-
türkiye'de grup müziğinin(rock vs..)yıllar sonra keşfedilmesiyle,ki bunlardan da para kazanılabildiği görülünce,mantar gibi, kimliksiz,yurtdışındaki bazı grupların kötü taklidi olan birsürü grup türedi...bunların bir kısmı albüm çıkarıyor(neye istinaden belli değil..) bir kısmının da tek hayali bu....sınıftaki kızları etkilemek için grup kuran yeni yetmeler bir anda kendilerini fazla ciddiye almaya başladılar...niye?enaz kendileri kadar dandik çalan başka grupların allem edip,kallem edip albüm çıkarabildiklerini gördüler de ondan..ee şimdi biz,rock,punk,metal,alternative işte ne haltsa,her tür müziği dinleyen,festivallere giden,forumlara yazı yazan,belkide grup kuran,grup dağıtan topluluk,şimdi bu ham ve açıkçası can sıkan piyasada istediğimiz şey bu muydu? diye bir soralım kendimize.....
-
güzel konuşmuşsun ama bunu bizler bu hale getirmedik , sistem getirdi. eğer gençlerin gelecek şansı vb kendilerine bıraklısaydı böyle bir şey olmazdı. bu yüzden de sanırım gençler bende dahilim kimlik sorunu yaşıyoruz.
-
ya nedir bu her sıkışanın sistemi suçlaması? tamam iş yok güç yok, ama millet o yüzden kapkaç falan yapıyo, grup kurmuyo. keşke kursa. bunun nedeni müzik piyasasının yozlaşması ve abd özentisi hip hop gibi müziklerin birileri tarafından empoze edilmeye çalışılmasından başka bişey değil. seçici dinlemeyi öğrenmeliyiz artık.
-
kişiliksiz türk grupları..
ben bu son moda türk-rock rüzgarını hiç tasvip etmiyorum ve dinlemiyorum.dinleyene de saygı göstermiyorum.ulan yılların rocker ablası(gotik olan)hala ve hala aşk şarkılarından medet umuyor.kaygı müzik değil ticari.elemanlar dağılıyo yok davulcusu başka grupla stüdyoya girmiş.nolçak girdiyse.gündem yaratmak için grup mu dağıtılır.bizim de çok s.kimizde
artık tarkan dinlicem.sanırım daha alternatif rock piyasasından
-
kişiliksiz türk grupları..
bugünün devlerinin de bir zamanlar tanımlandığı üzere kimliksiz ve kişiliksiz olma olasılıkları gayet yüksek..kişilik zamanla olcak bişey,sanki sizin 12 yaşındaki kişiliğinizle şuanki kişiliğiniz aynı mı?zamanla olucak..ama tabi ki her eline mikrofon alanın,ya da müziğin meee'sinden anlamayıp başka amaçlar peşinden koşan insanlara söylicek lafım "yok"..gereksiz çünkü,bu onları gaza getirmekten ve hırs yapmalarından başka hiçbir işe yaramaz...
-
arkadaşım yalan mı yalnız? insanları grup kurmak yerine kapkaççılık yapması da sistemin yarattığı bir sorundur. aksini söyle. bir de bizim insanımızdan kaynaklanan bir şey var
-
bencede
-
dorusun ama unutma eğer biz kaliteli müziği seçersek diğerlerini ayırt edersek bi zararı dokunmaz hırsızlığın kapkaçıcının vs. hızla arttığı türkiyede bu işleri yapmasınlarda grup kursunlar o daha iyi ama sırf cool görünmek ve kız etkilemek amacıyla grup kurdukları doğru çok var etrafta ama dediğim gibi seçici olursak bişicikler olmaz
-
+1
-
bana kalırsa (ne zaman kaldıysa:)
bu müziğimiz için çok da kötü bir şey değil..
sonuçta yıllarca arabesk gibi çok daha kişiliksiz, türkülerden bozma bir müzik türü dinledi gençliğimiz..
şimdi ise BİRAZ DAHA iyi gibi geliyo bana..
ancak ben de sevemedim ve dinlemiyorum..
sonuçta kaliteli olan kazanacak..
bir grup parlayabilir ama uzun süre dayanamaz kalite yoksa..
özenti gençlik bigün taptığını, öbür gün satar:) (ulan amma özdeyiş oldu bee:))
akışına bırakalım ve grubu olan arkadaşlar kaliteli birşeyler oraya koymaya kassın..
dediğim gibi,
bence kalite kazanacak..
saygılarımla..
s.t.c.o.p.