #471122
    şu foruma ossuruktan birşey yazsaydım eminim altında en az 50 tane cevap olurdu.söylenecek hiçbirşey yok.
  • Affedilmeyen • 7 Haziran 2005 12:07 • #471124
    menfaaat dünyası kardeş :)

bi dur yav celallenme hemen belki millet seyretmedi ağam ne baarıyorsun :)
  • TurkishMetal • 7 Haziran 2005 12:23 • #471129
    ister istemez kızıyorum ufuk abi.müzik konuşulmuyo artık burada.herşey açık.kızmaya bile gerek yok doğru söylüyosun
  • souls_for_rent • 7 Haziran 2005 12:38 • #471134
    :D
    Haklısın... keşke manga vs mor ve ötesi diye bi'şey yazsaydın :p

İstanbul Hatırasını henüz izlemedim. ama fatih akın yapmış... iyidir herhalde. bir de fragmanlarını falan gördüm, dediğin gibi görsel açıdan zengin veya aşmış diyelim, öyle bir şeye rastlamadım ben de. ama istanbulun çok çeşitli müzik ve tabi ki müziğe bağlı olarak kültür yapısını anlatmaya çalışmış f.akın.

________
    SHIT
  • TurkishMetal • 7 Haziran 2005 12:52 • #471140
    benim derdim bi konu açıyım bakalım kaç kişi ilgilenicek değildi.çok sık konu açmam zaten.birşeyler paylaşmak istedim bence ilgi gösterilmesi gereken bi konu.demekki garaj üyelerini ilgilendirmeyecek bir konuymuş.

o belgeselde garajda açılan konuların bir çocuğun cevabı var.neden müzikte başarılı değilizin cevabı bizim müziğimiz niye güzel değilin cevabı bir sürü sorunun cevabı var orda yaa.işte istediğiniz sanat eseri.bir tarafınızı yırtıyodunuz bir niye birşey yapamıyoruz diye.alın size sanat eseri.beklediğiniz şey.gözleriniz hep arıyoya alın işte.siyasiyaband belgeselde niye türkiyede ırk ayrımı yapılıyo diyo.bu topraklarda yaşayan insanların kanlarıyla oluşan bayrağı niye herkes kabul etmiyo diyo.adamlar kaldırımı anlaman için kafanı kaldırıma dayaman gerek diyo.ben biliyorum ki bu sitenin kimi üyeleri kafasını kaldırıma değil lava soksa yine anlamaz hiçbirşeyi.sinirlenmemek elde değil.

kızdığım şey niye cevap verilmediği değil.şu sitenin boş insanlarla dolu olması.üyeliğim dondurulduğunda marilyn diye bi üyelik aldım.sitenin bütün abazaları kız olma ihtimalime dayanarak benimle çıkmak istediler erkeğim diyorum ne farkederki diyo adam bana.avazımın çıktığı kadar sktirin gidin demek istiyorum ama neye yarar.
  • partikel88 • 9 Haziran 2005 11:24 • #471601
    ben gittim geçen gün, ama belgesel oldugu hakkında bir fikrim yoktu, afişte müzikle alakalı insanları görünce ilgimizi çekti dedik gidelim.. film formatında olayların gelişmesini beklerken tabii öyle birşey olmadı sadece bilgi veriyor "istanbul da müzik" hakkında, röportajlar ve tabii bol bol da müzik keyfi.. her türlü müzigi yapan insanların kaliteli olanlarına yer vermiş o hoştu yani saçma insanlar yoktu. gayette zevkliydi bence ben de ögrendim bilmedigim şeyleri, göz önünde olmayıp da kaliteli müzik yapan bir sürü insan var sonuçta. izlenmesi lazım kesinlikle diyorum ben
  • violoncellist • 9 Haziran 2005 12:28 • #471608
    fatih akının yöneetmenliğini beğeniyorum... bence gayet güzel bi belgesel olmuş... istanbulun her köşesinden başka bi sesin gelişini çok güzel göstermiş bana kalırsa...
  • a_lost_soul • 9 Haziran 2005 12:56 • #471609
    Fatih Akının Duvara Karşısı'nı malesef sinemada seyredememiştim.Tv de yayınladılar her yerini kesip ırzına geçmişlerdi filmin ama yine de güzeldi.Orda da aralarda türkmüziği çalan-söyleyen insanlar vardı.
    Fatih Akının ödül almasında bu müziklerin de büyük payı olduğunu düşünüyorum...
  • TurkishMetal • 9 Haziran 2005 13:40 • #471620
    bana ses sanatının anlamını gösterdi tekrar fatih akın.tekrar teşekkürler