-
müziğin tüm dünyada dejenere olduğundan yakınıyor,gerçekten adam yerine koyulan aydınlar.. ama benim anladığım şu ki bizim arkadaşlarımız çok ezik olmaya başladılar hakikaten (adamlar tv.yapıyo biz .okunu çıkardık ) ne demek böyle benim gibi salak salak bilgisayar başında ağlanacağına gitsin birşeyler üretsin değil mi neyse
-
arkadaş haklı.
britney spears, christina aguilera, cart curt bunlar niye bu kadar ünlü oldu. Sesleri güzel olduğu için ya da iyi sanat yaptıkları için mi. Hayır kliplerde bi taraflarını gösterdikleri için.
Pop-dance ya da pop-rap tarzındaki kliplere bakarsanız ya da hatırlamaya çalışırsanız (görmeme şansınız yok mtv de 3 klipten 1'i böyle) ne dediğimi çok daha iyi anlarsınız. Ayrıca popüler müzik dinleyicisi ingilterede amerikada falan %50 ye yakın bi rakam. O açıdan Türkiye'de fazla anormal bi durum yok bence.
-
cbb ya sen ne anlatmak istediğini iyi anlatamadın ya da ben anlamadım istersen ne demek istediğini tam anlamıyla yaz da sonra cevap vereyim ya da vermeyeyim
-
abi bravo topic mütiş olmuş:) yurdum insanı el attığı şeyin .okunu cıkarmadan rahat edemiyo maalesef... müzik de bu durumdan nasibini fazlasıyla almış durumda.
ama bi sey daha dicem, burda .kunu cıkarmaktan bahsederken birbirine laf atıp topicin .okunu cıkaran arkadasları tebrik ederim...
-
Müzikle ne kadar uğraşsak da .oku çıkmaz diye düşünüyorum. Ülkemiz halkı eline geçen herşeyi evirmeyi çevirmeyi başka başka şeyler için kullanmayı sever, üretken değildir belki ama zekidir ;) Vatandaş ya da vatandaşa ürün (Cep telefonu, tv, müzik, hizmet vs) sağlayan kişiler her zaman için yeni çıkan birşeyi iliğine kadar sömürmeyi tercih eder, olayın ilgi çekici bir tarafı kalmayınca da unutur giderler. Tv da sürekli olarak aynı anda en fazla 2-3 olay gündemi oluşturur, sonra başka gündem yaratacak haberler bulurlar ki insanlar hiç sıkılmasın ve sadece ekrana baksın diye...
Müzikte aynı şeyin geçerliliği süpheli! Müzik piyasasında bugün başımıza gelen şey; Herkesin ünlü olmak için yapabileceği fedakarlıkların hergeçen gün artması, kısa zamanda çok daha fazla paralar kazanma isteği ve "bu adam ünlü ya, ne yapsa dinlenir" felsefesi.
Bunları yapanlar ve bu yapılanlara rağbet gösterenlerin sayısı oldukça fazla ancak yavaş yavaş insanlar müziği tanımaya, doğru düzgün kişilerin (kültürlü, bilgili, aydın vs.) dinlediği müziklerin iyi olduğu görüşünde birleşmeye başladılar. Henüz kökten bir değişim gerçekleşmemiş olsa da müziğin .oku çıkmış durumdaysa bile iyiye doğru gideceğimizi hissediyorum...
Konudan uzaklaştım sanki biraz ama yok uzaklaşmadım :P
-
Yok konudan uzaklaşmamışsın hatta konunun tam dibine girmişsin ama benim kötümserliğimden midir nedir bilmem ben pek iyiye gideceğini düşünmüyorum hatta daha beter bi hale gelecek gibi evet kaliteli şeyler dinlemeye başladı insanlar benim söylemek istediğim önüne gelenin sırf dinleniyo diye hiçbir alt yapıya sahip olmadan bu müziği yapmaya başlaması zaten .okunu çıkarmaktan kastım bu
Ayrıca maksatım hiç bir zaman insanları aşşalamak deyil anlayan anlar