-
Metalciyim derken ne demek istiyorsun? bi soyle bakalım,duruşun nedir?amacın nedir?kaptırdın bi furyaya gidiyor musun yoksa?,bu asil ve isyankar durusun ne kadarlık bi dilimini dolduruyorsun?,yoksa sadece kendini kandırmaktan mı hoşlanıyorsun?,kendini farklı hissetmek mi istiyorsun?
bu muzige daha mı cok deger vermek lazım?,mtv ye hiç sinirlendigin oldu mu?metalin nefesimi tukeniyor?yoksa yaka paça aşagımı çekildi devler arenasındayken?,yerine konmak istenen ismi uc cumlenin altında olmayan tarzlarla nereye kadar gider bu iş?hepsi trend mi,geçicek mi hepsi?
kafa utulemek hoştur,hep beraber utuleyelim...
-
Ben metalci değilim. Sadece "metal dinliyorum". Doğru olan da bu sanırım. Dinlediğin müzik türünü kendine hayat felsefesi, yaşam amacı yaparsan kendini kandırırsın anca. Müzik müziktir. İnsanları metalci, rapçi, popçu diye sınıflandıramazsın. Tıpkı diline, dinine, ırkına, cinsiyetine, deri rengine göre sınıflandıramadığın gibi. Ama var böyle tipler ve sayıları hiç te az değil. Hele son zamanlarda bir rap-metal çatışması var ki sormayın gitsin. Ya ikisi de müzik kardeşim, iki farklı müzik. Seçimini yapıp dinliyor insanlar sen buna müdahele edemezsin. Hiç "Ben hem rap dinliyorum hem metal" diyen birine rastladınız mı? Dinlese de söylemez. Böyle bir saplantı var çünkü. "Ben hem sağcıyım hem solcu" demiş gibi yadırganır o kişi. Halbüki üzerine ateşli ateşli tartıştığınız, küfürler savurduğunuz, kavgalar ettiğiniz, üyelikler dondurduğunuz şeyler sadece "müzik". Bu arada ben konudan biraz saptım galiba ama olsun. Bunları bir topicte söyleyecektim nasıl olsa.
-
bu şekilde sapmak serbest :) birden fazla soruyu sormamın sebebide bu, bi yere takılmadan daha cok dusuncenin fikrin ortaya cıkması..
-
Bazıları metal dışında birşey dinlemekten hoşlanmıyor ve bu müziğe çok bağlı. Aynı zamanda metal müzik de üretiyorlar. Ben bu insanların metalciyim demesinde sorun görmüyorum. Zaten onlara özenti desen takacak kadar aptal değillerdir.
-
yeaaah men i am the metal yürek :))
vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
welcome to the cruel world
-
metalciyim ama para bende..var yani yetecek kadar :))
(aslında yok :))
-
bazıları muzikle hayat felsefesi arasında baglantı kurmak istemiyor,elbette muzik turleri standart bir felsefeler etrafında birleşmiyor,ama kendinden bişey buldugunda sevinmeyen mutlu olmayan var mıdır,illa bişeyle bulmak demiyelim,felsefen yokken muzik aracılıgyla yaratmanıda katalım işin içine,bu düşünceye soguk bakılmasının sebebi hayat felsefesi konusunun muzik baslıgı altında ezilmesi galiba,bunu iddia eden birileri oldugunuda sanmıyorum.Muzik temeli olabilir veya bir parçası olabilir ama tamamı olması gerçekten zor.
-
başlıgı birazda bu yuzden açım aslında burada takılan metal yurekliler bi çıksınlar ortaya diye,olayın ciddiyetini kavrayabilmiş,heyecanını kaybetmeyen insanlar kendilerini bi gostersin diye...
-
Tabii ki seviniyorum kendimden birşeyler bulduğumda ama ben kendimden birşeyler bulmaktansa farklı şeyler duymayı tercih ederim. Sonuçta bütün gün kendimle beraberim. Müziğin hayat felsefemle bağlantı kurması fikri pek hoş gelmiyor. Zaten dinlediğim müzikler de birbirlerine o kadar benzemiyor. Bir Offspring'le Sepultura'nın sözleri çooook farklı.
-
İbanetze niye düzelttin abi mesajı güzeldi. Bu arada gitardan anlıyo musun abi ;)