-
Arkadaşlar bir adam çalışarak az-çok gitar çalmayı başarabilir sanırım.Ya da az-çok gitar çalan bir adam biraz daha çalışarak kendini geliştirebilir.Ama aynı şey bir solistler için de geçerli mi?Yani sesi pek de iyi olmayan biri şarkı söylemeyi öğrenebilir mi,kendini geliştirebilir mi?Geliştirebilirse nasıl?Bunu yapmanın bir yolu var mı?
-
ama abi ses olayı allah vergisi sen aynı şeyi diyon futbolcu gibi sergen heralde mesela sonradan kazanmadı o yetenekleri yani ses belki geliştirilir ama kötü ses kötüdür ama rock-metal dünyası için sesin pekte önemi olmasa gerek bağırıp çağırdıklarına göre..
-
ama rock-metal dünyası için sesin pekte önemi olmasa gerek bağırıp çağırdıklarına göre..
saçma..!!! aynı tartışma eskilerde de vardı..
-
herkes öyle kafasına göre bağırıp çağırsa metal mi olur diyosun yani.
Bence metal solistin kendine yakışanı giymesidir.Şimdi çeksen alına araya kaçan bi deri pantolon,eline koluna dikenli deri taksan,yüzünü gözünü boyasan millet hasta olmaz mı.İşte metalci insanın kendine yakışanı giymesidir derim ben.
şaka bir yana mesela duman adamın sesi öyle süper falan değil.Oldukça detone ama kendince bir tarzı var ve bence gayet de hoş olmuş.
-
+1
-
bravo türkiyenin en kötü seslerinden biri hatta onda ses yokki duman da yani ama öyle abi ya rock-metal da ses fazla önemli değil enstrüman ağırlıklı bir müzik dalı olduğundan
-
-10000....
-
abi sende ne biçim not vermişsin beah naapıyım sizin müzik dalını karalamak için türlü türlü mazeretler buluyorum enstrüman ağırlıklı filan doğru doğru sesiniz kötü işte duman gibi bi karganız var
-
ben dumana iyi demedim zaten.. ama sen genel olarak konuşuyosun.. bana da senin dinlediğin adamların sesi kötü geliyor yani. göreceli bişey bu. ama metal müzik yapanları "bağırıp çağırıyor" diye karalayamazsın. ben bunu söyledim sadece..
-
ya bi kere her tarzın kendine özgü biçimleri vardır.iyi ses sence nedir yani.brütal ya da scream vvokla yapan birine hangi ölçütle iyi sesi var ya da yok dersinki?