Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Barışarock :: "Çektir Git"

• pengelens • 14 Haziran 2005 23:26 • #472763
    Zaman: 27 Ağustos 2005 Cumartesi
    28 Ağustos 2005 Pazar
    Mekan: Sarıyer, Mehmet Akif Ersoy Piknik Alanı
    Katılımı kesinleşenler:
    6HR Sundae
    Active Member
    Anima
    Barış Akarsu
    Berlim
    Bulutsuzluk Özlemi
    Catafalque
    Çamur
    Deli
    Demirhan Baylan
    Gökalp Baykal
    Işığın Yansıması
    İhtiyaç Molası
    Kesmeşeker
    Metro
    Moğollar
    Ruşen
    Take the Money and Sun
    Tibet Ağırtan
    Yırtık Uçurtma
    Yolgezer
    Zardanadam.

(...)Sanat elbette evrenseldir. Fakat bazı sanat dalları bazı felsefelerle, bazı dünya görüşleriyle çok da güzel örtüşür. Eğer bir moda gibi rock dinleyen "tiki" değilseniz, rock müziği dinlerken rock felsefesini de az çok özümsemişseniz rock'ın doğuşundan bugüne "bir karşı duruş müziği" olduğunu da hissetmemeniz mümkün değil. Evet rock bir karşı duruştur bir başkaldırıdır. peki neye karşı çıkış? Elbetteki var olana, hakim olana. Eh bu durumda ortalama bir rock sever bilir ki karşı duruşun müziği olan rock'la yıllar boyu kapitalizmin bayraktarlığını yapmış markaların en önde geleni coca-cola yan yana gelemez birlikte duramaz. Bu ikisini yan yana koymak bu müzik adına hainliktir ihanettir. Elbetteki rock felsefesinin derinliğini bu konuya yıllarını vermiş kişilere bırakıyoruz onlar adına ahkam kesmeye niyetimiz yok ama sanat'a ve sanat çevrelerine yakın bir yayın olarak da bu uluslararası sermayenin bir sanat dalını kullanması konusunu sorgulamaya hakkımız olduğunu düşünüyoruz!

Dönem dönem işçi katliamına dek kalkışmış, fabrikalarında çocuk işçi kullanmakla kalmayıp çocuk işçi kullanmayı açıkça desteklemiş, savaş esirlerini fabrikalarında köle gibi çalıştırmış, Hitler'i saygıyla selamlamış Cola firması nasıl oluyor da bugün rock festivali düzenleyebiliyor? Bu küresel saldırının bir başka boyutu değilse nedir? Rock evcilleştirilmeye, içselleştirilmeye mi çalışılıyor? Sanat evrenseldir dedik ama sanatın bir çokuluslu firmanın parayı bastırıp sahneye yerli yabancı üç beş grup çıkarması değil! (...)

Yaşasın BarışaRock!!!
  • draw • 14 Haziran 2005 23:29 • #472765
    Barışarock ::

tebrikler
  • Affedilmeyen • 14 Haziran 2005 23:52 • #472773
    barışaSİYASET

bizim ülkemizde de karşı duruş ; devlet adına çalışan fabrikalar zarar etsede kapıcısına kadar kaymaklı maaş bağlanan işletmeleri devletin üzerinden atmaya çalışanları ve özelleştirmeyi eleştirip bilmemne satılamaz asla özelleştirelemez kapatılamaz diye baarmaktır.kendi çarkları değirmenlerinin suyu kesilince kuyruklarına basılınca yani işine gelince devletci olan bir zihniyettir bizdeki karşı duruş.
    benim vergim kimsenin yeğenine dayısına peşkeş çekilemez.

Ben oraya festivale gidiyorum arkadasım. yok barışarock karşı duruştur yok sermaye yok kapitalizm felan fişman . içim dışıma çıktı zaten barışarock daki söylemlerden açılan standlardan. bu kadar siyasi olacaksa o festival o zaman rock adını kullanmayın.
  • sdqantaris • 14 Haziran 2005 23:58 • #472774

Güzel yazılmış bir yazı fakat şu olmamış...

peki neye karşı çıkış? Elbetteki var olana, hakim olana.

Kafada oturmadığını hissediyorum bazı şeylerin. Var olana karşı çıkışı nihilist bir yaklaşım olarak nitelemek de mümkün bu durumda. Hakim olana karşı çıkış da yuvarlak bir laf. Neye hakim olana? Hüküm sürene mi? Hükmü sürene karşı olmak hükümdar kim olursa olsun aynı yolu izlemek midir? Kofti bir muhalefet anlayışı çizmek anlamsız. Bir şeylerin içini doldurmaya çalışırken yarım yamalak söylemler kullanmayın.

