-
Ya, ben yeni farkettim de sizinle de paylaşayım dedim. Türk Hlak Müziği çok güzel yaa... Evde sabahtan akşama kadar Türk Halk Müziği çalardı da hiç umrumda olmazdı. Geçen gün bir piyanoda çalayım birşeyler dedim. Baktım ölçüler 9/8lik. Mükemmel birşey ya, hep klasik müziği en iyi müzik olarak düşünmüştüm ama değilmiş. Üstelik halk müziğimiz hiçbir kültürden etkilenmemiş tamamen bize ait birşey. Bir de şehirden şehire farklılık gösteriyor, her yerde farklı melodiler var. Neyse, işte böyle. İnsan büyüdükçe anlıyor bazı şeyleri...
-
aferim yavrumda bunu niye forumlara yazma ihtiyacı duydun :) buda bi kişisel çıkarım... bu arada halk müziği cok guzeldir hakkaten ama gerek değeri vermiyoruz özümüze dönüş yapmak iyi olur..
-
ne olursa olsun ne tarz dinlersek dinleyelim halk müziğinde herkes kend,nden bişi bulabiliyor her zaman ve her koşulda özümüz o bizim her ne kadar özümüzden ayrılmış olsakta
-
Pardon, ana fikrini yazmayı unutmuşum. Demek istiyorum ki ben halk müziğimizle çok geç tanıştım. Diyorum ki biraz daha reklamı yapılmalı, gençlere sevdirilmeli bu müzik. Ne kadar kaliteli olduğu anltılmalı.
-
ÇIĞ
halk müziği benim ailem tarafından dinlenen ve küçüklüğümden itibaren bana da sevdirilmiş bir tarzdır ben hiç geç tanışmadım hatta ilk dinlediğim tarz buydu.
burda bu tür bir topic açılması çok mutlu etti beni.
halk müziğine başlamak isteyen arkadaşlar size çığ ı tavsiye ederim
çok kaliteli müzikleri var türküleri daha ilginç yaorumluyorlar ama kesinlikle özünden çıkmayarak!
mesela;
bu son albümlerinde keklik idim vurdular parçasını dinlerken arada saksafon sesi ya da elektro sesi duyabiliyorsunuz.tabi bütününü oluşturmuyo ama acayip bir ses karıŞımı oluyo!
birde;
köroğlu türküsünde musa eroğlu nun çaldığı bir bağlama kısmı varki dinlerken kendimden geçiyorum desem abartmış olmam.
bence bir yerlerden bulup dinleyin arkadaşlar çok beğeniceksiniz!!!!
-
ÇIĞ
önerin için cidden sağol bi şekilde bulup dinlicem kesinlikle
-
bendende öneri...
Erkan Oğur...
Halimiz Ahvalimiz...
Bengi Bağlama Üçlüsü...
Okyanustaki Sesler...
Ben bunlarla büyüdüm...
dinleyin bence mükammeldir hepsi...
saygılarımla
pesimist
-
bendende öneri...
Heee birde asıl şey var...
Göksel Baktagir...
Nasıl Unuturum ...
benim en çok beğendiğim erkan oğur ile göksel baktagir olmuştur...
saygılarımla
pesimist
-
bendende öneri...+1 soru
hasan cihat örteri dinleyin
re-formation özellikle güzel sentez..
bu arada bisey sorcam:
konuyu acan arkadasım söyle desek mi acaba;
-Türk müziğiyle tanısmadan Türk olunmaz-
doğru olur mu
-Her toplumun müziği kendini yansıtır,
devamı olarak
-Türk müziği Türk insanını yansıtır-
sonra bunlardan yola cıkarak
-Türk müziğiyle tanısmadan Türk olunmaz- desek
doğru olur mu?
-
bendende öneri...+1 soru
Kesinlikle katılıyorum biftek. Sevmek zorunda değilsin ama en azından bütün parçaları alıcı kulağıyla dinlemeden sevmiyorum diyorsan Türk değilsin bence...