-
Bilmeyen varsa kısaca açıklayım.İnternet üzerinden hemen hemen her parçanın tab'ini bulabileceğiniz gitar çalmayı öğrenebileceğiniz bir program.Nerde hangi tele basacağınızı,ne şekilde basacağınızı,, her şeyi bir bir gösteriyor.
Şimdi ben bu programla gitar çalmaya başladım ve de hala bu programı kullanıyorum.Doğru dürüst nota bilmiyorum ama tab'ini bulduğum dişime göre parçaları gitarımın izin verdiği ölçüde çalıyorum.Acaba bu tarz programlar yaratıcılığı ve kulağın gelişimini engeller mi?Çünkü her şey hazır önünde. Bir parçayı şimdi kendi başıma çıkarmaya çalışsam beceremem.Düşünceleriniz nelerdir? Gitar kursuna falan gitsem paramın karşılığını alabilir miyim? yoksa gerek yok mu kursa?
not:konu başlığı "guitar pro" olcaktı.Gözümden kaçmış.
-
tablara cok baglı kalma bence.ne duyarsan calmaya calıs bi melodı bile cıkarmaya calıssan sana yararı olacaktır bence.belli bir zaman sonra sende alışacaksın zaten.ne duyarsan calmaya calısacaksın.ben mesela reklem ve dizi muziklerini cıkarırdım en baslarda ve cok yararı dokundu bana...
-
kulaktan çalmak en iyisi bence,kesinlikle çok iyi bir gelişme sağlıyo,şarkıya girdikten sonra devamı kendiliğinden gelir zaten(gerekirse kırk kere denerim)ama baktım olmuyo bir bilene sormak lazım o zaman
-
ben gp'yi sadece midi şarkılar hazırlamak için kullanıyorun, oldukça da güzel şeyler çıkıyor ortaya. tab konusunda da bazen faydalandığım oluyo ancak kulaktan çıkarmaya çalışmak lazım şarkıları.
-
Hiç unutmam ilk defa Nothing Else Matters'ın solosunu iyi kötü çıkarmıştım da nasıl mutlu olmuştum ya. Verdiği tatmin hissi gerçekten çok fazla. İnsan "ben bu işi biliyorum beah" diyor kendi kendine ve daha çok bağlanıyor gitara. Hız ve tekniği sonraya bırak. Uygun parçaları kendin çıkarmaya çalış. Müzik kulağını ve beste kabiliyetini geliştirecektir. Ben Fade to Black solosunu GP'den ne kadar uğraştıysam da adam akıllı çalamadım. Kafana göre abuk subuk akorlar yap, kafana göre ritmler çal, kafana göre rastgele sololar at. Bunlar bile işe yarayacak, zamanla eline oturacaktır alet. Parmak alıştırması da önemli. Bol bol da tel koparmaya bak ;)
-
Çok tembelliğe götüren bir program yei başlayanlar için güzel ama fazla abartmamak lazım ben bir ara bayaa abartmıştım onun sayesinde baya bir repertuar yaptım :P ama şimdi kullanmıyorum en azından çok gerekmedikçe..:))