Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

heavy metalı anlamamak

• mechanix • 24 Ekim 2005 15:58 • #487773
    diyosun.....ve yanılıyosun.mesela ben başım ağırdığı zaman metal müzik dinliyorum geçiyo.. harbiden bak şaka değil.bu bi güzelliktir mesela.ayrıca iyi hissetmemide sağlıyo.bi de başkaları adına konuşma bence.metal müzik daha iyi hissetmemi sağlamazmışmışmış....hadi ordan!
  • garajcıl • 24 Ekim 2005 18:18 • #487781
    bence manowarı heavy metal dışına itip manowarın powermetal yaptığını sölüyor bazı kesimler neden çünkü biliyolarki heavy metalin babası manowar ama yemiyo power metal yapıyo diyolar olum manowar bence metal müziğin özüne sahip kalcak kadar baba bi grup hatta saçlarımızı bile kesmicez diyo adamlar...ama siz bazılarınız anlamıyorsunuz ben rica ediyorum manowar dinleyinde metal müziği gerçekten hissedin ben geç tanıdım ama olsun..siz de geç kalmayın ühühühü..
  • Serpent_King • 24 Ekim 2005 18:31 • #487782
    Sen bitiyosun zaten bitmen de gerekir , gerçekten şu "heavy metal" denen şeyi anlamayan bi bizim milletimizde insanlar şimdi bunu kesinlikle anladım .. etrafınızdaki özentilerin tavırlarına göre yorum yapcağınıza açın okuyun öğrenin rock ve heavy metal kültürünü.

çünkü öfke,şiddet gibi hastalıklı duyguları besler,çağrıştırır,bunu reddedemezsiniz

işte bende sadece bunlar anlatılıyomuş gibi gösterdiğiniz için al sana aşktan bahseden heavy metal grupları diye yazdım.Paul Gilbert mesela bu saydıklarından bahsetmiyo güzel kardeşim,Yine söylüyorum Heavy Metal denen şeyi anlamadan , bilmeden , okumadan , 5 tane grup dinleyerek gelmeyin şuraya.

o +1 leri yazan arkadaşa geçen sene children of bodom dinle dediğimde ıyy ıyy yapıyodu ama şimdi kendisinin bilgisayarında children of bodom şarkıları var ve severek dinliyo :) bunu burda itiraf edebilir kendisi :)))
  • -TormentoR- • 24 Ekim 2005 18:56 • #487784
    lan süha, ne kadar çok konuşuyorsun yaa..
  • jubei • 25 Ekim 2005 04:37 • #487810
    o +1 leri yazan arkadaşa geçen sene children of bodom dinle dediğimde ıyy ıyy yapıyodu ama şimdi kendisinin bilgisayarında children of bodom şarkıları var ve severek dinliyo :) bunu burda itiraf edebilir kendisi :)))

evet dinliyorum..bunu saklamıyorum zaten..benim +1 verdiklerim başka konular eğer dikkat edersen:))
    p.s. bilgisayarda yer açmak için sildim ula çoğunu:))

ayrıca Manowar'a heavy metalin babası diyen arkadaşa da bişiler sölemek isterim.Manowar'a gelmeden önce Black Sabbath var.Bir Judas Priest gerçeği var.1976 yılında çıkardıkları Sad Wings Of Destiny albümünde The Ripper ve Tyrant gibi gerçek heavy metal şarkılarının yanı sıra Victim Of Changes gibi progressive yönelimli şarkılar da vardı.Bu albümden sonra çıkardıkları 3 albümle;Sin After Sin,Stained Class,Killing Machine-Hell Bent For Leather;NWOBHM ye kaynaklık ettiler ve başta Iron Maiden olmak üzere bir çok grubu etkilediler.Ama 1982'de çıkardıkları Screaming For Vengeance albümü bir heavy metal şaheseridir.Albümde boş şarkı yoktu.1988'den sonraki yıllar thrash ve speed metalin yükseldiği yıllardı.Ve nihayet 1990 yılına gelindiğinde Judas Priest'in bütün bu "metal" çevrelerince efsane olarak kabul edilen Painkiller albümü piyasaya çıktı.Albümle aynı ismi taşıyan şarkıyla açılan albüm dinleyenlerin suratında tokat gibi patlamıştı.Double kick davullar, çalan Scott Travis hayvanıdır,aşmış ötesi sololar,sert ama melodik riffler ve yine Rob Halford'un muhteşem vokali.Bugün Avrupa'da "Painkiller albümü üstüne biraz Iron Maiden ekleyelim ve öyle müzik yapalım" mottosuyla yapılan müziğin adı Power Metal dir.Biraz uzun bi yazı oldu okuyun ya da okumayın size kalmış:))

Bu arada bir de Twisted Sister var ki onun bu konuyla pek alakası yok:)) Onlar çok ayrı..
  • Serpent_King • 25 Ekim 2005 05:31 • #487811
    Dinliyosun ama sen sadece heavy metal dinleyen bi adam diğilsin onun için dedim öyle :)
  • superman • 26 Ekim 2005 06:02 • #487853
    cevap vermeyim diyorum,duramıyorum.

"etrafınızdaki özentilerin tavırlarına göre yorum yapcağınıza açın okuyun öğrenin rock ve heavy metal kültürünü."

ulan müzik kitap üstünde olup biten bişey mi?müzğin içinde ne olduğunu dinledikten sonra kitapları karıştırarak anlayamazsın,dinlediğinde ne varsa odur.etrafımda özenti yok,ünkü etrafımda doğru dürüst insan yok.ben kendi bildiğimi kendi gördüğümü söylerim.

sen beni tanıyo musun ki bana 5 tane grup dinleyip gelmeyin şuraya ayağı yapıyosun?böyle bi salaklık içindesin.neyse ya basmıyo zaten ne kadar anlatsam da.
  • Serpent_King • 26 Ekim 2005 18:50 • #487876
    Ya sen hem çok cahilsin hem de ukala , ve bana salak diyebiliyosun.Heavy Metal i sadece dinleyerek anlayamazsın , git bi tarihini yapılan şeyleri , grupların kökenlerini ve bunları oku öğren gel , bilmemek ayıp diğil öğrenmemek ayıp , sen heavy metal böyledir şöyledir diyosun ama diğil işte malesef anlayamamışsın ...
  • superman • 26 Ekim 2005 19:27 • #487878
    ukala değilim,cahilim ama müzik konusunda değil.heavy metal'in ne olduğunu anladım ve biliyorum.heavy metal de şöyledir böyledir işte.
  • beeftech • 26 Ekim 2005 20:28 • #487880
    abi yapma ya mevlanayı bari metalci yapma...
    hevi metal calan radyo kafana düserse ölürsün...