Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

The Offspring den nostaljik albüm

• kuzucuk • 15 Temmuz 2005 17:30 • #478295
    Dexter Holland (vokal ve gitar), Noodles (gitar), Greg K. (bas) ve Ron Welty (davul)’dan kurulu punk/rock’ın en çok konuşulan grubu The Offspring’, kariyeri boyunca yayınladığı 7 muhteşem albümden seçilen parçalarından oluşan “Greatest Hits”i çıkardı. Albümde ‘Can’t Repeat’ adında bir de yeni tarihli kayıt bulunuyor. Ayrıca, sabırlı dinleyiciler için albümün sonunda gizli parça olarak eklenen bir de The Police klasiği ‘Next To You’ dinlenebilir.

Grup, yıllardır ülkemizde müzikseverlerin en çok canlı olarak izlemek istedikleri gruplar arasında yer alıyordu. Nihayet bu istek gerçekleşiyor. Offspring, bu yıl 3-4 Eylül 2005 tarihlerinde gerçekleşecek olan Rock’n Coke festivalinde sahne alacak. Bize düşen ise, o zamana kadar bu albümü satın alarak, hafıza tazelemek.

Popülerliğe ve milyonlarca albüm satışına ancak 90’lı yılların ortasında ulaşma şansı yakalayan The Offspring’in geçmişi 1984 yılına kadar uzanıyor. 1985 yılında isimlerini The Offspring olarak belirleyerek yola çıkan dörtlü, ilk single’ları ‘I’ll Be Waiting’i kendi plak şirketleri Black Records’dan yayınlandı. Grubun elemanlarının son halini alması ise 1989 tarihinde gerçekleşti ve grup, Thom Wilson prodüktörlüğünde, ilk albümlerini kendi isimleri ile yayınladı. Ancak çok ses getirmeyen albüm sonrası ilk plak şirketleri Nemesis’den ayrılıp Epitaph Records ile anlaşma yaptılar.

92’de yayınlanan Ignition ve yine Thom Wilson prodüktörlüğünde kaydedilen “Smash” albümleri, grubun isminin yavaş yavaş tüm dünyaya ulaşmasını sağladı. ‘Smash it Up’ parçaları Batman Forever filminin soundtrack albümünde kullanıldı. 1997 yılında yayınlanan “Ixnay On The Hombre”ın satışları dünya çapında 2 milyona ulaştı. Grubun asıl önemli başarısı ise 98 tarihli “Americana” albümleri sayesinde gerçekleşti. ‘Pretty Fly’, ‘Why Don’t You Get A Job’ parçaları, müzik tarihine geçerek ölümsüzleşti. Bu şarkılar, o güne kadar grubun parçalarını çalmayan pop radyolarının da favorisi oldu. Gerçek punk-rock köklerinden uzaklaştıkları için eleştirilen grup, bunca eleştiriye rağmen milyonlarca kopya satarak müzik tarihine geçti. “Conspiracy of One”ı 2000 yılında yayınladı ve bu albüm 4 milyon kopya satmayı başardı. Grubun son stüdyo albümü “Splinter” ise, yaklaşık 2 yıl önce piyasaya çıktı.

“Greatest Hit”in şarkı listesi şöyle oluşuyor:
    1. Can’t Repeat
    2. Come Out & Play
    3. Self Esteem
    4. Gotta Get Away
    5. All I Want
    6. Gone Away
    7. Pretty Fly (For a White Guy)
    8. Why Don’t You Get a Job?
    9. The Kids Aren’t Alright
    10. Original Prankster
    11. Want You Bad
    12. Defy You
    13. Hit That
    14. (Can’t Get My) Head Around You
    Hidden Track: Next To You
  • GaRaJ Arabası • 15 Temmuz 2005 17:34 • #478298
    Copy&Paste

Sorsan bilmez bi şarkılarını bile...
  • kuzucuk • 15 Temmuz 2005 17:36 • #478299
    koçum benimmmmmmmmmmmmmm ya biliyorum preety fly ı biliyorum çok komik bi şarkı ya ben bundan sonra böyle hep bilgi amçlı topic işinize gelirse
  • GaRaJ Arabası • 15 Temmuz 2005 17:40 • #478300
    Ahahah, ulen pretty fly reina da bile çalıyor, bilmeyen yok :)
  • kuzucuk • 15 Temmuz 2005 17:43 • #478301
    neyse araba vallahi evde ki pc de 10 tane şarkısı var be vallahi leyn o kadarda cahil yapma bizi be dostum ama en iyi şarkısı preety fly değilmi?
  • GaRaJ Arabası • 15 Temmuz 2005 17:52 • #478306
    Yok be en iyi şarkıları Americana, Why don't get a job, The kinds aren't all right ki zaten bence en iyi albumleri Americana da mevcut bunlar...
  • kuzucuk • 15 Temmuz 2005 17:59 • #478307
    HAAAA..
  • dexter_holland • 15 Temmuz 2005 19:24 • #478317
    hehe, ben bir ay önceden açtim bu konuyu... Albüm elimde su an ama daha Türkiye'de çikti mi bilmiyorum.