-
arkadaşlar, kayıtla uğraşıyorum ve kayıtlarım daha bir profesyonelleşsin niyetiyle amfiden kayıt almak istiyorum. amfi, 75watt fender, yani bu iş için müsait ancak mikrofon konusunda ne yapmalıyım bilmiyorum..öte yandan bu isteğim bir hayal mi yoksa? yani en başta, böyle bir şey mümkün mü evde kayıt yaparken?
-
evet mümkün gitarı zaten kaydedbilirsin amfiyi bilgisayara bağlayıp aslında mixer olsa daha iyi olurdu bende mixer var 2 tane kolon var mixeri bilgisayara bağladım ve çok güzel kayıt yapıyorum mikrofonuda kayıt edebiliyorum gerçi benim mikrofon çok dandikte neyse ...
-
Amfinin çıkışı eğer analog to digital se ki büyük ihtimalle öyledir , o zaman kullandığın distortion kayıtta oldukça dijital olucaktır.Kaliteli bi mikrofonu fazla ses karışmayan bir ortamda amfiden ses almak için kullanabilirsin ama ne derece kaliteli bir kayıt olur bilemiyorum.
-
Anfinin çıkışı analogsa, yani analog sesi digital e ses kartı deiştiriyorsa, anfiyi bağlama bilgisayara. Mikrofonla kayıt için anfinin etrafını iyce izole etmen gerekir. Bence kasma iyi bi Processor al (digitech gnx) çünkü bilgisayara kaydediyorsun. Bilgisayar digital ortam (tahminimce cubase ya da cakewalk kullanacan) onun için en iyisi processor. dip gürültüsü az olur ve temiz bi kayıt olur.
-
teşekkürler arkadaşlar, kafamda bir şeyler oluştu gerçekten.
-
Anfinin çıkışı analog o yüzden bir preamp den geçirip mikrofona verirsen bir nebze dijitize olmanın tersliklerini ortadan kaldırabilirsin.
Veya partisyonları clean tone çalıp NI Guitar Rig gibi bir programla tonlayabilirsin.
Kayıt için Windows'un Kaydedicisi bile seçeneklerden ama benim tercihim Wavelab olurdu.
Ancak en önemli aygıt mikrofon. Kaliteli bir mikrofon ve doğru açıyla iyi bir ton elde edebileceğini düşünüyorum.
Başka sorun varsa sor... :)
-
Processor + mixer + cubase ya da cakewalk diyorum.
Mixer olunca süper kalite olur olmassa da iyi kalite alırsın ama programın kendi panlarını kullanmak gerekir mixerle pan olayını çok iyi yapabilirsin.