Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

BARIŞAROCK KARŞI FESTİVAL

• Barisa_Rock • 19 Temmuz 2005 12:22 • #478755
    2003 yılında Coca Cola'nın 4 milyon dolar bütçeyle düzenlediği Rock'n Coke adlı festivale tepki olarak doğan BarışaRock, bir grup gencin tamamen sivil olarak başlattığı bir girişim. ''Rock şişede durmaz'' diyerek Türkiye'nin en büyük savaş karşıtı festivali halini alan BarışaRock, 2004'te sloganını genişleterek ''Evimiz dünya'' dedi
    Sanatçılar dahil herkesin tek kuruş almadan tamamen gönüllü katılımlarla gerçekleştirdiği festivalin bu yıl üçüncüsü yapılıyor. Sloganı ise ''Çektir Git!'' olarak belirlendi. BarışaRock 2004 yılında sloganını genişleterek ''Evimiz Düyna'' diyerek başladı. Yine Rock'n Coke'la aynı tarihlerde fakat kendi gündemiyle gerçekleştirildi. Dünyada ki kapitalizm kaynaklı bütün sorunlara karşı birşeyler söylenmesine kürsü olan festival, film gösterimleri, kaybedenler futbol turnuvası (kaybedenlerin kazandığı turnuva), grafiti atölyesi, karikatür atölyesi, tiyatro gibi etkinliklerle tam bir festival havasında geçti. Ayrıntılar devamında.

ÇEKTİR GİT!

BarışaRock bu sene, içeriğini ve sloganını ABD işgaline karşı ''Çektir Git!'' olarak belirledi. Tibet Ağırtan'dan duymaya alıştığımız ve pekte yabancı olmadığımız bir slogan.

Festivalin dinleyicilerine bir de süprizi var. Festival bu sene ücretsiz gerçekleşecek. Bu yüzden katılım sayısının çok daha fazla olması bekleniyor. Ayrıca müzik dışında ki etkinliklerin artması planlanıyor.

İlk yıl 36, ikinci yıl 42 grubun sahne aldığı festivalde bu yıl kesinleşen gruplar; 6HR Sundae, Active Member, Anima, Barış Akarsu, Berlim, Bulutsuzluk Özlemi, Catafalque, Çamur, Deli, Demirhan Baylan, Gökalp Baykal, Işığın Yansıması, İhtiyaç Molası, Kesmeşeker, Metro, Moğollar, Ruşen, Take the Money and Sun, Tibet Ağırtan, Yırtık Uçurtma, Yolgezer, Zardanadam,Yaşar Kurt..
    BarışaRock 2005'te 35'i aşkın yerli ve yabancı grubun sahne alması ayrıca çeşitli tiyatro grupları ve filmlerin izleyicilerle buluşması planlanıyor.

2005'te geçen senelerde olduğu gibi Sendikalar, Greenpeace, Af Örgütü, Mayınsız Türkiye Girişimi, İstanbul Antimilitarist İnisiyatifi, İstanbul Sosyal Forumu, Nükleer Karşıtı Platform, GDO'ya Hayır Platformu gibi bir çok Sivil Toplum Kuruluşu alanda standlarıyla yer alacaklar.

BarışaRock festivali bu yıl 27-28 Ağustos tarihlerinde (geçen yıl ki yerde) Sarıyer Mehmet Akif Ersoy Piknik Alanı'nda yapılıyor. Ücretsiz olan festivale katılımcalar davetiyeleriyle girebilecek. Davetiyeler ise kendilerine yakın gördükleri sivil toplum kuruluşları, gazeteler, dergiler ve seçkin kitap evlerinden temin edilebilecek. Davetiye bulamayanlar üzülmesin. Kapıya geldiklerinde kendilerine çok ama çok cüzi bir rakamla verilecek olan rozeti takıp rahatça içeriye girebilecekler. Şimdiden herkese iyi eğlenceler.

BARIŞAROCK İLKELERİ:

1) Asla ''ticari'' olmadı. ''Kazanılacak'' paraya el sürmeyeceği ve her artıyı barış için değerlendireceği sözü verdi.

2) Zorunlu kalemler dışında herşeyi dayanışma kültürüyle çözdü.

