Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Askerde Müzisyenlik...(Lütfen Oku)

• birankarali • 4 Ekim 2005 21:08 • #486688
    Arkadaşlar başlangıç seviyesinde keman çalıyorum.. Yakında askerim, Askerliğini müzisyen olarak yapmış olan ya da bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa lütfen beni bilgilendirsin. ne tür müzik yaptırırlar askerde ve en önemlisi askerde NASIL MÜZİSYEN seçiyorlar.. Bu konu önemli lütfen acil yardım..!!
  • HayalPerest • 5 Ekim 2005 08:10 • #486710
    valla askere gittiğinde komutanına çık de ki : "komutanım ben keman çalıyorum" gibi bişey söyle, onlar gerisini halleder. özel bi prosedürü falan yok bu işin.
  • kereibos • 6 Ekim 2005 11:26 • #486765
    Fairuz Derin Bulut un gitaristi su an ankara da asker de müzisyen olarak yapıyo askerliini. Acemilik sonrasında secme olmus. Secme zamanlari varmis galiba. İs basvurusu yapar gibi basvuru yapabiliyomussun. Tam bilmiyorum nasıl olduunu?
    Ama her tarz var neredeyse (rock rap tabi ki yok)
    Sanat müziği, pop, halk müziği gib tarzlar var. Ama dikkat paşa nın biri bi parça ister de çalamazsan sıçarsın. Ama iyi tarafı su ki tarza göre gruplar ayrılıyomus (en azaından ankaradakinde). Türk Sanat müzii tarzına girmissen pop calmazsın. Pop ekibinde isende sanat ya da halk müziği calmazsin. Ankara da müzisyen olarak yapmak bayaa güzelmiş. Bence basvur... Ben de basvurmayı düsünüyorum. Ama dikkat et baslangıç seviyesi diyosun. Arıza çingen kemancılar varmış. Moralin bozula bilir.
  • bimilyon1 • 6 Ekim 2005 22:35 • #486789
    askere gidilirmi beyaw kaç kaçabildiğin kadar kaç. gidince anlarsın nie kaç dediğimi. tabi müzisyen ol da gör bakalım neler oluyo. sen en iyisi bl. yazıcısı olmaya bak. rahat edersin. nöbet möbet kitlersin millete, çarşı olayları falan müzisyen olursanda bl. yazıcısına yağ çekersin valla nöbet kitlemesin diye. benden sölemesi kardeş.
  • ScarFace • 7 Ekim 2005 14:33 • #486813
    en rahat biz davulcular...paşa ne istiyo romen havası çal 9/8 lik...ne istiyo hande yener çal 2/4 lük bitti arada müzik kulağın iyise iki tane sana göre basit onlara göre inanılması güç atak yap bitti gitti...ama keman çalıyosan iş orda sıçar..çal bakayım er mozarttan bişey de dinleyelim şöyle eğlenceli olsun..emredersin komutanım :\ sen boşver askerde müziği...yakma kendini
  • bimilyon1 • 7 Ekim 2005 18:57 • #486823
    her halükarda ne yaparsan yap askerde müzisyen olarak bütün gün iş akşam çal bir de nöbete git üstüne üstlük torun tombalak muamelesi çekilcek eziyet diyil.
  • birankarali • 7 Ekim 2005 22:31 • #486832
    Ya abiler, askerde el ense yapmak için müzisyen olayım istemiyorum.. ben 15 ay ayrı kalırsam kemandan benim müzik hayatım yalan olur...bu aleti 2 ay çalmayınca parmaklarım kitleniyor neredeyse. yoksa ben hevesli değilim 3 tane herifin gönlünü hoş etmek için dinlemediğim parçaları çalmaya..! merak ettiğim ne tür müzik yaptırdıkları ve müzisyenleri nasıl seçtikleri..
  • man_on_fire • 8 Ekim 2005 00:09 • #486838
    Bildiğim kadarıyla usta birliğine kemanı sokarsın işin yokken çalarsın...Tabi izin vermezlerse gece nöbette felan..
  • hksm • 8 Ekim 2005 01:44 • #486841
    Acemi birliginde iken bir gün bölük cavusunuz sizlere "var mi aranızda bir enstrüman/çalgı çalan?" diye yüksek sesle sorar; bu soruya vereceğin yanıt "evet" ise sizleri kendi kriterlerine göre bir sınava sokarlar ve olaylar gelişir:)
  • cbb • 8 Ekim 2005 11:29 • #486852
    Seni seçmezler telaş yapma hatta çalıyorum deme daha iyi başlangıç seviyesi ne ki DÖNÜLMEZ AKŞAMIN UFKUNDAYIM şarkısını peşrevini mi biliyon sadece.Onuda bilmiyosan kendine başka meslsk bul bence

ha bu arada askerim halihazırda