Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

şu korsan olayına bende bir el atayım

• G-han • 6 Eylül 2005 20:36 • #484306
    yerli albümlerin çok ucuz olmasına rağmen onlarında alınmaması bir fiyasko zaten. onu geçelim yabancı albümlerde bok gibi pahalı ya. herkes orijinale yönelirse fiyatlarda inmeye başlıcak.
    kendi iyiliğimiz için biraz daha duyarlı olalım lütfen

----korsana hayır harbiden----
  • baltalı ilah • 9 Eylül 2005 03:25 • #484555
    Ya birader sen nekadar safsın. Biz bandrollü alınca inecekmi sanıyorsun. Geçen sene yasa çıktı yerli 5 ytl idi. Adamlar ertesi gün 7 ve 8 ytl yaptılar. bunlar fırsatçı kardeşim. korsana tam engel olunsun yerliyi 20 ytl den aşağı alamazsın. yabancı zaten şuan bile 30 ytl. Ben şidi Iron Maıden Albümlerini alacağım mesela Adamlarda yaklaşık 20 ye yakın albüm var. ben bunu korsan Mp3 olarak 3 ytl ye alıyorum. Ama Bandrollü 600 ytl civarı bir rakam. ben öğrenciyim. Buna 600 ytl verecek kadar salak değilim. Gider 3 ytl ye korsanımı alır paşa paşa dinlerim. 597 milyonum cebimde kalır. Yok efendim vergi vermiyorlarmışta bilmem neymiş.Ben cebimdeki paraya bakarım. vergi verilse benim cebime ne girecekki. Zaten korsanı piyasaya sürenlerde kendileri. Birsürü işsiz adam bunları satıp evine azda olsa ekmek parası götürüyor. Malum arabeskçilerde kaset satmayınca bahane hazır yok efendim korsan vs. Asıl korsan kendileri Mustafa sandal yabancı şarkıları çalıp türkçe söz yazıyor, sonra beste benim deyip Trilyonları cebe indiriyor. bu salak milletde ona tapıyor. soruyorum burada korsan kim acaba. O acıdığın sanatcılar hergece etilerde extralara ve sahneye çıkıp ceplerini fazlasıyla dolduruyor zaten. Yakında bayram ve yılbaşı programlarıda var. İşleri iş. Sen kendine bak boşver onları. Varsın kasetleride promasyon olarak gitsin.
    Bizi kazıklamasınlar Birader.
  • Single_FACTOR • 9 Eylül 2005 03:58 • #484556
    şu anda zaten yapımcılar albümden para kazanmıyor ki.
    yapılan anlaşmalarla sanatçının çıktığı her konserden her extra dan % alıyorlar.
    kaset-cd onlar için promosyon-reklam.... Satılmış-satılmamış hiç te umurlarında değil. hatta korsan işlerine geliyor.
    Şu anki görüntü itibariyle.

netice de kabak, kaliteli müzik yapmak isteyenlerin başına patlıyor.
  • HayalPerest • 9 Eylül 2005 08:26 • #484560
    arkadaşların yaptıkları yorumlar çok yerinde ve durumu özetler nitelikte aslında. ama şunu da söylemek lazım artık kasetten cd'den para kazanma devri bitmiştir. sanatçı bunu bedavaya dağıtıp konserden şundan bundan kazanma yoluna gitmeli artık. hatta internetten kendileri dağıtmalı şarkılarını. örneğin offspring bunu yapmıştı zamanında. ve bugün rockncoke'dan kimbilir kaç bin dolar kaldırdılar.
  • Ktulu • 9 Eylül 2005 12:30 • #484572
    Vay be 6 ay önce benim korsan hakkındaki düşüncelerime açılan savaş şimdi tersine dönmüş :))) Benim cümlelerimin aynısı nerdeyse hepsi.. Kızmadım, hoşuma gitti.
  • ibanetze • 9 Eylül 2005 16:33 • #484587
    ya bu işler çok ilginç

zaten anlamıyorum,insanların neden albümlerinin dinleyiciye ulaşmasını istemediklerini..

ben valla ilerde albüm yaparsak gurupcak,
    korsanmış bilmem neymiş demem

sonuçta müziği yaparken ki amaç insanlara ulaşıp bi şeyler vermek değil mi?

bunun en güzel örneği halk şairleri

karacaoğlan gibi aşıklardan bahsediyorum

yani amaç deşarj olmak olmalı bence..

içine para hırsı,ünlü olma isteği gibi maddiyata ve benzeri şeylere dayalı egolar girince işin, yapılan müzik samimiyetini yitiriyo,(örnek pop müzik:))

yani yaptığım şarkının benim olmasını insanların bilmesine ihtiyacım olmaması gerek ya da iyi para kazanacam bu işin sonunda diye düşünmemem,yani maddi çıkar beklemem gerek,eğer samimiyetimi korumak istiyosam..
  • ibanetze • 9 Eylül 2005 16:45 • #484588
    bi de whonun söz yazarı ve bestecisinin (kim bu adam bilmiyorum,aklımda kalmış :)) bu konuyla ilgili dediği bi şeyi ekliyim örnek mahiyetinde :))

"ilk besteleri ve sözleri yaztığımda ne param,ne kız arkadaşım ne de kalacak bi yerim vardı..ailem tarafından dışlanmıştım,işte ilk zamanlar ki hitlerimizin gücü burdan geliyor"

adam sonuna kadar haklı

yani ünlüsün,zenginsin,saygı görüyosun

çıkıp da ben acıların çocuğuyum diye şarkı yaparsan o halinle

bu işi para yüzünden yapıyomuşsun gibi bi izlenime kapılıyo insanlar :))
  • dexter_holland • 9 Eylül 2005 19:05 • #484592
    Beyler, hepinizi alnınızdan öpüyorum. Haklısınız. Sanatçıların % 2 pay aldıklarını duydum satışlardan. Boşverin, gidin yaptırın mp3lerinizi de adamlar düşürsünler biraz.
  • G-han • 10 Eylül 2005 15:49 • #484714
    hepinize katılıyorum arkadaşlar, şahsen evim mp3 dolu :)
    geçenler bi programda seyretmiştim, kekonun biri dioduyabancı gruplar albümlerinin satıldığı yere gidiyolar diye salaklık gerçi.
    ama işin kısası türkiye dipten batık olduğu için herşeyi normal karşılamak lazım. herkese selamlar.
  • bimilyon1 • 10 Eylül 2005 21:24 • #484750
    evet korsan kötü bişidir hemde çok kötü bişidir kötülüğün anasıdır da denebilir. kötü kötü korsan bu korsanlar varya hepsi kötüdür iyi korsan olmaz olamaz. korsanlara kötü insanlar diyorum ve esefle kınıyorum