-
şarkı sözü yazarken çok kişisel davranıyorum mesela moda sahilinde arkadaşlarla içtiğimiz bir gün,boş yere yaptığım 35 saatlik bir otobüs yolculuğu ya da bikaç yıldır acısını çektiğim basur gibi.şarkı dinlerken sözlerinde kendinizi ilgilendiren bişey mütlaka ararmısınız yoksa güzel melodiler yeterlimi; aşk şarkıları yapmayamı başlamalı kendimi dinlendirtmek için?
-
ben daha çok yaşanmış bişeyler dinlemekten hoşlanırım..
ama tanıdığım en özgür söz yazarı teomandır herhalde çok özgür gayet özgürrr : )
bkz.duş
bkz.soluk soluğa
-
cenk taner mesela hep kendi yaşamını anlatır,ama ben çok severim onu dinlemeyi..
buna şu açıdan bak;
mesela bi filmde geçen herşeyi yaşamış olmana gerek yok,filmi sevmen için..
ya da enstrümental şarkılarda hiç söz yok ama dinleniyo :)
tabi aptal konulardan bahsetme yine,söz yazarken de :P
ben mesela hep beşiktaştan bahsederim (takım değil :)) bi de kadıköyden ne alaka deme :)
valla dediğin gibi,insanlar kendilerinden bi şey bulmadıkları şarkıyı sevmezlerse,hitap ettiğim kitle baya kısıtlı gibi :)
-
şarkı yazarken özgür olunabilirmiki
insan yaşadıklarından etkilenir
hayat tarzını yansıtır
bu mudur özgürlük
hayır
-
Olunması gerekir, yoksa doğal olamazsın. tabii nerede yaşadığına da bağlı, Amerika'da adamlar neresini nasıl yaladıklarından bahsederlerken Türkiye'de Teomen'ın spermlerden bahsetmesi olay yaratıyor. Aslında söze çok az önem veririm ve ben kendimi görmektense gerçekten hissedilerek yazılmış olanı tercih ederim sözlerde. Ama bu şekilde bir yere varamaz insan eğer ünlü olmak istiyorsa. bakın Linkin Park'a. Tamamen bunalım gençlerine yönelik basit ve aptalca sözler yazıyorlar, manyak gibi de satıyorlar.
-
şarkı sözü yazarken ne kadar özgür olunabilir?
Fikrin, düşün sınırlarına kadar özgürdür insan.