-
konu başlığı garip oldu biraz ama sormak istediğim şu..
rock grubunda vokal yapmak için biraz hırıltılı, yırtık bir ses lazım bildiğiniz gibi. yani öyle olmayanlar da var ama, ben bu tür bişey istiyorum.. ama şu an sesim bu şekilde değil.. ne yapmak gerek?
kolay gelsin herkese
-
bağıra çağıra bişyeler söyle bence evde arya lar falan at gittikçe yırtılır fazla zorlama ama...
-
işte böylee.. caaaaaaaaaarrrrrrrtt.....:)
-
işte böylee.. caaaaaaaaaarrrrrrrtt.....:)
Kim diyecek diye bekliyordum. Bu arada deep thinker önerim bol bol sigara içmen ve çiglik atip sesini yipratman.
-
Neler diyorsunuz, anlamıyorum. "Sesime zarar vereyim ki daha iyi şarkı söyleyeyim..." Peki öyle yapın. :)
-
baba hanı tukururken "huark!!!" dıye bır ses cıkarırsın ya haa ıste sarkı soylerken o sesı cıkartmaya calıs bol bagır ama bogazınında ıcıne etme lutfen yetenek eya becerı varsa hemen olur ama yoksa zaten bogazınıda yırtsan k.cınıda yırtsan olmaz benden soylemesı....
-
ses nasıl yırtılır?
Bol bol soğuk su iç, bağıra çağıra şarkı söyle. Sesin kısılınca da scream vokal yaparsın ehuhe :P
-
Yukarıdaki yazılanların hepsini yapmaya kalkarsan sesinin tellerini yırtıp değil şarkı söylemek konuşamazsın bile... O yüzden sen ilk önce sesini ve gırtlağını doğru bir şekilde kullanmak için gidip şan dersi alıyorsun ondan sonra sağlıklı ve bilinçli bir şekilde şarkı söylüyorsun...
Kötü ses yoktur, eğitimsiz ses vardır...
-
cin, viski, vb.
alkolik olmamaya dikkat et. çok sarhoş olursan mesela bi tekila atarsan diğer içkilerin etkisi geçer böylece ayakta durmayı da başarırsın. tekila da sesine baya iyi gelir hani =)))
ve sigara...
bi de avaz avaz bağır. sırf şarkı söylerken değil. ne zaman aklına eserse. çığlık atmak iyidir.
-
Kis gelince kafani buzlu suya sokup disari çik. Bir saat sonra buzlu su iç. Simdiden basarilar...