Benim siyasi görüşüm belli zaten de bu tip boş cümleler de hoşuma gitmiyor ve Barışarock beni fazlasıyla düşündürüyor...

Rock'nCoke yokken neden Barışarock düzenlenmiyordu. Bir şeylere tepki koyabilmek için, ya da bırak yahu tepki koymayı, müzik adına bir şeyler yapabilmek için böyle bir durumun oluşması mı gerekliydi? Hayır, kuşkusuz değildi. Bu bizim sol camianın uyuzluğundan kaynaklanıyor. Biri bizi dürtmeden harekete geçemez onun için de hep geç kalmış ve kaybetmiş oluruz. Öte yandan amaç müzikse müzik olarak kalır, tepkisi bir yana müzik adına daha güzel şeyler yapılmaya çalışılır, her daim, Cola festival düzenlemeye kalkınca değil. Öte yandan Coca Cola'ya karşı olmak ideolojik bir duruş değil bir trend ve göstermelik bir çabadır en fazla. Bunu açıklamak için şöyle örnekleyeyim. "Çok Uluslu Şirketlere hayır" mitingi düzenleyin, Barışarock'a gelen insanların onda biri toplanmaz. Yani diyeceğim şudur ki bira içip kafa sallamakla karşı duruş olmuyor. Bir ideolojiye karşı çıkmak için ideolojik bir duruş ve mücadele gerekir. Cocacola'ya karşı çıkıp Rock'nCoke'u dövmek de işte Tuborg içip Barışarock'a gitmekle cevaplanacak ucuz bir hadisedir. Yani olayın iki boyutu mevcut, biri Rock'ı kullanarak siyasi popülizm yapmak diğeri de siyasi popülist politikalar kullanarak rock müzik yapmak. Kimse kusura bakmasın, bu festival çok daha önceleri düzenlenmeye başlanmış olsaydı bunlar kafamda oluşmazdı...

Beni bilen biliyor. Siyasetin müzikle içli dışlı olmasında herhangi bir yanlış görmüyorum, "işi olmaz" diyene de "sana ne" diyorum. Ama Barışarock fazlasıyla popülizm kokuyor. Rock'nCoke kadar popülist kokuyor. Biri ufak, öbürü büyük çaplı.

Yine de gelicem büyük ihtimalle ikisine de.

Not: KüreselBAK, bence saygın ve iyi işler bir oluşum; fakat bu festival işi olmadı.
  • Kaiser • 16 Haziran 2005 11:35 • #472952

Gelenler ilk yıldakinin yanında çok düşük ilk yıl cocacolaya çalım atılmıştı!!
    birde sanırım bu sene rakip cola firması çok para saçtı
    Baksanıza Korn The cure offspring bilemiyorum
    Karşı çıkışınıza hak veriyorum ve destekliyorum
    ama bunlar benim hayat boyu canlı dinlemek istediğim gruplar arkadaşlar...
  • punk_girl_punk • 16 Haziran 2005 16:51 • #472995

ne kadarda güzel dedin çok haklsın tebrik ediyorum
  • punk_girl_punk • 16 Haziran 2005 16:55 • #472997

bu saydıkalarının yanında beyazların siyahlardan üstün olduğunu savunmasıda unutulmamalı çoğu arkadaşım buna bende dahil rock'n coke gelen grupları dinlemek isteyecektir buna hak veriyorum şu an çoğu kişide bi ikilem yaşanıyo bunun için bunu nasıl aşıcam bende bilmiyorum öffff
  • You • 16 Haziran 2005 18:15 • #473002

müziği lütfen bilenlere bırakalım.do nun portede nerde olduğunu bilmeyen insanlar müzik yapıyo kardeşim. sonrada biz barışarock ta siyasi fikirlerimizi müzikle açığa vuruyoruz diyolar. müziği bilmeyen gitsin eylemlerde bağırsın. Müzik denen şey daha bunlar hiç piyasada yokken vardı. kim kimi sahipleniyor... ayrıca barışarock ne demek? ya türkçe yazsınlar ya da tamamen ingilizce.hem karşıtı olduğunuz sistemin dilini niye kullanıyorsunuz? bu da bir yozlaşmaya gidiş değilmi? ingilizler türkçe kullanıyormu??? bu mesaj herkeze.
  • Kaiser • 16 Haziran 2005 22:24 • #473038

punk girl bende ikilemimi yeni yendim

Üzgünüm seçimim ROCK"n COKE

Şu offspring bombası beni Bitirdi..

20 hazirandada 65 YTL vereceğim..Bence makul fiyat
  • Antibiyotik • 17 Haziran 2005 00:58 • #473060

barışarock bir numara ;)