Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

opeth mi? pain of salvation mı?

• fLasch • 25 Temmuz 2005 12:52 • #479478
    millet bana öyle opeth 3-4 şarkısını dinliyim de cewap yazmayın önce bi boktan anlayın sora ötün opeth death albumlerini dinlemeyen var aranız da heralde
  • Serpent_King • 25 Temmuz 2005 12:53 • #479479
    ben opethin tüm albümlerini dinledim , isveçte de adamlara progressive extreme doom diyolar sallamayın death filan ne death i ? kaç tane death grubu dinnediniz ya hey allahım siz böyle her brutal ya da scream vokalli şeye death derseniz olmaz bu iş :)
  • Serpent_King • 25 Temmuz 2005 12:58 • #479480
    millet bana öyle opeth 3-4 şarkısını dinliyim de cewap yazmayın önce bi boktan anlayın sora ötün opeth death albumlerini dinlemeyen var aranız da heralde

pek de bi ukalaymışız hadi bakalım
  • fLasch • 25 Temmuz 2005 13:01 • #479481
    PUHAHAHAH SEN NE DİYON YAW OPETH'İ DEATH METAL DEMİYORUM HER GRUB YAPTIĞI MUZİĞİN DIŞINA ÇIKAR HATTA DEĞİŞTİRİR FAKAT OPETH ASLI DEATH METALDİR PROGRESSİVE EXREME DEMEYLE OLMUYOOO O TÜM ALBUMLERİNİ DİNLEMEMİŞİN SEN
  • fLasch • 25 Temmuz 2005 13:05 • #479484
    ÖLEYİMDİR ORCHID ALBUMUNU DİNLEDİN Mİ
  • Serpent_King • 25 Temmuz 2005 13:28 • #479487
    Ya illa küfür mü etmemi istiyosun sana.ŞUNU SÖLİYİM Kİ NE DEATH YEN NE Bİ BOKTAN ANLADIĞIN YOK SENİN.gel msn den sana 150 tane death grubu dinneticem ondan sonra bana opeth death dersin kardeşim.Bi yerde haklısın adamlar değiştiriyolar tarzını ama genel olarak opeth değiştiği tarzdan daha çok progressive metal olarak albüm çıkardı.Ayrıca ORCHID death albümüyse bende honda yım accordum be hey allahım ya
  • edgemaster • 25 Temmuz 2005 13:43 • #479490
    beyler ben özellikle opeth ne tarz müzik yapıyor konusundaki tartışmaya takıldım. yani evet serpent king bir yerde haklı yani müziğe insanlar ortak bir ad takabilir. death metaldir diyen arkadaş ise opeth in michael daha çocukken yaptığı ve kendisinin de özenti ve kötü bulduğu albümlerden bahsediyorsa kendi çapında haklıdır. ama durum şu ki bir zahmet edip de web sitesindeki uzun yazılar arasından en azından bir kaç seçme bölümü okuyabilirsiniz. Michael özellikle belirtiyor ki opeth i asıl opeth yapan ve günümüze getiren özelliği, benzersiz ve değişim içinde olmasıdır. Artık ne tarz yaptıklarını umursamadıkları noktada başarılı olmuşlardır. Eğer illa sınıflandırılacaksa da tüm albümlerini ayrı kategorilerde sınıflandırıp farklı farklı 7-8 opeth çıkarabilirsiniz ortaya. bununla birlikte Opeth'in progresive ve senfonik öğeler taşıdığını söyleyebiliriz. ben ise brutal vokali dışında şimdiye kadar dinlediğim death parçalarına (ki az değildir bu) bakarak pek death öğesi barındırmadığını düşünüyorum. ayrıca opeth de scream de death de clean de kullanılmıştır vokal olarak. bence grubun tarz üzeinde durulacağına, müziğe kattıkları tartışılsa daha güzel olur. Yine benim düşünceme göre Opeth kendi alanında bir kilometre taşıdır. bir tarzı takip etmek yerine kendisi bir çok tarz oluşturmuştur, ortaya yeni bir şeyler çıkarmıştır. bu bağlamda pain of salvation'dan daha önemli bir gruptur "benim için".
  • edgemaster • 25 Temmuz 2005 14:10 • #479495
    hayır progresive öğeleri barındıran her grup progresive midir mesela? o zaman Şebnem Ferah'ın son klip parçasında da adamlar deli gibi progresive yapıyorlar sonda, bu Şebnem Ferah'ın tarzını progresive yapar mı? Serpent King güzel bir tespitte bulunmuş Opeth'in her albümünde progresive kalıplara rastlayabilirsiniz. İki albümünü karşıaştırarak örnek vereyim; Orchid (yine bana göre) bildiğimiz "Death" tarzından çok uzak bir albüm, ayrıca en melodik albümlerinden biri. bununla birlikte My Arms Your Hearse albümü daha az melodik ve daha sert gelir bana, ayrıca gitarlar ve davulların da gözle görülür biçimde soundlarının değiştiğini gözlemleyebilirsiniz bu iki albüm arasında. Master's Appentices parçasındaki enstrüman kullanım stilleri ve Windowpane'dekiler bir midir? şaşırtıcı bir haber vereceğim şimdi ama iki parçada da grubun elemanları aynı, yani gitar vokalde Mikael Åkerfeldt, gitarda Peter Lindgren, davulda Martin Lopez ve basta Martin Mendez. Gerçek müzisyenliğin tek bir tarza bağlı kalmak olmadığı gerçeğini benimsemiş bir gruptur bence Opeth.
  • Serpent_King • 25 Temmuz 2005 14:14 • #479496
    aynen katılıyorum dediklerine zaten ilk mesajımı yazarken progressive extreme metal dedim dikkat ettiysen death ya da doom gibi herhangi bir kriter koymadım , her albümünde progressive birşeyler var , her albümünde de extreme vokalleri var..bunu demek istedim aynı şeyi sölüyoruz..
  • poTin • 25 Temmuz 2005 14:55 • #479497
    p.o.s hatta D.T