Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Vokal bişey çalmasın kampanyası

• HayalPerest • 2 Ağustos 2005 14:42 • #480187
    Konserlerde grubun vokalinin bişeyler çalarken şarkıyı söylemeye çalışmasından nefret ediyorum. Bu sefer de şarkıya konsantre olunamıyo ve arada sürekli gitarı takip eden gözleri ve çatallaşan sesleri dinlemek zorunda kalıyoruz. İnsan doğasına aykırı kardeşim, hem çal hem söyle. Çok mu lazım vokalin nota basması orada? Sen şarkına konsantre ol napacaksın...
  • dexter_holland • 2 Ağustos 2005 14:55 • #480189
    Ben de tam tersine, vokalin birşeyler çalmadan sap gibi durmasına sinir oluyorum. Sanki şarkı söylemek çok zor bir işmiş gibi...
  • Narcoholic • 2 Ağustos 2005 15:52 • #480190
    dexter evet şarkı söylemek zor bir iş herkes söyleyemez.....
    söylediğini sananlar dışında.........
  • HayalPerest • 2 Ağustos 2005 16:17 • #480193
    tabi sahneye çıkıp böğürenlere alıştığımız için kolay gibi görünüyor ama insanın sesini terbiye etmesi kolay bişey değil. tabi bu şarkıdan şarkıya değişir ama genelde stüdyodakiyle alakası olmaz konserde çıkan sesin. dikkatli kulaklar anlar bu farkı
  • Serpent_King • 2 Ağustos 2005 16:34 • #480194
    Herkes Dave Mustaine gibi "tornado of souls" u çalıp söyleyebilse zaten bu işin tadı tuzu kalmaz...adam çift beyinli sanırım hatta 4 :) bi seyirciye bakıyo , bi gitara , bi de elemanlara , bir de kız kesiyo filan :P :)))
  • Shit_Happens • 2 Ağustos 2005 16:47 • #480195
    Herkes Dave Mustaine gibi "tornade of souls" u çalıp söyleyebilse zaten bu işin tadı tuzu kalmaz...adam çift beyinli sanırım hatta 4 :) bi seyirciye bakıyo , bi gitara , bi de elemanlara , bir de kız kesiyo filan :P :)))

:))))))

vokal yapmayı kesinlikle basite almayın.En azından bir davul ya da gitar kadar önemi var.Ama gerçekten şarkı söyleyen vokalistler için bu lafım(örn:tom araya_slayer).İsmini verip,fanlarını kızdırmak istemediğim bazı black metal gruplarıda var.Müzik insanlar dinlesin diye yapılır.Kafana göre bağırmak için değil.

X-LoMBaRDo forever!
    infes†
  • dexter_holland • 2 Ağustos 2005 17:55 • #480198
    Hmmm, haklısınız aslında ama ne bileyim, çok boş duruyor böyle sırf şarkı söyleyenler. Herkes Freddy Mercury olamıyor tabii.
  • uguryollu • 2 Ağustos 2005 18:13 • #480201
    vokal sadece sarkı soylemeli yani ben oyle yapıyorum ( acaba gitar kullanmayı bilmedigimden mi ? :))))) )

ama konserde cosup salak salak hareketler yapmaktan korkuyorum allahtan daha konsere cıkmadım onun icin calmasam ama elimde bir gitarın drması sart

acaba dursa da calmasam cok mu alakasız olur ya da amfiye baglamasam ama calıyo gibi yapsam ?????????
    :)))))))))))))
  • tweeder • 2 Ağustos 2005 18:20 • #480206
    JAMES ALAN HETFIELD
  • NefesAL • 2 Ağustos 2005 18:31 • #480210
    eline de saç fırçası verelim :))