-
Dire Straits...Bir zamanların efsanesi ama sanki simdilerde pek bilen yok? benim asıl merak ettigim Mark Knopfler ın gitar teknigi hakkında ne dusunyorsunuz? sizce kendi stilini yaratabildi mi?
-
zaten mark knopfler in tekniğinin izinde giden hiçbir gitarist onun kadar ustaca yapamamıştır bunu... evet bence kendi stilini yarattı, bütün dünya da bunu doğrular zaten... dire straits grup olarak ta bambaşka bir tat,, his grubu,, en kaliteli gruplardan biri...
-
tarz böyle yaratılır işte! dire straits bilinmez mi?
fender gitar fabrikası eğer fender almak istiyorsanız gerçek fender clean tonlarını dire straits in albümlerinden dinleyebilirsiniz diye açıklama yapıyor. sizce fender kaç kişi için böyle bir övgüde bulunmuştur , kaç gitaristin adının arkasında bir gitar üreticisi durmuştur?
dire straits bir efsanedir.
-
Doğrusu gitar teknikleri ya da yaratımları hakkında bilgim yok ama Knopfler'ın insanı yakalayan, yalın ama etkileyici bir gitar tınısı var ayrıca müzik sever bir insan olarak Dire Strats'e her zaman fazlasıyla önem wermişimdir.Sonuçta onlar bu dünyanın başına gelmiş nadir güzelliklerin en 'çulsuzları' :)
-
haklısın. dire straits herkesin hissettiremediğini hissettirir. insanın içine işler. hani geyik vardır ya : ya alıp götürüyo bu parçalar beni dersin. işte dire straits alıp götürüyor insanı. onları dinlerken zamanın içinde süregeldiğimi unuttuğum çok olmuştur mesela!
-
özür dilerim bölüyorum ama benim bildiğim kadarı ile
dire stairs olmasın.
benmi yanlış hatırlıyorum yoksa ?
-
yok, dire stairs değil. Dire Straits
-
Bu topic'i açmayı çok düşündüm fakat anlayan fazla birileri çıkmaz herhalde demiştim. Yazan arkadaşlara saygılarımı sunuyorum. Bence Dire Straits bir ekol..! Albümlerindeki tüm parçalarda son derece muhteşem ;) Fazla söze gerek yok
-
aynı şekilde düşündüm yazmadım bende. her an müzik bilgini kanıtmalamaya mı çalışıosun diye bir tepki ile karşılaşırım diye korktum aslında. olsaydı üzülürdüm herhalde.
dire straits dinleyin arkadaşlar. tek bi kişi bile pişman olursa 1 hafta içinde paranızı iade edicem :)
bir de dire straits hakkında güzel bilgileri olan arkadaşlar olursa lütfen bizimle paylaşın. biz de haklarında bilmediklerimizi öğrenelim.
-
Bu muhabbeti oğunuz biliyorsunuzdur zaten ama ben yine de anlatayım:
Dire Straits ilk kurulduğu zamanlar konser verdiklerinde biletler oldukça ucuzmuş tabi çok az para toplanıyormuş. Toplanan parayla da aletlerin kiraları şu bu ödenince geriye bi çorbalık para kalıyormuş gidip gece karınlarını ancak doyurabiliyorlarmış. Bu olay uzun süre böyle olmuş hatta o yüzden grubun adının parasızlık gibi bir anlamı varmış.