Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

ben büyüyünce ses mühendisi olacaaam

• gwen_b • 9 Ekim 2005 23:25 • #486958
    selam arkadaşlar ben ses mühendisliği istiyorum sanırım devlette itüde var ancak master programı olarak ve yetenek sınavıyla alıyolarmış kurban-denizabi artık sadece konservatuar mezunlarını aldıklarını ama sadece öyle duyduğunu söyledi kesin bir bilgisi olan var mı ne yapıcam ne edicem lise-2 oldum ona göre karar vericem okul falan da hiç bişi bilmiyo yardımcı olursanız sevinirim :) -buket-
  • kkurt • 9 Ekim 2005 23:56 • #486960
    ne öğretiyorlarmış? ders programı var mı elinde?
  • gwen_b • 10 Ekim 2005 00:08 • #486961
    tam olarak bilmiyorum ah kesin olarak bi bilsem... fizik matematik v.s klasik mühendislik dersleri (sesin doğadaki oluşumu misal olarak) onun dışında yardımcı piyano v.b müzikle alakalı derslerde varmış sanırım.
  • re-arranger • 10 Ekim 2005 00:25 • #486962
    konu hakkında bilgili bir insanla konuşmuştum.
    itü de ve bilgi üniversitesinde var sanırım bölümleri bilmiyorum ama konuştuğum kişi bana şöyle demişti:
    Türkiye'de bu işi doğru düzgün yapan insan yok. Kaliteli albümlerin (bkz. duman, kurban, mor ve ötesi) masteringleri yurtdışında yapılıyor ve bu plak şirketleri için çok pahalıya mal oluyor ancak Türkiye'de bu işi adam akıllı yapacak kimse yok.
    Bu işin üniversiteleri Yunanistan'da ve İngiltere'de varmış asıl. Paralıymış herhalde. Eğer orada bu işin eğitimini görüp Türkiye'ye gelirseniz milyarlık adam olursunuz dedi ne kadar doğrudur bilmiyorum benim bildiğim bu
  • Serpent_King • 10 Ekim 2005 05:04 • #486967
    Anlatayım ben bu sene oraya girmek istiyodum fakat öğrendikten sonra fikrimi değiştirdim..

Bi kere eğitim olarak bence dandik diğil ...

Sadece konservatuar mezunlarını almıyolar ama konservatuar lise bölümü okuyan bi insan senden 5 adım önde oluyo o ayrı çalışırsın yaparsın...

Eleme sınavı çok kastırık işte...bi kere çok güzel demo hazırlıyosun , bunu notayla yapıyosun tabi 3 tane demo , nota solfej bilgisi , genel müzik kültürü , esntrumanla eser icrası (buda notayla olcak) tek ses çift ses ve üç ses kulak sınavı , melodi tekrarı , bilgisayar programları işte cubase ve türevleri .. aklıma gelenler bunlar ... oraya konservatuar lise bölümünden bi sürü adayın girdiğini düşünürsen en az 1 sene hazırlanman lazım çok çok çok sıkı bi şekilde...

Bunun haricinde pera nın tonmaister eğitim kursu var ses mühendisliği kadar tatmin eder mi seni bilemiyorum ama buna da bakabilirsin.
  • gwen_b • 10 Ekim 2005 19:31 • #486989
    öncelikle çok teşekkürler.yalnız anlamadığım "3 tane demo , nota solfej bilgisi , genel müzik kültürü , esntrumanla eser icrası (buda notayla olcak) tek ses çift ses ve üç ses kulak sınavı , melodi tekrarı , bilgisayar programları işte cubase ve türevleri " yetenek sınavında mı sorulan şeyler?? bilgisyar programları falan nası sorabilirler ki zaten oraya eğitimini almaya gitmiyo musun?
  • kkurt • 10 Ekim 2005 19:49 • #486990
    eleme yapmak içindir. hani iş ilanlarına yazarlar ya ingilizce tercihen almanca da bilsin diye. aslında yapılan işin yabancı dille hiçbir alakası yoktur. sen yine de başvur.
  • gwen_b • 10 Ekim 2005 21:48 • #486992
    :DD teşekkürler... kasmaya başlıyım şimdiden
  • Serpent_King • 11 Ekim 2005 04:49 • #486999
    evet onlar yetenek sınavı ve bunların bir tanesinden çakarsan daha başta girersin çünkü eleme sınavı iki bölümden oluşuyo.

malesef ülkemizde böyle yerlere bilip de giriyosun bende aynı soruyu sordum ya zaten öğrenmek için gidiyorum diye..ama malesef arkadaşım burası türkiye.
  • Ktulu • 11 Ekim 2005 13:20 • #487000
    Üniversiteye "ne de olsa bana bunu öğreticekler" deyip gelen ve geldiğinden daha ot çıkan çok insan gördüm. O işi biliyosan zaten o konunun diplomasını almayı da hakediyosundur. En azından o işe yeteneğin ya da meyilin olup olmadığını anlaman için de o konular hakkında bilgi sahibi olman gerekiyo. Cubase'le ya da ne biliyim Acid'le falan hiç alakası olmayan bi insansan zaten yapıcağın işin ne olduğunu bilmiyosun demektir. Hocalar da doğal olarak seçmezler seni bu durumda..