3) Tek gündemi ve derdi ''barış'' oldu. Barış kültürü ve barış çağrısının yaygınlaşması, uluslararası savaş karşıtı hareketin bir parçası olmak kaygılarıyla davrandı.

4) Kendi dışında ki sosyal dertleri olanların da (Çevre, insan hakları, küreselleşme karşıtları, işçi sorunları vs) kürsüsü olmayı tercih etti.
  • punklives • 19 Temmuz 2005 13:17 • #478758
    işte arkadaşlar BARIŞAROCk ve ilkeleri gerzek amerika nın aptal markası koka kola ya giden paralara karşı yapılan bi festival.....tabi siz ben koka kola için gitmiyorum sevdiğim grup için falan gidiyorum dersiniz belki ama ne farkeder zengin ediyorsunuz malları onların istediğide bu.....gidin siz gidin koka kola nızı için herzaman boka kola..afiyet olsun...ben BARIŞAROCK a gidicem..çünkü bizden bi şeyler var orda destekleyelim ülkemizi ve değerlerini umarım bi gün bu ülke akıllanır..saygılar
  • a_lost_soul • 19 Temmuz 2005 13:20 • #478760
    Barışa Rock kesinlikle arkasında durulması ve kaybedilmemesi gereken bir kazanımdır.Daha da ilerilere taşınması lazım.Çok tanınmış guruplar çıkmıyo olabilir ama ülkemizdeki amatör gurupların tanınmasında ve gelişmesinde önemli bir yeri olduğu yadsınamaz...
  • cc_baran • 19 Temmuz 2005 15:49 • #478770
    abi kolacılar Korn'u getiriyo, az değil hani.
  • punklives • 19 Temmuz 2005 17:33 • #478775
    işte bu mantıkla gidiyorsanız konsere ben bi şey diyemem zaten....benim bi felsefem var ve oraya gelen bi kaç meşhur grup için kendimden taviz veremem....yani koka kola yı zengin etmektense sevdiğim grubu dinlememeyi yeğlerim .... benim anlatmak istediğim buydu cc_baran....koka kola yerine ülkenizi seviyorsanız barışarock a gelin dedim ben.....
  • coke-man • 19 Temmuz 2005 22:46 • #478803
    ülkemizi de seviyoruz müziği de.madem koka kola karşıtı festival niye aynı tarihlerde düzenlenmiyor bu sene festival?karşı olduğunuz kapitalist sistemin bir yansıması değil mi barış akarsu?başka da hiç bir şey demiyorum
    elbet birgün bitecek bu işkence
    ellerinin olduğu yerde
  • GRJ • 20 Temmuz 2005 17:30 • #478887
    cok sacma 3 senedir yapıyorsunuz barıs icin elinize gecen ne

BOŞ BİRA KUTULARI VE ÇİMENLİK
  • BasSLoveR • 20 Temmuz 2005 17:33 • #478890
    yok abi DELİ VE CATAFALQUE GELİYOSA bende geliyorum
  • GaRaJ Arabası • 22 Temmuz 2005 03:35 • #479094
    Hey eleman sen BarışaRock tan mısın? BarışaRock a mail attım cevap gelmedi YardımlasaRock olarak?! Ulan destek maili yolluyoruz bir cevap bile gelmiyor..! Nasıl karşı festival oluyor anlamadım?!
  • _imphotep_ • 22 Temmuz 2005 10:50 • #479101
    Dostlar...Arkadaşlar..Yurttaşlar.. bu Cocapislik firmasının yapmış olduğu sömürge kapmpanyalarına bi son verebilmek için ...içinde rock la ilgisi oolmayıp...fakat gençlerin nabzı rockla attığı için "Rock" adı altında sadece dikkat ve para çekme amaçlı reklam ve gelir kampanyası tuzağına düşmemek lazım.... Rock neden "pop" a karşıdır..çünkü pop popülerdir..Ve rock başkaldırıştır... Eğer Amacınız "K.R.L TV" de 5 bilemedin 15 gün görünecek kadar "kalıcı" eserler dinlemekse .."rock'n Pislik" yolları açık..buyru burdan gelin....
    Eğer Rock ruhunda..paylaşımcı bi etkinlik istiyosan buyrun BarışaRock'a.....