Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Zayh Armonikli Çin Gamı

• Serpent_King • 20 Eylül 2005 00:34 • #485491
    Geçen gün bi ünlü 45 liklerin satıldığı dükkana girmiştim 60 lı yıllarda çin müziğine damgasını vuran Ayh Ju Von Mi isimli bir adamın albümünü aldım albümde yer yer harika çok sesli armoniler varken yer yer de udinese pick li çin gamlarına raslamıştım daha sonra bunların çinlilerin tabiriyle zayh kalıbındaki ve fa anahtarıyla yazılan bir çeşit gam olduklarını öğrendim ve gitarda uygulamaya karar verdim fakat sanırım akord uyuşmazlığı nedeniyle yapılmıyor.Nasıl bir akord yapmam gerek ayrıca buna benzer gamlar varmı bilmiyorum akord deiştirilmesi gereken... siz ne düşünüyorsunuz bu gamlar hakkında ?
  • -Hatebreeder- • 20 Eylül 2005 00:38 • #485492
    Bence transsiberian drosofil akordu yapman lazım. Bu akort neandertal insanlarının eşşek ölüsü gömme törenlerinde çıplak ayakların yürürken karda çıkardıkları "kart" "kart" seslerinden meydana gelmiş enteresan bi akort. Tabi o zamanlar gitar yokmuş Mangastrialis adlı kurutulmuş kabağa monte ettikleri ağaçtan kesilmiş bir sapa gergedan bağırsağı gerip öyle çalıyorlarmış :D bu akord
    mi la re re re re do mibemol labekar sol triplet ofsaydogeripas şeklinde yapılırmış.
    bence bunu bi dene dostum :D
  • Serpent_King • 20 Eylül 2005 00:45 • #485493
    ya aslında transsiberia da çok güzel drosofil ve klorofil akordları var.Aslında Markus gronholm de isveçte yaşadığı yıllarda bu denli değişik akordları yapmış fakat konserlerde parkuru rakibinden 5 saniye önde tamamlayabilmiş işin ilginç yanı fren balatalarının akordu re re si re si re şeklindeymiş olması gereken gibi yani do do do re do re do şeklinde diğilmiş , zaten kauçuk teorisinde lastiğin durması için tersten bi tepki kuvveti gelmesi lazım ama ters reaksiyon olunca işte görüldüğü gibi çok hard pick oluyo , bu arada hard pick aslında çok kola bişeymiş onu bulan adam la fonten hard olduğu için adı hard olmuş ama adam hard rock yapmıyomuş buna ne diceksin ?
  • -Hatebreeder- • 20 Eylül 2005 00:48 • #485495
    bence hard picking o kadar kola değil. Yani geçen gün gazoz içerken hard picking yapasım geldi. Sonra helikopterci tebrik ekibi belirdi odamda :D çok tatlıydı ya. Yannız udinese picking yapamıyorum saçlarımı kestirdim :(
  • Serpent_King • 20 Eylül 2005 00:51 • #485496
    Udinese pickingi için illa saç gerekmiyo herhangi bir belediye otobüsünün kapı parçacığına şamandıralı bi microsoft service pack 2 kurarsan düzelir.Bu arada tramvaycı 5.1 ses sistemi belirdi şimdi odamda oha
  • scalloped • 24 Eylül 2005 05:12 • #485886
    bende amerikadan aldığım,dünya üzerindeki tüm modların içinde bulunduğu bir kitap var,değil çin arabından perusuna kadar tüm yörelerin kendilerine özel modları var,bunları anlamak ve dinlemek için joe satriani-strange beatiful music albümü alınır özenle dinlenir...